Til forsiden

Atea Community i Ålesund ble gjennomført 28. september.

Hvis du tenker på IT hele eller halve dagen, innimellom eller en gang iblant, er denne dagen noe for deg. For vi ønsker å samle de interesserte. De som elsker faget, de som følger med på utviklingen, de som har IT som sitt ansvarsområde eller de som lar seg begeistre av utviklingen.

Vi tilbyr en dag med faglig innhold, og vi har noen av de beste IT-hodene på scenen til å formidle. I år blir det et solid dypdykk i kunstig intelligens, du får en god dose om det siste innen sky-tjenester og datadrevet innovasjon, og du lærer mer om hvordan andre virksomheter utnytter mulighetene som ligger i IT. I tillegg får du som alltid masse mer påfyll om teknologi som kanskje interesserer akkurat deg.

Til slutt hiver vi navneskiltet over skulderen og samles til det sosiale. Enten du elsker IT eller dere har en mer profesjonell relasjon, er du hjertelig velkommen til Atea Community. Det pleier å være veldig hyggelig å skravle om teknologi. 💚

 

 

Tid
28. sep. 2023, 09.30 - 16.45
Sted
Norsk Maritimt Kompetansesenter
Adresse
Borgundvegen 340, 6009 Ålesund Vis på kart
Pris
1250,- eks mva

Hovedprogram

09:00 Dørene åpnes
09:30 Velkommen
09:35 AI, ai, ai... Hva skjer med tech-Norge, og hvilke muligheter ser vi fremover? Ved Ole Petter Saxrud Adm. dir. Atea
10:15 Pause
10:45 Fagprogram del 1
11:15 Pause
11:30 Fagprogram del 2
11:50 Pause
12:05 Fagprogram del 3
12:25 Lunsj og messevandring 

13:20 Fagprogram del 4
13:40 Pause
13:50 Fagprorgam del 5
14:10 Pause
14:20 Fagprogram del 6
14:40 Pause
15:10 Teknologi og mennesker LIVE podkast
15:50 Keynote v/ Andreas Ekström
16:30 Takk for i dag 
16:45 Afterwork med mat og mingling

Fagprogram

Den digitale arbeidsplassen

10:45-10:55
Introduksjon til fagprogrammet

Bli med på en lærerik og inspirerende reise, der vi gir deg verktøyene du trenger for suksess. Sammen skal vi erobre den digitale arbeidsplassen med lederperspektiv og tekniske briller.

Foredragsholder: Tor-Egil Hesjasveen, Atea

 

10:55-11:15
Overvåkning og beslutningsstøtte: AI-verktøyet som gir deg full kontroll

Er det for godt til å være sant? Vi har samlet våre ledende teknologipartnere for å dykke ned i muligheter og utfordringer knyttet til innsikts- og beslutningsverktøy. Velkommen til paneldebatt!

Dette foredraget er verdibasert

Moderator: Børge Wilhelmsen, Atea
Deltakere: Øystein Nordstrøm, Lenovo - Cecilie Bratbak, HP - Øyvind Staveli, Dell 

11:30-11:50
Apple i rampelyset: Valgfrihet og økt ansattengasjement

Friheten til å velge arbeidsverktøy kan være din strategiske fordel. Apple forteller hva dette kan bety for din bedrift, og hvorfor Mac bør være en del av valget.

Dette foredraget er verdibasert

Foredragsholder: Michael N. Hartman Petersen, Atea og Erling Teig, Apple

12:05-12:25
Moderniser klientadministrasjonen med Microsoft Intune

Øk produktiviteten, sikkerheten og fleksibiliteten til IT-avdelingen og brukerne. Én plattform for konfigurasjon og distribusjon av Windows-klienter. Bygg en solid sikkerhetsstrategi uten brukerpassord. Vi viser deg veien til mer produktive, fleksible og trygge Windows-klienter!

