Til forsiden
01-11-2023

Siren Sundland er «Årets digitaliseringsleder 2023»

Siren Sundland, konserndirektør for strategi og digital distribusjon i Sparebanken Vest, er kåret til «Årets digitaliseringsleder 2023», under Atea Community – en av Norges største teknologikonferanser – i Bergen.

Avbildet til venstre: Anita Rath, prosjektleder i Atea Norge, Siren Sundland, konserndirektør for strategi og digital distribusjon i Sparebanken Vest, og Ole Petter Saxrud, adm. direktør i Atea Norge.

– Siren Sundland leder ett av de største teknologimiljøene på Vestlandet, og er brennende engasjert i kundens behov, forretningsverdi og sine medarbeidere. Årets vinner utpeker seg også med et sterkt samfunnsengasjement, og er en pådriver for å styrke mangfoldet på teknologifeltet, sier Ole Petter Saxrud, adm. direktør i Atea Norge.

Sparebanken Vest er landets tredje største sparebank med over 600 ansatte og 35 kontorer i Vestland, Rogaland og Møre og Romsdal.  

– Det er en stor ære å bli kåret til årets digitaliseringsleder blant så sterke finalister. For meg er denne utmerkelsen en tydelig anerkjennelse av den suverene kraften som oppstår når tverrfaglige team setter seg djerve mål og holder blikket fast festet på kundens behov, sier Siren Sundland.  

Sundland leder en divisjon på 100 teknologer. Hun har økonomiutdannelse fra Norges Handelshøyskole (NHH) og hovedfag i nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Bergen (UiB).

Sundland jobber for flere teknologikvinner gjennom blant annet programmet «Women in Tech», og som styreleder for stiftelsen Agenda Vestlandet. På kvinnedagen i år ble hun kåret til en av Norges 50 ledende tech-kvinner av Abelia og ODA Nettverk.

Øvrige finalister til Årets digitaliseringsleder var Birgitte Bryne, direktør for teknologi og drift i Oljefondet, Frode Danielsen, direktør i Digitaliseringsdirektoratet, og Ronny Mehlum, leder for IT i Orkland kommune. 

Om Årets digitaliseringsleder

IT-selskapet Atea har kåret Årets digitaliseringsleder siden 2016. Prisen gis til en lederskikkelse som alltid ser etter nye og smarte måter å jobbe på, og som inspirerer sine medarbeidere til å se nye muligheter i ny teknologi. Se tidligere vinnere av prisen.