Til forsiden
22-08-2023

Tidligere vinnere av Årets digitaliseringsleder

Siden 2016 har Atea kåret Årets digitaliseringsleder, en ildsjel som har utvist stødig lederskap i møte med et teknologisk landskap. I år kåres vinneren 1. november på Atea Community, en av Norges største møteplasser.

Årets digitaliseringsleder har et kontinuerlig fokus på digitalisering i sin virksomhet, ser alltid etter nye og smartere måter å jobbe på, samtidig som h*n drar alle i samme retning og inspirerer sine medarbeidere til å se nye muligheter i ny teknologi. Vinneren kåres 1. november på Atea Community, en av Norges største møteplasser for teknologiinteresserte. 

Oversikt over tidligere vinnere 👇

2022: Catherine Jansson, IT-sjef i Politiet
2021: Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted
2020: Elin Wikmark Darell, IT-sjef for Værnesregionen
2019: Geir Inge Stokke, tidligere konsernsjef i Coop
2018: Oslo kommunes «Tim»
2017: Torbjørn Larsen, tidligere direktør i NAV
2016: Bernt Reitan Jenssen, adm. direktør i Ruter

2022: Catherine Janson, IT-direktør i Politiet 

Catherine Janson, IT-direktør i Politiet, ble kåret til Årets digitaliseringsleder 2022 under Atea Community – Norges største teknologikonferanse - i Kristiansand. 

– Catherine Janson er en modig leder som setter en tydelig retning for digital transformasjon av politiet. Hun er brennende engasjert i brukernes behov, opptatt av tverrfaglighet og smidig utvikling og har store ambisjoner om å jobbe mer datadrevet. I tillegg forvalter hun et enormt viktig samfunnsoppdrag der teknologi er en kritisk faktor i jobben med å skape en trygg hverdag for alle, samt gode innbyggertjenester, sier Ole Petter Saxrud, adm. direktør i Atea Norge.

2021: Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted

Årets digitaliseringsleder 2021 gikk til Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted. 

Kåring av Årets Digitaliseringsleder 2021

– Kristin Skogen Lund går foran og viser vei i det teknologiske landskapet. Hun leder et selskap med lang historie, men har valgt å ikke bli «fat and lazy» - som alltid er en fare for etablerte virksomheter, sier Ole Petter Saxrud, adm. direktør i Atea Norge.

2020: Elin Wikmark Darell, IT-sjef for Værnesregionen

Årets digitaliseringsleder 2020 gikk til Elin Wikmark Darell, som er IT-sjef for Værnesregionen - et samarbeid mellom de fem Trøndelags-kommunene Selbu, Tydal, Stjørdal, Meråker og Frosta.

– Elin Wikmark Darell er en digitaliseringsleder som resten av Norge burde la seg inspirere av. Hun har vært en pådriver for store digitale endringer og gått i bresjen for at Værnesregionen skal være ledende på velferdsteknologi og innovative anskaffelser i det offentlige, sier Jacobs.

2019: Geir Inge Stokke, tidligere konsernsjef i Coop

– Vi er stolte av å bli kåret til Årets Digitaliseringsleder. For å vinne konkurransen må vi være fremoverlent og møte krav fra stadig mer digitale forbrukere. Vi har derfor sterkt fokus på bærekraftig utvikling og innovasjon, sier konsernsjef i Coop Geir Inge Stokke.

– Prisen inspirerer oss til å jobbe videre med å lage smartere, brukertilpassede løsninger for våre kunder. Våre hovedoppgaver har alltid vært å tilby varer av høy kvalitet til konkurransedyktige priser og å gi våre kunder en enkel kundereise. Slik skal det fortsatt være.

2018: Oslo kommunes «Tim»

Årets digitaliseringsleder 2018 gikk til «Tim», som er konstruert av Oslo kommune. «Historien om Tim» forteller visjonen om hvordan teknologibruken til Oslo kommune skal gjøre livet enklere og bedre for byens innbyggere.

– Gjennom historien om Tim har Oslo Origo vist en fremragende forståelse for verdien av å forenkle det kompliserte og slik gjøre teknologi til allemannseie, sier Michael Jacobs, administrerende direktør i Atea Norge. 

– Det er skikkelig stas at Oslo kommunes Tim mottar denne prisen. Vi tar det som et tegn på at Oslo kommune er på rett spor når det gjelder å gjøre livet litt enklere for innbyggerne, sa Robert Steen i Oslo kommune da ha mottok prisen.

2017: Torbjørn Larsen, tidligere direktør i NAV

Årets digitaliseringsleder 2017 gikk til Torbjørn Larsen for sitt arbeid med å digitalisere NAV.

– Det er naturligvis en stor ære å motta denne prisen. Vi står midt i en viktig omstilling og vi føler at vi får det til på en god måte. Da er det veldig hyggelig å se at arbeidet vårt blir lagt merke til og satt pris på. Jeg leder en offensiv og løsningsdyktig IT-organisasjon som tør å tenke nytt. Nå begynner vi å se de første resultatene, men jobben er på ingen måte ferdig, sier Larsen.

I begrunnelsen fra juryen heter det blant annet at «Larsen har modig og tydelig tatt tak i en etat med stort potensiale og en viktig samfunnsaktør som berører en stor del av befolkningen».

2016: Bernt Reitan Jenssen, adm. direktør i Ruter

2016 var første året Atea delte ut prisen Årets digitaliseringsleder. Utmerkelsen gikk til Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen, en person som inspirerer sine ansatte og kunder til best å anvende og forstå teknologi.

– Å bli kåret til Årets digitaliseringsleder gjør meg stolt på vegne av alle oss i Ruter og det gir inspirasjon til det videre endringsarbeidet vårt. Transportbehovet i hovedstadsregionen vil øke fremover, og digitalisering vil være en avgjørende faktor når vi beveger oss fra dagens kollektivtrafikk til å løse morgendagens mobilitetsbehov for våre kunder, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter AS.