Til forsiden
12-10-2020

Bergensselskapet Gexcon går til skyen med Atea

Med høysensitive kundeopplysninger er digital sikkerhet det viktigste når Gexcon i samarbeid med teknologiselskapet Atea tar reisen til skyen.

På bildet: Kjell Svellingen, Executive Vice President i Gexcon og Erik Samsonsen, direktør Atea Bergen.

Med lokasjoner i fjorten land og store mengder med komplekse datasett er det helt naturlig å gå opp i skyen, her er trygg lagring av informasjon førsteprioritet, sier Kjell Svellingen, Executive Vice President i Gexcon:

– Vårt mål er enkelt, vi skal gjøre verden tryggere gjennom opplæring, programvare og konsulenttjenester. Samtidig sitter selskapet på informasjon som kan få fatale følger dersom det havner i feil hender. Bevaring av IT-sikkerhet var derfor vektet svært tungt da valget falt på Atea som skypartner.

Gexcon har markert seg som verdensledende av risikostyring av brann- og eksplosjonsfare. Gjennom eksplosjonssimulasjoner på blant annet oljerigger, atomkraftverk og også fornybar energi, har selskapet erfaringer som de bruker i opplæring for å gjøre det tryggere å jobbe på høyrisikoanlegg. 

Krav til sikkerhet og skalerbarhet

Avtalen med Atea har en verdi på omtrent 10 millioner kroner over fem år og er en hybrid dataplattform og skylagring både på norsk jord og ved de øvrige lokasjonene der Gexcon ser behov. Det var også nødvendig å ha en skalerbar løsning, da behovene endres over tid:

– Vi er nødt til å være der kundene våre er – også i skyen. Løsningen er derfor en god mix av public cloud og on-premise tjenester i Norge. Atea vant i konkurranse med fire andre aktører fordi Atea ikke bare har god kompetanse på dette, men at de også skjønte våre krav til sikkerhet, sier Svellingen.

Erik Samsonsen, direktør Atea Bergen, er stolt av tilliten Atea blir vist som skypartner for Gexcon:

– Gexcon er et spennende Bergensselskap med stor suksess internasjonalt, og som i tillegg har software som en viktig del av sin forretningsmodell. Kravene til sikkerhet og skalerbarhet stiller store krav til oss som leverandør, og vi gleder oss til å være med Gexcon på denne reisen. 

Om Gexcon

Gexcon AS is a world-leading company in the field of safety and risk management and advanced dispersion, explosion and fire modelling. Gexcon’s experience arises from detailed knowledge of explosion phenomena built up throughout years of extensive research projects, carrying out safety assessments, performing accident investigations, and performing physical testing at the company's own dedicated facilities on the Norwegian island of Sotra outside Bergen.  

Gexcon has, over several decades, developed unique expertise in safety and risk management and today the company enjoys a leading and reputable position in its field.