2018-11-12

Han gir musikk til folket

– Det er to barrierer som holder deg fra å ikke lage musikk: fysiske begrensninger eller instrumentets form krever kunnskap for å lage musikk. Med Skoog bryter vi ned begge.

Tine Venås Kjeldsen Rådgiver kommunikasjon og samfunnsansvar

Benjaman Schogler er daglig leder for Skoogmusic, virksomheten som jobber for å gjøre musikkproduksjon tilgjengelig for flest mulig. Hovedproduktet er Skoog – et elektronisk musikkinstrument som gjør at barn med alle evner kan ha det gøy med musikk.

Skoog er en terning stor nok til at du kan holde den i hånden med store myke knapper på hver flate. Ved første øyekast kan man lett ta terningen som en enkel lydlager, men det er nettopp instrumentets enkelthet som gjør musikken tilgjengelig. Ved å koble instrumentet til en iPad, kan brukeren spille egne toner, eller følge enkle anvisninger på skjermen.

”I Skoogmusic tror vi på teknologiens endrende kraft, og spesielt hvordan den kan pleie, knytte og engasjere barn.”

Vi lager teknologi som lar alle lage musikk, forklarer Schogler:

– De to grunnleggende prinsippene som ligger i hjertet av vår virksomhet er moro og inkludering. Vi ønsker å gjøre det mulig for folk, spesielt barn, å ha det gøy og delta, og for å gjøre dette valgte vi å bygge et globalt merke som er modig, ambisiøst og fremfor alt tydelig på hvorfor moro og lek står i sentrum for effektiv læring.

Ideen kom på bordet under et forskningsprosjekt i 2007 hvor det ble tatt opp de manglende musikkinstrumenter for barn med funksjonsnedsettelse eller læringsvansker.

– Det var et praktisk prosjekt. Da vi så hvordan barna reagerte på den følbare teknologien vi utviklet, visste vi at vi hadde skapt noe fantastisk. I Skoogmusic tror vi på teknologiens endrende kraft, og spesielt hvordan den kan pleie, knytte og engasjere barn. Derfor følte vi at det var et reelt behov for å få produktet på markedet og bygge en virksomhet som gir fordelene med å gjøre musikk tilgjengelig for alle.

”Vi ønsker å gjøre det mulig for folk, spesielt barn, å ha det gøy og delta.”

Kan du beskrive en typisk skooger?

– Liker du musikk? Hvis svaret er ja, så er du en potensiell skooger! Fra våre røtter i utdanningsektoren har vi mange skoler og lærere som bruker Skoog. For eksempel er Skoog for tiden brukt i omtrent en tredjedel av Storbritannias spesialundervisningskoler. Men vårt største marked er forbrukere i Storbritannia, Europa, USA og i økende grad i Asia og Australia. Vi lanserte selskapet for å inspirere alle, uansett alder, fysisk eller musikalsk evne til å nyte musikk: gjøre det, lytte til det, dele det, lære det, feire det, men mest av alt å ha det gøy med det!

Skoogmusic er på et oppdrag for å bringe musikk til folket og oppmuntrer alle til å slippe løs sin indre rockestjerne. Alle er invitert til å lage musikk med Skoog. Sjekk ut Skoogmusics tøffe video under: 

Skoog og Ben Schogler møter du på Atea-standen på SPOT 2018 som arrangeres 14. og 15. november på The Qube på Gardermoen.