Tilbake til Nyhetsarkiv
Pressemelding 2018-11-09

Tim fra Oslo får digitaliseringspris

- Prisen deles ut til nytenkning. Det er derfor helt naturlig at det er nettopp Tim, personifiseringen av Oslo kommunes digitaliseringssatsing, som blir «Årets digitaliseringsleder» på Atea Community i Telenor Arena, sier Michael Jacobs.
Bilde: Ketil Skogheim

For å illustrere hva digitaliseringen av kommunale tjenester innebærer for den enkelte innbygger, har Oslo kommune laget historien om Tim. Det er en fremtidsvisjon for en proaktiv offentlighet hvor behovene til innbyggeren møtes på en effektiv og sømløs måte. Målet er å skape en bedre hverdag for innbyggerne, og historien om Tim fungerer som en visjon for kommunens digitalisering, med finansbyråd Robert Steen i spissen.

  • Det er skikkelig stas at Oslo kommunes Tim mottar denne prisen. Vi tar det som et tegn på at Oslo kommune er på rett spor når det gjelder å gjøre livet litt enklere for innbyggerne, sier Steen.

Nye løsninger

Blant tiltakene og de nye løsningene som har kommet på plass under Steens ledelse er digitaliseringssatsingen Oslo Origo, delt opp i “Origo digi”, som jobber rent praktisk med digitaliseringstiltak, og “Origo folk”, som jobber med kulturendring og kompetanseheving for å sørge for at kommunens ansatte blir mer digitalt modne og samarbeider mer på tvers.

I begrunnelsen fra juryen heter det blant annet at «Vedkommende har satt brukeren som midtpunkt i all utvikling, gjennom målrettet forenkling og effektivitet av prosesser til nytte for felleskapet. Vinneren selv kaller egen ambisjon for en ‘radikal transformasjon,’ og ser på samspillet mellom mennesker og teknologi og hvordan dette løser små og store utfordringer i hverdagen.»

Juryen legger også vekt på Oslo Origos åpne innovasjon og samarbeid på tvers av virksomheter og geografi. Oslo Origo har samarbeidet med blant annet Bergen, Bodø og Gøteborg. Om veien videre, sier Steen:

  • Prisen inspirerer oss til å jobbe videre med å fokusere på innbyggerens behov, til å bli flinkere til å jobbe på tvers og til å være litt mer modige og eksperimentelle når vi utvikler tjenester til innbyggerne. Det er gøy å se at også andre kommuner adopterer Tim.

Allemannsteknologi

Prisen ble overrakt av administrerende direktør i Atea Norge, Michael Jacobs:

  • Med denne prisen ønsker Atea løfte frem ledere som forstår nytteverdien av de nye teknologiske mulighetene og som best klarer å optimalisere dette i praksis. Gjennom historien om Tim har Oslo Origo vist en fremragende forståelse for verdien av å forenkle det kompliserte og slik gjøre teknologi til allemannseie, sier Jacobs.

Det er tredje gangen Atea kårer “Årets digitaliseringsleder”. Tidligere vinnere er Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen og forhenværende IT-sjef hos NAV, Torbjørn Larssen.

Kontaktinformasjon:

Hulda Haugen, prosjektleder i Oslo Origo, Oslo kommune
Telefon: +47 481 53 153
Mail: hulda.haugen@byr.oslo.kommune.no

Michael Jacobs, adm. dir. Atea Norge
Telefon: +47 908 28 216
Mail: michael.jacobs@atea.no

Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer