Til forsiden
28-10-2020

Elin Wikmark Darell i Værnesregionen blir årets digitaliseringsleder 2020

– Elin Wikmark Darell er en digitaliseringsleder som resten av Norge burde la seg inspirere av, sier Michael Jacobs, adm. direktør i IT-selskapet Atea.

Årets digitaliseringsleder 2020 deles i år ut til Elin Wikmark Darell, som er IT-leder for Værnesregionen - et IT-samarbeid mellom de fem Trøndelags-kommunene Selbu, Tydal, Stjørdal, Meråker og Frosta.

– Det er overraskende, morsomt og stor stas å bli kåret til årets digitaliseringsleder.  Jeg har fantastiske dyktige medarbeidere, så dette er en anerkjennelse til alle i Værnesregionen IT. I tillegg motiverer og inspirerer dette til å ta fatt i nye, spennende digitaliseringsprosjekter. Tusen takk, sier Elin Wikmark Darell.

En pådriver for digitale endringer

– Elin har vært en pådriver for store digitale endringer, og har hele tiden vært opptatt av samarbeid på tvers av kommunene i Midt-Norge for å finne felles digitale tjenester og løsninger. Hun har også gått i bresjen for at Værnesregionen skal være ledende på velferdsteknologi og innovative anskaffelser i det offentlige, sier Jacobs.

Dette er femte gang prisen deles ut fra Atea til en ildsjel som har vist svært godt lederskap i møte med raske, teknologiske endringer.

Enorm respons

I år, som i fjor, ba Atea om «folkets» stemmer i sosiale medier. Totalt fikk IT-selskapet rundt 1500 innspill til hvem som burde bli årets digitaliseringsleder 2020.

– Det er helt fantastisk at vi har mottatt så mange stemmer til hvem som fortjener årets pris. I opptellingen var det tydelig at mange av folkestemmene i år gikk til Elin og Værnesregionen. For oss har det vært et viktig innspill når vi skulle beslutte hvem prisen gikk til, sier Jacobs.

Tidligere vinnere er Coop, Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen, Oslo Kommunes Origo-prosjekt og forhenværende IT-sjef hos NAV, Torbjørn Larssen.