Tilbake til Nyhetsarkiv
Pressemelding 2018-09-07

Skal bygge Norges råeste dataanalysemiljø: Atea kjøper Sherpa Consulting

– Vi opplever økt etterspørsel fra våre kunder for råd om hvordan de kan få frem verdien av alle dataene de besitter, sier adm. dir. for teknologiselskapet Atea Norge, Michael Jacobs. Nå kjøper selskapet en av de største, uavhengige kompetansebedriftene i Norge innenfor dataanalyse.

Sherpa Consulting har 47 spesialister på Business Intelligence og Data Analytics og har en rekke kunder innenfor privat- og offentlige virksomheter over hele landet. Ansatte i selskapet har lang erfaring og er blant bransjens beste innenfor sitt felt. Samtlige medarbeidere trer inn i Atea etter overtakelsen.

Sherpa Consulting er lokalisert i Oslo. Selskapet ble etablert i 2006. I 2017 hadde selskapet en omsetning på 66 millioner og en EBIT på 10,5 millioner.

Stadig flere offentlige og private virksomheter ser at digitalisering må være en del av forretningsstrategien, hvor relevante tjenester og beslutningsstøtte står sentralt.

- Data er kjernen for gode brukeropplevelser. Utfordringen for mange virksomheter er at de sitter på store datamengder, men at det er svært krevende å nyttiggjøre seg av den for å ta gode beslutninger. Bedre innsikt i egen forretning gjennom smartere bruk av data er derfor meget etterspurt. For å imøtekomme dette, har vi i tillegg til en allerede stor satsning på fagfeltet analyse, nå gleden av å få inn et meget kompetent miljø fra Sherpa Consulting. Ateas team innenfor området vil med dette telle rundt 100 personer i Norge. Vi ser en økende trend i antall dataanalyseprosjekter og er aktivt deltagende sammen med mange av kundene våre, sier Jacobs.

- Med oppkjøpet fra Atea løftes seniorkonsulentene fra Sherpa direkte inn i eliteserien blant norske teknologiselskaper. Vi tar med oss 12 års erfaring med dataintegrasjon og analyse inn til et selskap med store ambisjoner innenfor vårt fagfelt. Vi tror dette er perfekt match, sier Sigbjørn Høgne, adm. dir. Sherpa Consulting.

For mer informasjon, kontakt:

Michael Jacobs, adm. dir. i Atea Norge, mobil (+47) 908 28 216

Sigbjørn Høgne, adm. dir. i Sherpa Consulting, mobil (+47) 480 41 022

Om Atea Norge (Atea AS)

Atea er Norges ledende og mest sertifiserte teknologiselskap, og har bredde- og spisskompetanse innenfor alle deler av markedet. Vi er 1650 ansatte og har kontorer i 25 byer fordelt over hele Norge. Atea-konsernet er Norden og Baltikums største, samt Europas nest største leverandør av IT-infrastruktur. Selskapet er notert på Oslo Børs og omsatte for omtrent NOK 32,4 milliarder i 2017. www.atea.no

Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer