19-01-2022

Atea er kåret til et av verdens mest bærekraftige selskaper

I dag ble IT-selskapet Atea kåret til et av verdens mest bærekraftige IT-selskaper i den prestisjetunge bærekraftsindeksen til Corporate Knights.

Global 100 logo på bilde av skog

Corporate Knights «Global 100 Index» kårer verdens mest bærekraftige selskaper. De har i år rangert Atea som verdens mest bærekraftige selskap innen IT-tjenestebransjen, og som nummer 51 i den samlede indeksen blant alle verdens selskaper.

– Vi er ekstremt stolte over å bli anerkjent som et av verdens mest bærekraftige IT-selskaper, og å være blant de 100 mest bærekraftige selskapene. Dette er en enorm anerkjennelse av arbeidet vårt, og vi er veldig takknemlige for dette, sier Ole Petter Saxrud, administrerende direktør i Atea Norge.

Rangeringen er basert på en vurdering av 6 914 selskaper med mer enn 1 milliard dollar i inntekter.

Fortsatt mye å gjøre

– Vi har kommet langt, men det er ingen hemmelighet at IT-bransjen fortsatt har sine utfordringer, og det er fortsatt mye arbeid som gjenstår. Det er grunnen til at vi har jobbet hardt for å møte den negative påvirkningen av industrien, og samarbeidet med våre leverandører, kunder og partnere mens vi har transformert vår forretningsmodell til en mer sirkulær modell, sier Elisabeth Nissen Eide, leder for bærekraft i Atea.

Atea har jobbet gjennom flere år for å  redusere selskapets utslipp, og har oppnådd flere viktige milepæler i sitt arbeid for å bli et mer bærekraftig selskap. Dette inkluderer en ambisiøs bærekraftsplan for 2030 med konkrete bærekraftsmål og en omfattende strategi for hvordan de skal nås.

En mer sirkulær forretningsmodell

Atea har utviklet flere konsepter for en mer sirkulær forretningsmodell. Ett av dem er Goitloop-konseptet, hvor IT-enheter først og fremst gjenbrukes, og når det ikke lenger er mulig, resirkuleres på en miljøvennlig måte.

– Ateas Goitloop-konsept er hjørnesteinen i vår tilnærming til sirkularitet, og en del av løsningen for 2030-målet vårt om å oppnå et en-til-en-forhold mellom IT-enheter som selges og de som gjenvinnes. Vi gjenbrukte eller resirkulerte 453 210 enheter i 2020, og det er nå det største gjenbruk-og-resirkuleringsprogrammet i Nord-Europa, sier Nissen Eide.

Samarbeid er essensielt

I 2020 ble Atea tildelt den høyeste rangering innen miljø og sosiale ytelser av EcoVadis (Platinum). En høyt respektert aktør som vurderer samfunnsansvar og bærekraft hos leverandører. Denne prestasjonen rangerer Atea i topp 1 prosent av alle leverandører som er evaluert under en samarbeidsplattform som brukes av mer enn 65 000 selskaper i dag.

– Veien til bærekraft krever at vi endrer måten vi tenker, handler og samarbeider på, både innenfor og på tvers av sektorer. Samarbeid er essensielt og sammen med våre kunder og leverandører driver vi den systemiske endringen i vår egen bransje. Den største transformasjonen vil imidlertid skje gjennom digitalisering, og ved å bygge fremtiden med IT håper vi å inspirere andre til å følge etter, sier Nissen Eide.

Om Global 100-indeksen

  • Global 100-indeksen er en rangering av verdens mest bærekraftige selskaper.
  • For å være kvalifisert for Global 100-rangeringen, må et selskaps brutto være mer enn USD 1 milliard og må være børsnotert.
  • Hvert år analyserer Corporate Knights offentlig tilgjengelige data om økonomiske og bærekraftige indikatorer for rundt 7000 selskaper.

Om Corporate Knights

Corporate Knights Inc. er et Toronto-basert publiserings- og forskningsfirma, som består av et kvartalsvis bærekraftig forretningsmagasin og en forskningsavdeling som produserer rangeringer og finansielle produktvurderinger basert på bedriftens bærekraftytelser.