31-10-2016

Reisebrev fra VMworld

Jeg heter Steinar Aalvik og er avdelingsleder for konvergert infrastruktur i Atea. For halvannen uke siden deltok jeg på VMworld i Barcelona, og noen av høydepunktene ønsker jeg å dele med dere.

Stor gruppe mennesker på flyplass i rulletrapp

Da er høstens høydepunkt for VMware-familien over for denne gang. Over 10 000 forventningsfulle deltakere var på plass i Barcelona for å ta del i alt VMware tilbyr oss som partnere og kunder.

CEO Pat Gelsinger var som vanlig engasjert og stolt av å lede et uavhengig selskap fremover, og har lagt bak seg usikkerheten fra i fjor når Dell sitt oppkjøp av EMC skapte de største overskriftene. 

Det er ingen tvil om av VMware vil ta sin del av økosystemet, og viste under denne konferansen mange nye og spennende løsninger.

Både i partner-presentasjonene og i "General Sessions" ble det lagt vekk på visjonen til VMware som sier at de har fokus på tre hovedområder:

  • Any Device: Bruk den device du ønsker
  • Any Application: Levere applikasjoner uavhengig hvor de er produsert
  • Any Cloud: Velge den skyleverandøren som passer deg og din virksomhets behov

A la carte-menyen til VMware er som spansk tapas. Her er det noe for alle, og vel så det. Nye versjoner med forbedret funksjonalitet hører med; det være seg vSphere 6.5, Virtual SAN 6.5, Virtual network - NSX, vRealize Clout Management platform og AirWatch/Workpace One digital workplace.

Det jeg likte aller best er tilnærmingen til cloud: VMware Cloud Foundation-suiten som ble lansert i august vil gjøre tilnærmingen til hybride skyløsninger mye enklere. Satsningen fra VMware mot en komplett Cross-Cloud Architecture er uten sidestykke, og i den forbindelse ble samarbeidsavtalen med Amazon naturligvis nevnt. Det unike er likevel at de kan koble seg opp mot alle de store cloud-leverandørene; være seg Azure, Google, IBM Softlayer og AWS. 

Spennende tider, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Da gjenstår det vel egentlig bare å avslutte med at; vi sees vel på neste års VMworld?