18-01-2023

Kåret til et av verdens mest bærekraftige selskaper – igjen

I år havnet vi på topp blant de norske selskapene og 49. plass totalt, en ny rekord for selskapet.

Nelly Flatland

For andre år på rad har Atea blitt kåret til et av verdens 100 mest bærekraftige selskaper av den prestisjetunge Corporate Knights Global 100-indeksen, som er en rangering av bedrifters bærekraftytelse, og hedrer bærekraftsinnsatsen til de børsnoterte markedslederne i forskjellige bransjer.

– Vi er ydmyke og stolte over anerkjennelsen av Corporate Knights. Å bli kåret til et av verdens mest bærekraftige selskaper for andre gang er en stor ære. For oss er denne rangeringen et bevis på at vi er på riktig vei for å bidra til en mer bærekraftig IT-bransje, sier Nelly Flatland, fungerende bærekraftsjef i Atea Norge.

Rangeringen er basert på en analyse av bærekraftspraksisen til 6720 selskaper fra hele verden, utført av Corporate Knights. For å kvalifisere må et selskaps bruttoomsetning være mer enn 1 milliard amerikanske dollar og selskapet må være børsnotert. Atea ble anerkjent som det mest bærekraftige selskapet globalt innen IT-tjenestebransjen (IT Sevices Division) for andre år på rad. I tillegg er Atea blant de ti beste selskapene fra Nord-Europa, og topper listen over norske selskaper. I 2022 havnet Atea på 51. plass på indeksen. 

Ambisiøse bærekraftsmål  

Atea har jobbet gjennom flere år for å redusere selskapets utslipp, og har oppnådd viktige milepæler i sitt arbeid for å bli et mer bærekraftig selskap. Selskapet har også satt seg ambisiøse bærekraftsmål for 2030.

– Arbeidet med bærekraft har vært en sentral del av selskapets DNA gjennom flere år. Den eneste måten vi kan skape reelle resultater på er ved å jobbe systematisk, dedikert og metodisk sammen med våre partnere, leverandører og kunder. Det har vi forpliktet oss til i årene som kommer. Fordi vi kan og vi vil, og det harde arbeidet fortsetter, sier Flatland.  
 
Teknologi spiller en avgjørende rolle for å oppnå en sirkulær fremtid. Gjennom tjenesten «Goitloop» henter Atea brukt utstyr fra sine kunder, renser utstyret fullstendig for data, og klargjør utstyret for gjenbruk og resirkulering. I 2021 fikk 66 prosent av enhetene som ble gjenopprettet ved bruk av Goitloop en forlenget levetid. 

Om Ateas bærekraftsarbeid  

• I 2022 fikk Atea en A-rating i CDPs årlige klimaundersøkelse. Dette er den høyeste rangeringen Atea har oppnådd siden første rapportering til CDP for over ti år siden 
De tre siste årene har Atea blitt tildelt den høyeste vurderingen i miljømessig og sosial ytelse av EcoVadis, en rangering på platinumnivå blant de 1 % beste av mer enn 90 000 selskaper som er evaluert  
• I 2022 ble Atea kåret til «Environmental Partner» av Canalys, som et resultat av sitt fokus og innsats på bærekraft  
• I 2021 ble Atea anerkjent av Financial Times som en av Europas klimaledere 

Om Global 100 Index

Global 100-indeksen er en rangering av verdens 100 mest bærekraftige selskaper. For å kvalifisere må et selskaps brutto omsetning være mer enn 1 milliard amerikanske dollar og være børsnotert. Hvert år analyserer Corporate Knights offentlig tilgjengelige data om økonomiske og bærekraftige indikatorer for rundt 7000 selskaper. Selskapene vurderes på tvers av 25 KPIer (Key Performance Indicators) som dekker ressursstyring, ansattes ledelse, økonomistyring, bærekraftig inntekt og bærekraftig investering og leverandørytelse. 

Om Corporate Knights

Corporate Knights Inc. er et Toronto-basert publiserings- og forskningsfirma, som består av et kvartalsvis bærekraftig forretningsmagasin og en forskningsavdeling som produserer rangeringer og finansielle produktvurderinger basert på bedriftens bærekraftytelser. Firmaet publiserer det prisbelønte magasinet Corporate Knights for bærekraftig økonomi, omtalt i blant annet The Washington Post og The Wall Street Journal. Les mer på corporateknights.com.