Til forsiden

Vi presenterer en arena for læring, inspirasjon, deling og dialog. Hvor vi vil tilby en faglig oppdatering som kan hjelpe deg og din virksomhet til å bli forberedt på morgendagens trusler og teknologitrender, med hjelp fra de fremste ekspertene i bransjen.

💚 Et fagprogram bestående av gode og engasjerende samtaler og diskusjoner

💚 Interessante historier og erfaringer fra virkeligheten

💚 Inspirerende innhold fra landets fremste eksperter

Erlend Hanstad ønsker dere velkommen, Ivar Gjervan loser dere gjennom dagen og Ronny Berg gir en oppsummering!

 

Tid
06. jun. 2023, 09.00 - 16.00
Sted
Longyearbyen
Adresse
University Centre in Svalbard (UNIS), Longyearbyen, Svalbard and Jan Mayen Vis på kart
Arrangementet er avsluttet

Ateaekspertene

Mats Bye Tønseth
Mats Bye Tønseth har en bachelor i Beredskap og Krisehåndteringsledelse fra Høgskolen i Innlandet. Han jobber daglig med å oversette kundens behov til teknologi som løsningsrådgiver innenfor IT Sikkerhet. Mats har erfaring fra både private og offentlige kunder, store og små.

Kristian Johansen
Kristian Johansen har arbeidserfaring fra Cyberforsvaret og har drevet med hendelseshåndtering for Forsvarets CERT (Computer Emergency Response Team).Han har både erfaring fra SOCen, der han arbeidet med overvåking og logganalyse, i tillegg til erfaring med hendelseshåndtering og deployering fra reaksjonsstyrken.

James Kyrianov Fabricius
James er en del av ATEAs Incident Response vaktteam, Red Team og er en Azure og Cybersecurity architect. Innad i Atea jobber han med å lage bestepraksis konfigurasjon for alle ledd innen Microsofts skytjenester. Vinsamler og profesjonell te-drikker. 

Ivar Gjervan
Ivar Gjervan jobber som strategisk rådgiver og arkitekt i Atea. Han har jobbet i IT-bransjen i mer enn 20 år, mye av tiden i en rolle som IT-konsulent og konsulentleder. Nåværende rolle som strategisk rådgiver / arkitekt innebærer å bidra i utviklingen av digitaliseringsstrategier for Atea sine kunder, ta tak i disse og omdanne det til konkrete teknologivalg som understøtter målene. I de fleste strategier innebærer dette bruk av data, og Ivars kompetanse er spesielt god på data-arkitektur og forvaltning/governance. Han jobber derfor ofte tett opp mot våre ressurser i Atea Analytics.

Sture Andersen
Sture Andersen i Atea jobber med rådgivning, design, arkitektur og implementering av Microsoft løsninger. Hovedsakelig innenfor Azure Cloud og Microsoft 365, hvor han også er toppsertifisert innenfor begge områder. Med over 20 år i bransjen har han en unik evne til å sette seg raskt og godt inn i caser, forstår kunders behov og utfordringer og ser fort helhetlige løsninger.

Thomas Ingebrigsten
Thomas Ingebrigtsen har gjennom mange års erfaring innenfor feltet AV opparbeidet seg stor kompetanse på planlegging av, design og installasjon av små, enkle møterom til store, komplekse AV løsninger. Gjennom å ha jobbet med store nasjonale og internasjonale kunder har han opparbeidet seg god erfaring på samarbeid med mennesker fra forskjellige kulturer og miljøer og å jobbe under utfordrende forhold.

Fredrik Neeb
Som løsningsrådgiver for End User Computing bidrar Fredrik med å kartlegge kundens nåsituasjon innenfor fagområdet End User Computing (EUC). EUC handler i stor grad om den moderne arbeidsplassen og den moderne brukeren, og å etablere en strategi for å ta i bruk moderne arbeidsmetoder. Fredrik benyttes i stor grad som rådgiver innenfor Microsoft 365 porteføljen, med særlig fokus på å levere løsninger for god klientforvaltning, etablere og optimalisere samhandlingsløsninger, sikre identitetsløsninger og sørge for at brukerne er klare til å ta imot ny teknologi og nye måter å jobbe på.  

Partnerekspertene


Mert Cicek, Security Engineer Fortinet


Madeleine M. Ivers, B2B KAM Logitech


Martine Stolt-Nielsen

Program

09:00-09:35
Viktigheten av strategisk tenking i en teknologisk fremtid

Moderne IT-systemer integrerer operasjonell teknologi (OT) i stadig større grad. Gitt dagens trusselbilde er en strategisk tilnærming til cybertrusler essensiell. Ved å følge standarder som f.eks. ISO/IEC 27001 og ISA/IEC 62443 kan vi utforme effektive cybersikkerhetsplaner, men disse må tilpasses hver virksomhets unike behov.

