11-09-2023

Bli kjent med Julie i Atea

Julie har lenge hatt en interesse for prosjektledelse og strategi. I 2021 startet hun i Atea som en del av graduate-programmet. Nå jobber hun som prosjektleder for en stor offentlig kunde, og har ansvar for å kundedialog, håndtering av hindringer, godt samarbeid og at teamet når sine mål.

Om Julie Holtet Svendsen

💡 Alder: 25 

🏡 Bosted: Oslo 

🎓 Utdanning: MSc Business, master i Strategi 

👨‍💻 Stillingstittel:  Prosjektleder 

🍽️ Favorittmat: Må være så kjedelig som taco 

✌️ Si en funfact om deg selv: Jeg har faktisk vært Norgesmester i kiting

1. Fortell litt om veien din inn i Atea

Helt siden jeg var 16 år, har jeg hatt stor interesse for prosjektledelse og strategi. Min første deltidsjobb var på Deichman som prosjektassistent/planlegger – noe som ble grunnlaget for min interesse for prosjektfaget. Etter dette begynte jeg på BI, der jeg tok en mastergrad i økonomi og ledelse med spesialisering innen strategi. Under studiet ble jeg forskningsassistent for strategiavdelingen ved BI og hadde et internship hos United Nations Global Compact (UNGC). Jeg hadde også en sommerutveksling på en skole i Frankrike, men denne ble dessverre gjennomført over Teams på grunn av Covid-19.

Da tiden kom for å søke på jobber, var det faktisk litt tilfeldig at jeg fant Atea. Jeg var inne på NTNU sin portal – selv om jeg studerte ved BI. Der oppdaget jeg Atea, som jeg hadde hørt om tidligere gjennom internshipet ved UNGC, og jeg fikk veldig lyst til å søke. Alt gikk rett vei, og jeg signerte kontrakt ett år før jeg begynte. Graduate-programmet er definitivt noe av det morsomste jeg har vært med på. Jeg har lært utrolig mye, og har møtt hyggelige mennesker. Vi reiste rundt til kontorer i flere deler av Norge, og for å toppe det hele avsluttet vi i Riga. For en reise det har vært. 

2. Hva innebærer jobben din?  

Jobben som prosjektleder er ganske variert. For tiden jobber jeg mye med smidig prosjektledelse hos en stor offentlig kunde. Der er jeg en såkalt Scrum Master, som også fungerer som teamleder. Det vil si at jeg sikrer at arbeidsmetodikken følges, og at teamet når sine mål. Jeg har ansvar for å håndtere hindringer, kundedialog og fremme godt samarbeid. Ellers har jeg jobbet med mer tradisjonelle prosjekter som fysiske leveranser, eksempelvis møterom. Det er stor variasjon i typene prosjekter vi arbeider med, men fellesnevneren er å sikre rammene og at sluttresultatet blir som ønsket.  

3. Hvordan er en typisk arbeidsdag?   

En typisk dag for meg starter med å være hos kunden kl. 08, og når alle er på plass, begynner vi arbeidsdagen med en stand-up for å diskutere hva som skal gjøres. Etter dette arbeider vi litt for oss selv og har lunsj rundt kl. 11. På fredager lager vi vafler, noe som er ett av ukens høydepunkt. Etter lunsj har vi vanligvis noen fysiske kundemøter/arbeidsmøter hvor vi diskuterer fremgang. Etter et kundemøte har vi ofte en kort samtale for å oppsummere hva som ble diskutert – en i teamet liker å kalle disse øktene for "tavlå" da vi ofte tegner løsninger på et whiteboard eller lignende. Dermed består en typisk dag av både tid ved pulten og mye fysiske kundemøter og interne diskusjoner i teamet. 
 

4. Hvilke trender tror du kommer til å prege bransjen i tiden som kommer?  

For tiden er jeg veldig interessert i IoT (Internet of Things) og hvordan ulike enheter og duppeditter kommuniserer med hverandre. Dette omhandler alt fra smarte bygg til helseomsorgsdata og miljøspørsmål, som energioptimalisering. Jeg tror IT-bransjen har et økende behov for å integrere og samhandle i sine løsninger. Vi kan ikke lenger levere frittstående løsninger som ikke kan samhandle med andre enheter som kan hjelpe å tilføye data. Hvis en bedrift ikke tilpasser seg disse trendene, kan de lett bli utkonkurrert (etter min mening). Ikke minst er det spennende å lære hvordan bedrifter bruker og behandler dataen. Dette er et område som stadig utvikler seg, så det gjelder å være ett skritt foran til enhver tid. 

5. Hva er dine beste tips for å holde seg oppdatert innen IT-bransjen?  

Litt kjedelig svar kanskje - men handler jo om å være nysgjerrig og være der det skjer. I Atea så kan du være med på eventer som Community og TechnoCamp, men vi har også mindre drypp som «Petters tekniske hjørne» på fredagsmøtene våre i Øst. Så det er veldig mange muligheter internt i selskapet. Ellers har jeg en interesse for Oda nettverket, men der har jeg vært altfor lite aktiv til nå. 

6. Hva er du mest stolt av å ha oppnådd?

Det er vanskelig å si hva jeg er mest stolt av, men syntes det var veldig stas å skrive en forskningsartikkel i tillegg til masteroppgaven min som fikk toppkarakter. Det er kult å faktisk ha en artikkel der ute som forskere leser og tar lærdom fra. Ellers så er jeg veldig stolt over ting jeg har fått vært med på i Atea. Jeg har flere ganger snakket på "God morgen fredag” som er en intern live-sending, vært programleder for “Atea Awards”, og holdt presentasjoner på store kundemøter/forsamlinger.  
 

7. Hva er din største interesse eller hobby?   

Jeg er oppvokst med å være mye i farta – og det er ikke rent få helger i oppveksten jeg ikke hadde ski på beina eller var ute på vannet. Har alltids likt å være ute – og brukt spesielt mye tid på kiting. Nå som jeg blir eldre får jeg ikke like mye tid til dette, så det blir mer og mer en ferieaktivitet. Noe som er lettere å få til er generelt friluftsliv, og (flaut nok) hadde jeg min første ordentlige telttur i år. Jeg syntes det var utrolig gøy å sove ute, lage mat på primus, og gå en fin tur. Det er en hobby jeg vil gjøre mer av fremover.

Julie