17-09-2020

Disse studentene kick-starter sin karriere med Atea Cisco Academy

Sammen med vår partner Cisco, startet vi i juni programmet Atea Cisco Academy. Formålet er å utdanne våre kommende IT-konsulenter innenfor nettverk og sikkerhet.

Marita Søvik Røskar
Marita Søvik Røskar
Kommunikasjonsrådgiver
Folk i Atea Cisco Academy

Atea Cisco Academy er et nasjonalt program for nyutdannede som ønsker en karriere i IT-bransjen. Akademiet består av et omfattende opplæringsprogram og sertifiseringsperiode innen nettverk og sikkerhet. Programmet varer frem til 1. desember, og inneholder både teori og praksis. Fullført opplæring og sertifisering vil sikre relevant utdanning og karrieremuligheter i Atea.

– En unik karrieremulighet

Lars-Petter Schøyen (27) og Alaa Zidia (24) er to av studentene som kick-starter sin karriere med Atea Cisco Academy. Schøyen har en bachelorgrad i digital etterforskning fra Noroff i Kristiansand, en utdannelse med hovedfokus på etterforskning av digital kriminalitet og IT-sikkerhet. Zidia har studert grafisk design, og har en bachelorgrad i dataingeniør fra Universitetet i Agder. Begge så programmet som en helt unik karrieremulighet:

 

Jeg søkte på Atea Cisco Academy etter å ha blitt fortalt om det gjennom en bekjent som jobber i Atea, og ser på det som en veldig unik mulighet inn i konsulentbransjen. Ettersom man får opplæring og sertifiseringer på både CCNA og CCNP-nivå er Atea Cisco Academy en veldig unik karrieremulighet, sier Lars-Petter Schøyen.

Les mer om hva CCNA og CCNP er i faktaboksen nederst i saken. 
 


– Jeg ble ferdig utdannet våren 2020, og ønsket en karriere som IT-konsulent. Jeg ønsket mer praktisk erfaring, samtidig som jeg kunne utvikle meg videre i arbeidslivet. Jeg fant programmet på LinkedIn og innså at dette var en perfekt mulighet for meg. Jeg har ikke sett den type trainee program fra andre bedrifter i bransjen, så jeg er veldig takknemlig for at Atea gir oss mulighet til å bygge en unik og etterspurt kompetanse. Jeg trengte ikke tenke meg om to ganger før jeg søkte, forteller Alaa Zidia.


Hvordan har den første introduksjonsuken vært?  

Lars-Petter: Introduksjonsuken har vært veldig fin! Vi har blitt godt tatt imot av alle som jobber her, og ikke minst blitt veldig godt kjent med hverandre. De fleste av oss har helt forskjellige bakgrunner i form av utdannelse og arbeidserfaring, og det har vært veldig gøy å bli kjent med alle. Lederne har vært med oss store deler av veien, og vi har fått en veldig god innføring i hvordan det er å jobbe i Atea.

Alaa: Den første uken har vært veldig spennende, krevende, morsom og inspirerende. Vi har lært om Ateas kultur og verdier, og hvordan Atea fungerer og arbeider. Vi har blitt godt kjent med programmets oppbygning og hvordan veien er videre. Vi hadde en veldig hyggelig avslutning på introduksjonsuken med Kahoot, mat og drikke sammen med våre ledere Kjetil, Álfrún, Jørn og Eden.

 


Fra venstre: Jørn Andersskog, direktør for RCM og Cisco Partner Manager, Álfrún Sigurgeirsdóttir, konsulentleder nettverk og Kjetil Jørum, konsulentleder sikkerhet i Atea. 

 

Hvilke forventninger har du til programmet og opplæringen?

Lars-Petter: Først og fremst at det blir veldig intensivt. Bare CCNA er en sertifisering man gjerne bruker 6 måneder på å gjennomføre, og vi skal gjennom den på bare litt over 3 uker. Instruktøren vår, Darren Starr, er veldig engasjerende og utrolig flink til å lære bort - så vi er i gode hender og jeg tror vi skal komme oss gjennom dette relativt greit. Videre så tror jeg dette kommer til å bli utrolig gøy å være med på. Dette er jo første gang Atea kjører Atea Cisco Academy, og vi er vel egentlig på en måte litt forsøkskaniner sånn sett, så dette blir veldig spennende å få være en del av.

Alaa: Jeg ønsker faglig og personlig utvikling – og å få kjennskap innen feltet jeg kommer til å jobbe i. Jeg håper jo å bestå CCNA og CCNP eksamen! Jeg vil bli kjent med kolleger som kan være nyttige for meg både på vitenskapelig og faglig nivå. Allerede har jeg blitt kjent med mange ansatte som jobber med nettverk, og de har gitt meg gode tips som kommer til å hjelpe meg mens jeg holder på med sertifiseringer.


Hvorfor ønsker du å bli IT-konsulent i Atea?

Lars-Petter: Helt siden lenge før jeg startet på utdannelsen min har jeg hatt et ønske om å bli konsulent innen IT-sikkerhet - det var egentlig planen hele veien. Atea Cisco Academy dukket opp på et veldig gunstig tidspunkt når jeg startet å lete etter jobb, og var åpenbart en ganske unik mulighet til å få en god innføring til konsulentvirksomhet i form av kurs, sertifiseringer og ikke minst det at vi får en mentor som er med oss store deler av veien. Atea oppleves som en veldig konkurransedyktig og trygg arbeidsplass med mange gode muligheter.


Alaa: Jeg har lyst å bruke min kompetanse til å være med å gjøre en forskjell. Jeg hadde primært et ønske om å finne en stilling som hadde et trainee program innenfor nettverk, siden jeg har spesialisert meg i nettverk og sikkerhet. Programmet virket midt i blinken for meg. Atea er kjent som et sted hvor de flinkeste folkenes samles. Atea bygger Norge med IT, og de jobber alle med å skape «The Place To Be». Jeg valgte Atea fordi de bygger sine kompetanse rundt nysgjerrighet utforskertrang og ønske om livslang lærling. Jeg gleder meg veldig til å kunne anvende min kompetanse og levere gode løsninger til Atea sine kunder.

 

Hvordan vil du beskrive arbeidsmiljøet og kollegaene så langt?

Lars-Petter: Arbeidsmiljøet i Atea virker veldig bra, folkene her er veldig hyggelige og imøtekommende. Vi har definitivt blitt godt tatt imot. Eden, Kjetil og Álfrún har gjort en kjempejobb med dette.

Jeg kan på vegne av alle oss i Atea Cisco Academy takke for en trolig fin start. Vi gleder oss veldig til å komme i gang med programmet nå, og gleder oss masse til å bli bedre kjent med menneskene her. Førsteinntrykket har for alle vært helt topp - tusen takk til alle som har bidratt!

Alaa: Miljøet er veldig åpent, og man føler seg hjemme. Det er lett å ta kontakt med kollegaer og lederne, og vi har et utrolig godt samarbeid mellom oss. Lederen min Álfrún har fulgt meg tett under denne introduksjonsuken, og alle lederne har gjort en bra jobb med å tilrettelegge programmet for oss. De har vært veldig flinke med kommunikasjonen, som gjør at jeg føler meg trygg. Jeg gleder meg til fortsettelsen i Atea.  

Til slutt vil jeg bare si: Følg drømmen din og aldri gi opp! Når man har troen på seg selv kommer man hvor man vil. Ingen vet dine evner mer enn deg selv. Prøv, prøv og prøv helt til at du nådd ditt mål!

Atea Cisco Academy
  • Atea Cisco Academy er et nasjonalt program som har som formål å utdanne IT-konsulenter innen nettverk og sikkerhet
  • Akademiet består av to kurs: CCNA og CCNP
  • CCNA (Implementing and Administering Cisco Solutions) er et kurs som gir grunnleggende kunnskaper for alle IT-karrierer. Gjennom en kombinasjon av forelesninger, praktisk gjennomføring og selvstudium lærer man om installering, drift, konfigurering og verifisering av grunnleggende nettverker
  • CCNP (Cisco Certified Network Professional) sertifiseringen inneholder CCNP Enterprice og CCNP Security. En godkjent sertifisering av CCNP har betyr at man har oppnådd det profesjonelle nivået av
    Cisco Career Certification
  • Etter å ha blitt CCNA og CCNP sertifisert vil deltakerne bli fordelt mellom Bjørn Åge Hansen, Álfrún Sigurgeirsdóttir og Kjetil Jørum i Region Øst, Espen Grødem i Region Vest og Bår Røkenes i Region Nord
  • Initiativtakerne bak akademiet er Cisco i tett samarbeid med Jørn Andersskog, direktør for Recuring Customer Management (RCM) og Cisco Partner Manager i Atea