Foredragsholder: Ivar Gjervan, Atea

09:35-10:10
Fra omfattende teori, til enkel praksis

Det finnes ikke en eneste virksomhet som er etablert i den hensikt å være sikker.  For å bygge kontekst og forståelse om trusselbildet, må vi forstå motivasjonen og økonomien som ligger bak. Hvordan finne den «gylne middelvei»? Vi kan ikke spekulere, vi må vite! 

Foredragsholder: Mats Bye Tønseth, Atea

Pause 

10:25-10:50
Samhandling via videoløsninger

Gode samhandlingsløsninger har alltid vært viktig, men de siste årene har utviklingen skutt fart og med både pandemi og uro i verden med påfølgende konsekvenser så har gode, og sikre løsninger for møterom blitt veldig aktuelt. Spesielt innenfor samhandling over video har det skjedd mye på kort tid og her er det et stort potensiale for besparelser både økonomisk, men også med tanke på miljø.

Vi tar en gjennomgang på hva vi ser av trender i bransjen og ser på noe av det Atea kan tilby av produkter og tjenester.

Foredragsholder: Thomas Ingebrigsten, Atea

10:50-11:25
Sikkerhet i M365, Azure og nå AI-universet

Microsoft XDR (extended detection and response), en avansert sikkerhetsløsning som gir organisasjoner en helhetlig tilnærming til å oppdage, undersøke og respondere på cybertrusler på tvers av ulike miljøer og plattformer. Med XDR kan du effektivt samle inn og analysere sikkerhetsdata fra hele organisasjonen. Atea vil demonstrere et angrep som går på tvers av organisasjonen.

Foredragsholder: Sture Andersen, Atea

Lunsj 12:25-12:15

12:15-12:50
Sikkerhetsplattform vs produkt? 
Hva er kundeverdien ved å tenke sikkerhetsplattform? I en stadig mer digital verden med hybride løsninger, fjernarbeidere, komplekst trusselbilde og mangel på kompetanse må kunder tenke mer helhetlig. Hvordan kan Fortinet sammen med Atea redusere kompleksiteten og risikoen som følger med dette, effektivisere drift, beskytte tjenester og data i sky og lokalt, samkjøre og korrelere logger gjennom én plattform, effektivisere og automatisere respons mm. Her vil vi ha fokus på best practice og use case fra andre kunder.

Foredragsholder: Mert Cicek, Security Engineer, Fortinet
12:50-13:25
KIs påvirkning på bærekraft - venn eller fiende?

Kunstig intelligens vil påvirke samfunnet vårt fremover i stor grad. Hvordan kan kunstig intelligens bidra til å bedre arbeidet med bærekraft? Og hvilke utfordringer må vi være klar over? Atea vil gi deg en oversikt og noen eksempler på hvordan kunstig intelligens brukes for en mer bærekraftig fremtid.

Foredragsholder: Fredrik Neeb, Atea

13:25-14:00
Hverdagen i cyberdomenet, trusler og muligheter sett fra et IRT ståsted
I dette foredraget vil Kristian ta oss gjennom trusselbildet sett fra hendelseshåndterernes ståsted, hvilke sårbarheter som utnyttes og hva de vanligste inngangsvektorene er. I tillegg til hvordan man best mulig kan sikre seg mot hacking!

Foredragsholder: Kristian Johansen, Atea

Pause

14:15-14:50
Hvordan vil AI-arbeidshverdagen se ut?

Kunstig intelligens (AI) er på full fart inn i arbeidslivet, og vil påvirke arbeidshverdagen vår. Alle de store teknologiselskapene, som Microsoft, Apple og Google, baker inn AI-assistenter i tjenestene og produktene sine.

Foredragsholder: Fredrik Neeb, Atea

14:50-15:25
Møterom med AI fra Logitech

Forskjellige rom krever ulike løsninger for å kunne gi et optimalt møterom. Hvordan legger man til rette, og sørger for at alle i møtet blir inkludert, og hvilke fordeler får man av en BYOD i forhold til en Microsoft Teams løsning?

Foredragsholder: Madeleine M. Ivers, B2B KAM, Logitech.

15:25-16:00
MS365 – Sikkerhet som standard 

Dette foredraget vil gjennomgå en haug med «apekatt feil» som vi alle gjør når vi setter opp Microsoft 365 og Azure Active Directory. James tar opp noen gode historier og forklarer hvordan man kan sikre seg mot feilene vi gjør med noen lette og enkle grep. 

Foredragsholder: James Kyrianov Fabricius, Atea