03-03-2020

Da e-post serveren ble fjernet og innovasjonen eksploderte

Høres det kjent ut - eller kanskje ikke?! Med stadig flere tjenester fra de forskjellige skyleverandørene, ser vi at ikke bare brukermønstrene endres, men også jaget etter å skape merverdi.

Kvinne som sitter foran en pc og jobber.Foto

Vi har tidligere hørt at du må flytte til skyen for å spare penger. Denne myten er for lengst lagt død, og vi ser nå at gevinsten ved å flytte til skyen er å kunne ta i bruk ny teknologi for å effektivisere, automatisere og digitalisere organisasjonen din.

Det krever et stykke arbeid

Men det kommer ikke gratis - bare fordi du har skrudd av en server som stod i et mørkt og kaldt rom. Det kreves likevel et stykke arbeid fra IT-avdelingene rundt om i landet, for å kunne klare å innovere og motivere de ansatte til å ta i bruk ny teknologi. Samtidig som man skal passe på sikkerhet, følge regler og lover som GDPR, arkivloven også videre.

Hva får innovasjonen til å «eksplodere»?

Kunder som flytter til Office365 får ikke bare samlet Office-lisensene sine, skrudd av gamle servere lokalt, slippe jaget med å oppdatere de forskjellige klientene, men også en hel del nye tjenester. Alt basert på hvilken pakke av Office365 du velger å implementere. Vi snakker om måter å sikre bedriften for nettfisking, til reklame, cryptolocker og virus. Dette fjerner unødvendig støy både for brukeren, men også for IT-avdelingen. Men det er ikke dette som vil gjøre at innovasjon vil eksplodere i organisasjonen din, men det er alt det andre som følger med.

Alt dette uten å måtte kunne skrive et eneste «dataspråk»

Tjenester som er laget for at sluttbrukeren under kontrollerte rammer kan lage applikasjoner som fungerer på håndholdte enheter, til automatisering av oppgaver de ellers gjør manuelt i dag, eller til og med ikke gjør. Ansatte som i dag bruker flere timer på å flytte data fra et system inn i et Excel-ark. Eller timer for å flytte filer fra e-poster eller innhenting av godkjenninger for å utføre bestillinger. Teknologien er her, og har du Office365 har du mest sannsynlig tilgang til flere av disse tjenestene allerede. Det beste med det hele er at tjenestene er laget slik at sluttbrukeren skal kunne bruke de og utvikle egne måter å effektivisere seg selv og organisasjonen på. Alt dette uten å måtte kunne skrive et eneste «dataspråk».

«Power» til organisasjonen!

Microsoft har plassert alle under ett paraplyord, nemlig «Power», tjenester som skal gi ekstra kraft til din organisasjon og være med på å skape en mer effektiv arbeidshverdag for brukerne, men også optimalisere organisasjonen din til å jobbe langt mer effektivt. Kanskje det er på tide at du blir kjent med Power BI, PowerApps og Power Automate? Hvis dette er gresk for deg så kommer vi gjerne og forteller hvordan du kan bruke disse teknologiene for å la innovasjonen eksplodere 😁