Til hovedinnhald
Tilbake til Skole

Google for Education

Er du som er skoleleder klar for endringene i samfunnet?

De siste 18 månedene har vi brukt digitale verktøy for samarbeid og kommunikasjon mer enn noen gang. Samfunnet vårt er i endring og det er også skolen. Dette er endringer som skoleledere kan finne krevende og vanskelig.

Våre skolerådgiver hjelper deg med denne endringen. Vårt lederstøtteprogram er tilpasset beste praksis og akademisk forskning, for å sikre at teknologien støtter den typen læring elvene og studentene dine trenger for å lykkes i fremtiden. Målet er å tilføre økt verdi for elevenes læringsutbytte. 

Google for Education Transformation Center er en samling ressurser gruppert i temaer, som kan hjelpe ledere med å planlegge og lede denne endringen. Atea har et team av erfarne pedagogiske spesialister og vi jobber med en rekke dyktige Google Education-trenere som alle har bred erfaring fra klasserommet. 

 

Visste du at?

Visste du at du kan skanne dokumenter med kamera på Chromebook? I kamera-appen finner du valget Skann. En blå ramme bekrefter at dokumentet er gjenkjent. Velg å lagre som PDF- eller bildefil. Funksjonen kan for eksempel være nyttig for elever til å sette inn papirbaserte arbeider i Google Sites, Classroom eller Presentasjoner. QR-kode skanner er også innebygget i kamera-appen. Les mer om hvordan du kan bruke kamerafunksjonene her.

Google Workspace for Education premium editions

I løpet av 2021 har Google introdusert tre ulike premiumversjoner av Google Workspace for Education. Disse tilbyr funksjonalitet som gir IT-ansvarlige mulighet til å sette dataregioner og forbedre sikkerheten mot digitale trusler. Elever og lærere får også tilleggsfunksjoner, som avanserte Google Meet-funksjoner og plagiat-rapport.

”Bedre læring krever at lærere forstår hvordan ulike verktøy kan støtte læring, og blir inspirert av mulighetene.”

Sandnesskolen bruker Google Workspace for Education

Atea har samarbeidet med Sandnes kommune, og hjulpet dem til å bli en modell for beste praksis, ved bruk av Google Workspace for Education som plattform for læring på skolene sine. Kommunen kjøpte Google Suite for Enterprise for Education lisenser fra Atea. Dette har gitt forbedrede administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner, samt pedagogiske verktøy og læringsverktøy for lærere og studenter. 

Vi kan hjelpe skolen eller kommunen med å gjennomføre en fullstendig revisjon av Google-utdanningsmiljøet. Revisjonen fokuserer på GDPR og Admin Console beste praksis (utviklet i samarbeid med Google). Vi vil også gi deg en fullstendig rapport som belyser eventuelle områder som må håndteres, slik at skolen eller kommunen kan være trygg på at en er i samsvar med datatilsynet og personvernlov og GDPR-krav.

Zero Touch Deployment

Nå er det mulig å distribuere Chromebook ved hjelp av Zero Touchdistribusjon. Enheter kan registreres automatisk i administrasjonskonsollen uten manuell konfigurasjon, slik at enheter kan leveres direkte til sluttbrukere. Brukerne logger på med sin Google-bruker, og enheten setter seg opp i henhold til dine retningslinjer. Atea kan hjelpe deg med å velge riktig Chrome-modell for elever og lærere.

Snakk med en rådgiver

Ved samtykke godtar du at vi behandler og lagrer dine personopplysninger i våre systemer, og at dine opplysninger kan deles med våre samarbeidspartnere. Les mer i vår personvernserklæring og samtykket.

Tilbake til Skole