Til forsiden
Tilbake til Om Atea

Tidligere vinnere av Årets digitaliseringsleder

Nominer din kandidat

Årets digitaliseringsleder 2022 er en ildsjel som har utvist stødig lederskap i møte med et teknologisk landskap. Vedkommende har et kontinuerlig fokus på digitalisering i sin virksomhet, ser alltid etter nye og smartere måter å jobbe på, samtidig som h*n drar alle i samme retning og inspirerer sine medarbeidere til å se nye muligheter i ny teknologi.

Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted

Årets digitaliseringsleder 2021 gikk til Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted. 

– Kristin Skogen Lund går foran og viser vei i det teknologiske landskapet. Hun leder et selskap med lang historie, men har valgt å ikke bli «fat and lazy» - som alltid er en fare for etablerte virksomheter, sier Ole Petter Saxrud, adm. direktør i Atea Norge.

elin-wikmark-darell-med-blomster.foto

Elin Wikmark Darell, IT-sjef for Værnesregionen

Årets digitaliseringsleder 2020 gikk til Elin Wikmark Darell, som er IT-sjef for Værnesregionen - et samarbeid mellom de fem Trøndelags-kommunene Selbu, Tydal, Stjørdal, Meråker og Frosta.

– Elin Wikmark Darell er en digitaliseringsleder som resten av Norge burde la seg inspirere av. Hun har vært en pådriver for store digitale endringer og gått i bresjen for at Værnesregionen skal være ledende på velferdsteknologi og innovative anskaffelser i det offentlige, sier Jacobs.

 

coop får pris.foto

Geir Inge Stokke, tidligere konsernsjef i Coop

– Vi er stolte av å bli kåret til Årets Digitaliseringsleder. For å vinne konkurransen må vi være fremoverlent og møte krav fra stadig mer digitale forbrukere. Vi har derfor sterkt fokus på bærekraftig utvikling og innovasjon, sier konsernsjef i Coop Geir Inge Stokke.

– Prisen inspirerer oss til å jobbe videre med å lage smartere, brukertilpassede løsninger for våre kunder. Våre hovedoppgaver har alltid vært å tilby varer av høy kvalitet til konkurransedyktige priser og å gi våre kunder en enkel kundereise. Slik skal det fortsatt være.

 

Michael Jacobs og representant for Oslo kommune med Tim.foto

Oslo kommunes «Tim»

Årets digitaliseringsleder 2018 gikk til "Tim", som er konstruert av Oslo kommune. «Historien om Tim» forteller visjonen om hvordan teknologibruken til Oslo kommune skal gjøre livet enklere og bedre for byens innbyggere.

– Gjennom historien om Tim har Oslo Origo vist en fremragende forståelse for verdien av å forenkle det kompliserte og slik gjøre teknologi til allemannseie, sier Michael Jacobs, administrerende direktør i Atea Norge.

– Det er skikkelig stas at Oslo kommunes Tim mottar denne prisen. Vi tar det som et tegn på at Oslo kommune er på rett spor når det gjelder å gjøre livet litt enklere for innbyggerne, sa Robert Steen i Oslo kommune da ha mottok prisen.

Historien om Tim

Torbjørn Larsen.foto

Torbjørn Larsen, tidligere direktør i NAV

Årets digitaliseringsleder 2017 gikk til Torbjørn Larsen for sitt arbeid med å digitalisere NAV.

– Det er naturligvis en stor ære å motta denne prisen. Vi står midt i en viktig omstilling og vi føler at vi får det til på en god måte. Da er det veldig hyggelig å se at arbeidet vårt blir lagt merke til og satt pris på. Jeg leder en offensiv og løsningsdyktig IT-organisasjon som tør å tenke nytt. Nå begynner vi å se de første resultatene, men jobben er på ingen måte ferdig, sier Larsen.

I begrunnelsen fra juryen heter det blant annet at «Larsen har modig og tydelig tatt tak i en etat med stort potensiale og en viktig samfunnsaktør som berører en stor del av befolkningen.


bernt-reitan-jenssen.foto

Bernt Reitan Jenssen, adm. direktør i Ruter

2016 var første året Atea delte ut prisen «Årets Digitaliseringsleder». Utmerkelsen gikk til Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen, en person som inspirerer sine ansatte og kunder til best å anvende og forstå teknologi.

– Å bli kåret til "Årets Digitaliseringsleder" gjør meg stolt på vegne av alle oss i Ruter og det gir inspirasjon til det videre endringsarbeidet vårt. Transportbehovet i hovedstadsregionen vil øke fremover, og digitalisering vil være en avgjørende faktor når vi beveger oss fra dagens kollektivtrafikk til å løse morgendagens mobilitetsbehov for våre kunder, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter AS.

 

Tilbake til Om Atea