Til forsiden
06-05-2016

Inntrykk fra EMC World 2016

I år er det siste året med EMC World i sin nåværende form, takket være sammenslåingen av Dell og EMC som nå er i sluttfasen av gjennomføringen. Markedet har store forventninger til det nye selskapet, IT-bransjens desidert største oppkjøp gjennomtidene, og det har også publikum på EMC World i Las Vegas.

Lysstråler over vei med høye bygninger i bakgrunnen

Nåværende administrerende direktør, Joe Tucci, åpnet konferansen tradisjonelt og takket – til stående applaus – partnere og kunder for et svært godt år sammen, for deretter å sende stafettpinnen til konsernets nye sjef, Michael Dell. De stående applausen fra publikum vitner til den enorme populariteten som har Joe bygget opp i løpet av sine mange år bak roret i Dell EMC.

Det er ingen tvil om at Dell setter sitt preg på det nye selskapet – ikke minst gjennom den nye bedriftens navn, som ble lansert i dag. Michael Dell lanserte stolt «Dell Technologies» – hvor EMC, VMware, Pivotal, Secureworks, Virtustream og RSA er inkludert med Dell. EMCs lagringsdivisjon vil bli kalt Dell EMC, og inkluderer EMCs nåværende virksomhet.

Målene for den nye virksomheten er svært høye, og at de vil beholde rollen som markedsleder i alle forretningens divisjoner.

Dagens keynote ga en klar indikasjon på at Dell EMC og Virtustream sammen har tenkt å ta for seg markedet på hybride skyer, og det enorme markedet som Internet of Things og Internett of Everything forventes å gi i svært nær fremtid. Før året 2031 er det spådd at antallet Internett-tilkoblede enheter vil være rundt 200 milliarder – et marked som Dell Technologies ser et stort potensiale i.

Fremtiden

Michael Dell snakket om EMCs fremtid og hvordan IT-bransjen må fornye seg for å være konkurransedyktige. Den observante har allerede bemerket at temaet for EMC World er akkurat «modernize», og hvordan kunder og EMC-partnere skal kunne møte og håndtere den raske endringstakten som oppstår når IT-plattformer transformeres fra tradisjonell IT til cloud native IT og hybrid IT.

EMC utpekte også 2016 til «The Year of the All Flash» for primær lagring, hvilket gir en klar retningslinje for hvordan de ser markedet ekspandere i løpet av 2016. David Goulden lanserte nye VNX – kalt Unity – og oppdelingen av moderne datasenter i fire ulike områder:

  • Flash
  • Cloud enabled
  • Scale out
  • Software Defined

Alle er områder der EMC vil investere tungt i de kommende årene.

Inntrykkene fra dagens keynote er den enorme populariteten som Joe Tucci hadde både blant kunder og partnere, og hvordan det nye Dell setter seil for å ekspandere i både tradisjonelle lagringssystemer, hyperkonvergerte plattformer og cloud. Oppkjøpet av Virtustream har gitt Dell Technologies et fantastisk verktøy for å levere skytjenester, og som vi sannsynligvis vil se mye av i fremtiden!

Innlegget er skrevet av Jonas Emilsson, forretningsutvikler, Datasenter i Atea Sverige.