Til forsiden
10-11-2022

Catherine Janson er årets digitaliseringsleder 2022

Catherine Janson, IT-direktør i Politiet, er kåret til Årets digitaliseringsleder 2022 under Atea Community – Norges største teknologikonferanse - i Kristiansand.

– Catherine Janson er en modig leder som setter en tydelig retning for digital transformasjon av politiet. Hun er brennende engasjert i brukernes behov, opptatt av tverrfaglighet og smidig utvikling og har store ambisjoner om å jobbe mer datadrevet. I tillegg forvalter hun et enormt viktig samfunnsoppdrag der teknologi er en kritisk faktor i jobben med å skape en trygg hverdag for alle, samt gode innbyggertjenester, sier Ole Petter Saxrud, adm. direktør i Atea Norge.

En pris som inspirerer

Politiets IT-enhet (PIT) er politiets egen IT-organisasjon med over 650 medarbeidere. De er en pådriver for digitalisering og jobber med fremtidsrettet teknologi og smidig utvikling.

– Vi har satt oss viktige mål med å levere brukerverdi raskere og hyppigere. For å få til det har vi vært gjennom store endringer de siste 18 månedene, vi har blant annet endret styringsmodell, arbeidsform og organisering. Dette danner nå en plattform for gode og smidige arbeidsforhold for smarte folk, som digitaliserer kjernen av politiets oppgaver med fokus på problemløsning for, og sammen med, brukerne, sier Catherine Janson og takker varmt for prisen.

– Det er utrolig hyggelig å bli kåret til årets digitaliseringsleder. Denne prisen inspirerer stort til å fortsette det viktige arbeidet med digitalisering i politiet, sier hun.

Catherine har vært IT-direktør i politiets IT-enhet siden februar 2021, og jobbet før det som avdelingsdirektør i NAV.

Attraktiv arbeidsgiver i IT-bransjen

Politiet toppet listen over attraktive arbeidsgivere i offentlig sektor for de som jobber i IT-bransjen i Universums årlige undersøkelse. De gjorde i år sin beste plassering noensinne med en fjerdeplass blant alle virksomheter som var med i kåringen. 

– Fjerdeplassen viser at vi er på rett vei med digitaliseringsarbeidet vårt. I kombinasjon med det viktige samfunnsoppdraget vårt gir det resultater, og stadig flere teknologer vil være med på den spennende utviklingen som skjer i politiet nå. Det er vi svært glade for, sier hun.

Øvrige finalister til Årets digitaliseringsleder 2022 var Kine Berild Norheim, daglig leder i NExTdigital, Nicolai Tangen, leder av Oljefondet (Norges Bank Investment Management) og Andreas Paulsen, Head of IT and Technology i Recharge AS.

Fakta om Årets digitaliseringsleder

En ildsjel som har utvist stødig lederskap i møte med teknologiske landskap. Vedkommende har et kontinuerlig fokus på digitalisering i sin virksomhet, ser alltid etter nye og smartere måter å jobbe på, samtidig som vedkommende drar alle i samme retning og inspirerer sine medarbeidere til å se nye muligheter i ny teknologi. Se tidligere vinnere.