Til forsiden

Vi presenterer en arena for læring, inspirasjon, deling og dialog. Hvor vi vil tilby en faglig oppdatering som kan hjelpe deg og din virksomhet til å bli forberedt på morgendagens trusler og teknologitrender, med hjelp fra de fremste ekspertene i bransjen 💡

👉🏼 Arrangementet passer for deg som jobber med IT eller administrasjon.

 

Tid
16. apr. 2024, 08.30 - 16.00
Sted
Longyearbyen
Adresse
Longyearbyen, Svalbard and Jan Mayen Vis på kart
Pris
Gratis
Arrangementet er avsluttet

Agenda

08.45-09.00
Foredragsholder: Erlend Hanstad, Account Manager i Atea

Sikkerhetstruslene tårner seg opp og kompleksitet, varians og omfang øker. Det du gjør i dag er ikke godt nok i morgen om ambisjonen er å holde infrastruktur, systemer og ikke minst data noenlunde sikre. Bak kravet om kontinuerlig forbedring av sikkerhet presser digitalisering, digital transformasjon, AI og andre teknologier frem krav om effektivisering og endring.  

IT får gjerne jobben og ansvaret - uten at det følger med økte ressurser. I en verden der kompleksiteten alene gjør det tett på umulig å ha all kunnskapen på tvers av sikkerhet, teknologi og forretning selv. Da er det lett å bli handlingslammet.  

Gjennom denne presentasjonen går vi gjennom eksempler og verktøy som viser hvordan man kan gå fra handlingslammelse til handlekraft i en kompleks og uoversiktlig hverdag.  

Foredragsholder: Thorstein Øren, Strategisk Rådgiver

Et utvidet innblikk i trusselbildet, hva rører seg og hvordan unngår man å være en lavthengende frukt for angripere? I en evig katt- og mus lek ser vi på hva Atea Incident Response Team har håndtert av angrep i 2023 og hittil i år. Grunnleggende sikkerhetshygiene kunne avverget det meste, men hva er grunnleggende hygiene og hvilke tiltak må være på plass?

Innføringen av NIS2, nye lover, regler og retningslinjer fra øvrigheta - hva kan vi ta med oss fra dette? 

Foredragsholder: Magnus Brandtsegg, Løsningrådgiver IT-Sikkerhet
10.10-10.25
10.25-10.50

I en verden preget av økende trusler og begrenset tilgang på IT-ressurser, er det avgjørende å utnytte mest mulig av brannmurens funksjonalitet. Vi utforsker vanlige feil og gir praktiske råd for å styrke sikkerheten, selv med begrensede ressurser tilgjengelig. Bli med oss på reisen for å oppdage brannmurens kraft, og unngå vanlige feil med våre råd.

Foredragsholder: Lasse Skår, Seniorkonsulent Communication and Security
11.25-12.15

Bli med oss for å utforske hvordan Fortinet Security Fabric kan transformere din tilnærming til cybersikkerhet og nettverksadministrasjon, sikre din digitale infrastruktur, og samtidig oppnå kostnadseffektivitet. Dette er en unik mulighet til å lære fra ledende eksperter i feltet og å stille dine spørsmål direkte.

Foredragsholder: Øyvind Gullikstad, System Engineer Fortinet

I en stadig mer digitalisert verden, der trusselnivået er i konstant endring, er spørsmålet om sikkerhet og samhandling avgjørende. Utforsk potensialet i kunstig intelligens og oppdag hvordan Microsoft-teknologi kan være nøkkelen til å skape en robust og samarbeidsorientert sikkerhetskultur. Bli med oss på denne presentasjonen, hvor vi dykker ned i grensesnittet mellom sikkerhet, kunstig intelligens og Microsoft-løsninger for å forme en tryggere og mer effektiv fremtid

Foredragsholder: Kristian Kongsgaarden Hovi, Senior Partner Development Manager i Microsoft

Vi bruker minst mulig tid på hvorfor, og mest mulig tid på hvordan faktisk sikre Infrastruktur 

I en æra preget av digital innovasjon, er beskyttelsen av vår IT-infrastruktur mer kritisk enn noen gang. Mens vi navigerer fra de forholdsvis robuste fundamentene av on-premises løsninger til de uendelige mulighetene som skybaserte tjenester tilbyr, møter vi nye sikkerhetsutfordringer som krever innovative løsninger. Bli med oss for en innsiktsfull utforskning av beste praksis og dyrebare erfaringer fra spesialist Sture Andersen i Atea, hvor vi vil dekke alt fra grunnleggende sikkerhetsprinsipper til avanserte strategier for å sikre din kritiske infrastruktur mot dagens og morgendagens trusler. Dette er din mulighet til å lære og styrke dine kunnskaper om forsvar i møte med det digitale landskapets dynamiske utfordringer.

Foredragsholder: Sture Andersen, Sjefskonsulent
14.00-14.15

15. november 2023 lanserte Microsoft tjenesten Microsoft Fabric. Leder for Microsoft, Satya Nadella, omtaler lanseringen som: "Den største lanseringen av et dataprodukt fra Microsoft siden lanseringen av SQL Server". 

Med Microsoft Fabric samles alle dataplattform-tjenester fra Microsoft i en felles "SaaS"-tjeneste. Løsningen dekker områder som data integrasjon, data engineering, datavarehus, sanntidsanalyse, data science, business intelligence, data lake, og datastyring, -forvaltning og -administrasjon. 

Løsningen består av en komplett plattform for analyse, men en felles åpen og data lake basert lagring. Løsningen tilbyr et helhetlig grensesnitt for alle, og lar alle brukere få tilgang til den funksjonaliteten de trenger, enten de jobber med data engineering, data science, dataanalyse, forretningsanalyse, eller de er beslutningstakere, eller andre konsumenter av informasjon i virksomheten. 

Foredragsholder: Ola Haug Tørstad, Leder for Analytics og dataplattform-geni

AI er ikke bare en teknologi, men en strategisk mulighet som kan gi virksomheter konkurransefortrinn, innovasjon og vekst. Men det er også viktig å huske på at AI kan ha stor innvirkning på den enkelte ansatte. AI vil gi deg et av de mest kraftfulle produktivitetsverktøyene i den moderne teknologiske tidsalderen, og gir oss mulighet til å jobbe mer effektivt og produktivt.

Foredragsholder: Fredrik Neeb, Senior Løsningsrådgiver i Atea

Våre samarbeidpartnere