24-02-2023

Bli kjent med Magnus i Atea

Som sikkerhetskonsulent må Magnus ha kompetanse og evner som tilfredsstiller kundens behov innen cyberdomenet. Det siste året har han vært 100% utleid hos en kunde, der han sitter i et Network Operation Center og jobber med å tilrettelegge leveranser av applikasjoner og ny infrastruktur.

Om Magnus

Alder: 26

Bosted: Oslo

Utdanning: IT-drift og informasjonssikkerhet

Stillingstittel: Sikkerhetskonsulent

Favorittmat: Selvfisket ørret.

Si en funfact om deg selv: Favorittbandet mitt er Vazelina Bilopphøggers

1. Hva innebærer jobben din? 

Som sikkerhetskonsulent skal jeg ha kompetanse og evner som tilfredsstiller kundens behov innen cyberdomenet. Primært betyr det at jeg jobber med å beskytte kundens verdier. Det innebærer blant annet at jeg hjelper kunder med å gjennomføre endringer, implementere ny teknologi, vedlikeholde eksisterende infrastruktur, opplæring og bevisstgjøring.

2. Hvordan er en typisk arbeidsdag?    

Jeg har vært utleid hos en kunde 100% det siste året, hvor sitter jeg i et Network Operation Center. Der jobber jeg med å tilrettelegge leveranser av applikasjoner og ny infrastruktur. En typisk arbeidsdag starter med morgenmøte. Her går vi blant annet igjennom de bestillingene teamet skal utføre i løpet av dagen, vi snakker åpent om utfordringer og sikkerhetsrelaterte betraktninger. Etter morgenmøte jobber jeg med å utføre nødvendige endringer i henhold til løsningsdesign for den aktuelle bestillingen. Dette kan ta alt fra 5 minutter til en uke. Dette er en stor organisasjon med en innholdsrik teknologiportefølje, så jeg er heldig som får jobbe med mange forskjellige teknologier daglig. For å nevne noen produkter jeg daglig bruker: Cisco, Palo Alto, VMware NSX, Extreme og Splunk.

3. Hvilke trender tror du kommer til å prege bransjen i tiden som kommer? 

Ført og fremst kunstig intelligens og mer avansert maskinlæring. Dette er teknologier som gjør det mulig å analysere store datamengder og automatisere flere prosesser. Deretter er det vanskelig å komme utenom migrasjon av IT-tjenester til skyen. Jeg tror dette vil fortsette å vokse i omfang fordi kunder blir mer og mer bevisste på å utnytte ressursene effektiv. Økende digitalisering gjennom IOT og mer nettverksavhengig teknologi både hos private og bedrifter betyr en større angrepsflate med tilsvarende behov for økt sikkerhet.

4. Hva er dine beste tips for å holde seg oppdatert innen IT-bransjen?

Her i bransjen handler det om nysgjerrighet, interesse og nettverksbygging. Følg med på sosiale medier som Twitter og LinkedIn, dette er en rask og enkel måte å holde seg oppdatert på det siste. Følg med på kontoene til teknologiledere, analytikere og andre eksperter helt gratis. Delta på relevante konferanser og arrangementer. I Atea har vi mange partnere som arrangerer bransjekvelder og konferanser med fokus på siste nytt. Dette er også en veldig fin arena for nettverksbygging.

5. Hva er du mest stolt av å ha oppnådd? 

Jeg er veldig stolt av å jobbe i Security konsulent teamet! Her har jeg fått en kjempe bra start på karrieren og har utviklet meg enormt på få år.

6. Hva er din største interesse eller hobby?  

Min største interesse/hobby må være å fiske. Da er det helst fluefiske, og helst langt opp på fjellet.

Marius holder en fisk