26-06-2020

Ateas skytjenester får eksklusiv Microsoft-sertifisering

Som ett av bare to selskaper i Norge, har Atea fått Microsofts eksklusive og omfattende sky-sertifisering.

Illustrasjon av sky

Henger høyt

Sertifiseringen heter «Azure Expert Managed Service Provider», og henger høyt for alle teknologiselskaper som leverer skytjenester. På verdensbasis er det under 100 selskaper som innehar sertifiseringen, og i Norge bare to selskaper, inkludert Atea.

– Det er fantastisk at Microsoft gir denne eksklusive og høythengende anerkjennelsen til våre skytjenester. Det er en krevende prosess å bli godkjent av Microsoft, og dette betyr at vi er helt i front på skyteknologi i det norske og nordiske markedet, sier Michael Jacobs, administrerende direktør i Atea.

Krevende sertifisering

Revisjonen som teknologiselskapene må gjennomgå for å bli Azure Expert MSP tar omtrent to år, og nåløyet til Microsoft er trangt.

– Vi er veldig glade for å anerkjenne Atea som en Azure Expert MSP. Sertifiseringen krever blant annet lang og vellykket erfaring med drift av kunder i skyen over tid, spisskompetanse på skyteknologi og egne utdannede Azure-spesialister. Dette setter Atea i en enda sterke posisjon for å hjelpe sine kunder opp i skyen, sier Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge.


Kimberly Lein-Mathisen i Microsoft Norge og Michael Jacobs i Atea. Bildet er tatt før koronapandemien.

– Unik kompetanse

– Vi har en unik kompetanse for å forstå kundenes eksisterende situasjon. Vi kan støtte kundene med vår egne datasentre sammen med skytjenester fra Microsoft Azure, og på den måten lage kombinasjoner av ulike skyløsninger. Atea er det eneste IT-selskapet i Norge med sertifiseringen som kan drifte kunder med behov for kombinasjoner av ulike skytjenester – også kalt hybride plattformer, sier Jacobs.

Den kan være virksomheter som trenger private skytjenester med lokale servere på arbeidsplassen, tilgang til Ateas datasentre og bruk av den offentlige skyen med Microsofts Azure.

Enormt marked

Sky-markedet er i enorm vekst, og det er forventet at offentlig sky, som Microsoft Azure, vil ta en tredjedel av de totale IT-utgiftene i Norden innen 2022, viser Cloud Maturity Index Radar.

– Vi i Atea har store ambisjoner for våre skytjenester framover og investerer tung på dette området. Vi har levert datasentre og IT-drift i over 20 år i hele Norge, og for oss er det avgjørende å også være best på skyen. Med CloudEngine som automatiserer skyreisen gjør vi det mulig å flytte programmer som driftes lokalt hos kundene til skyen på bare dager istedenfor måneder. Dette handler i bunn og grunn om å gi kundene våre det beste utgangpunktet for å levere sine produkter og tjenester i en stadig mer digitalisert arbeidshverdag, sier Jacobs.