19-08-2021

Opprettholder nok en gang topprangering innen bærekraft

IT-selskapet Atea ASA er for 2. året på rad tildelt en prestisjefylt platinum rating i samfunnsansvar av EcoVadis, og dermed rangert som topp 1 % av mer enn 75 000 virksomheter evaluert i 2021. Dette er den høyeste rangeringen som er mulig å oppnå.

Michael Jacobs og Elisabeth Nissen Eide
Positiv miljøinnflytelse, menneskerettigheter og arbeidsrettigheter, etikk og bærekraftig innkjøpspraksis er kriteriene for rangeringen. EcoVadis er en global organisasjon som hvert år evaluerer virksomheter på tvers av 200 bransjer og over 160 land innen bærekraft.

– Det er gøy å se at det lønner seg å fokusere på bærekraft og virkelig ville gjøre en forskjell. Næringslivet kan få til så mye dersom vi virkelig tør å gjøre endringer i produkter og tjenester, hvordan vi gjør innkjøp, og redusere utslipp på tvers av virksomheten, sier bærekraftssjef Elisabeth Nissen Eide i Atea.

Det eneste norske IT-selskapet med fremgang innen klimautslipp

I vår ble Atea kåret til en av årets klimaledere av Financial Times, som det eneste norske IT-selskapet som har den største fremgangen med å redusere sine klimautslipp. Michael Jacobs, adm. direktør i Atea Norge er stolt annerkjennelsene selskapet får for deres arbeid med bærekraft:

– Både denne platinum ratingen av EcoVadis og listen over klimaledere i våres av Finansavisen og Statista, er en påminnelse om at vårt bærekraftsarbeid beveger både Atea og samfunnet i riktig retning. Vi ser frem til fortsettelsen, sier Jacobs.

Ateas fem mål innen bærekraft

Atea har et sterkt engasjement innenfor bærekraft og har fem mål i sin bærekraftsstrategi som skal oppnås innen 2030.

De fem bærekraftsmålene er:

 1. Gi bærekraftsopplæring til over 1 millioner mennesker
 2. Være ledende i bransjen ved å bygge mangfold og være “The Place to Be”
 3. Gjøre innovasjonshåndtrykket mye større enn karbonavtrykket
 4. Oppnå et forhold mellom 1:1 mellom solgte IT-enheter vs. resirkulerte
 5. Oppnå et minst 50% reduksjon i CO2 utslipp hos Atea

 – Det har skjedd mye innen næringslivet de siste par årene, og mange setter nå bærekraft på agendaen. Det er på tide at alle virksomheter i Norge setter seg mål om å redusere utslippene sine i tråd med Parisavtalen, og endrer sin forretningsmodell til å minimere sin negative effekt på klima og miljø og samtidig bidrar positivt til samfunnet, sier Nissen Eide. 

Om Ateas bærekraftsarbeid
 • I 2021 anerkjente Financial times og Statista Atea blant fremragende selskaper for å ha lykkes med å redusere sine kjerneutslipp av klimagasser i forhold til inntekter.
 • I 2020 lanserte Atea Vision 2030: En flerårig bærekraftsplan med en rekke mål som skal oppfylles i løpet av det kommende tiåret
 • Hvert år publiserer Atea en rapport som viser selskapets arbeid innen samfunnsansvar. En helt ny versjon av rapporten ble lansert i 2021.
 • Atea ble rangert som Industry Leader for bærekraft innen IT- sektoren av Nordic based Sustainable Brand Index B2B
 • ISO 14001-sertifiserte, Atea fortsetter å utgjøre en varig forskjell i å bygge en sirkulær økonomi via Goitloop: det innovative gjenbruks- og resirkuleringsprogrammet.
 • Atea var den første it-infrastrukturforhandleren i Europa som ble med i Responsible Business Alliance og har vært medlem av FNs Globale Compact siden 2010