Dette foredraget er teknisk 

Foredragsholdere: Christoffer Besler Hansen, Atea og Håvard Pettersen, Microsoft

 

13:20-13:40
Revolusjoner produktiviteten med Microsoft 365 CoPilot

AI er ikke bare en teknologi, men en strategisk mulighet som kan gi virksomheter konkurransefortrinn, innovasjon og vekst. Men det er også viktig å huske på at AI kan ha stor innvirkning på den enkelte ansatte. Microsoft 365 Copilot - din nye AI-assistent - kombinerer kraften til omfattende språkmodeller med organisasjonens data. Dette vil gi deg et av de mest kraftfulle produktivitetsverktøyene i den moderne teknologiske tidsalderen, og gir oss mulighet til å jobbe mer effektivt og produktivt.

Kom og hør hvordan din framtidige AI-assistent vil hjelpe deg i arbeidshverdagen.

Dette foredraget er verdibasert

Foredragsholder: Kristoffer Vordal, Atea

13:50-14:10
Samarbeid gir suksess: Bærekraft, hybride møter og digital likestilling
Hør historien om hvordan vi hjalp en stor privat aktør med å realisere sine samhandlingsambisjoner over hele Norge. Prioriteringer som bærekraft og utfordringer med hybride møter og digital likestilling står i fokus. Hvis din virksomhet ønsker å styrke samhandlingen og trenger inspirasjon for å starte prosessen, vil du ikke gå glipp av dette foredraget.
Dette foredrager er verdibasert
Foredragsholdere: Anders Solstad, Atea og Kristoffer Hopsdal, Atea 
14:20-14:40
Fra bærekraft til besparelser med «Life Cycle Management»

Få bedre bærekraft, brukeropplevelse, sikkerhet og spar penger med livssyklushåndtering fra A til Å for dine digitale enheter. Dette foredraget dykker ned i strategier og metoder som vil hjelpe din virksomheter med å oppnå alle fordelene.

Dette foredraget er verdibasert

Foredragsholder: Jørgen Sundgot - Atea

 

Moderne infrastruktur

10:45-10:55
Introduksjon til fagprogrammet

Infrastruktur 2.0! Vi bygger fremtiden med banebrytende teknologi. Her er det ikke plass til støvete serverrom og stivbeinte rutiner. Vi gir deg rådene og tipsene slik at du kan løfte infrastrukturen til selskapet ditt - til et helt nytt nivå.

Foredragsholder: Roar Langli, Atea

 

10:55-11:15
AI-stormen: Paneldebatt med Microsoft, IBM og Cisco

Vi dykker ned i AI-debatten med Microsoft, IBM og Cisco. Etikk, governance, edge vs. sky, og enda mer - ingen tema er for stort eller for krevende for våre eksperter. Hold på hatten, for dette blir en teknologisk tur du ikke vil gå glipp av. 

Dette foredraget er verdibasert

Moderator: Steinar Holmedahl
Deltakere: Merete Ask, Cisco - Lars Nordbryhn, IBM - Terje Island, Microsoft

11:30-11:50
Skyreisen: En kundehistorie om makt, suksess og kontroll

Hør historien fra en av våre kunder som har tatt igjen kontrollen i skyens verden. Utforsk deres erfaringer med forventet effekt, teknologimodning og innovasjon. Oppdag hvordan de har mestret utfordringer som datasikkerhet, GDPR, compliance, bærekraft og økonomi. Dette er en inspirerende fortelling du bør høre.

Dette foredraget er verdibasert

Foredragsholdere: Jon Marius Håkedal, Solwr og Trond Jakob Sjøvang, Atea

12:05-12:25
Teknologi-omveltning: Fra investeringer til driftsbudsjett

Hvordan takle skyens abonnementsrevolusjon? Vi opplever at et flertall norske virksomheter står i et skille hvor de blir utfordret på å innovere virksomheten, men må opererer innenfor de samme økonomiske rammene som før. Løsningen ligger i overgangen fra investeringer til driftsbudsjett. Utforsk våre tips for å sette ut ansvar og sikre dine SaaS-applikasjoner.

Dette foredraget er verdibasert

Moderator: Jakob Arnstad, Atea
Deltakere: Stig Alstedt, HPE - Espen Hjertø, Lenovo og Jan Anersen, Dell

13:20-13:40
Når IT møter OT: Fallgruver du ikke kan ignorere

Trodde du OT var immun mot cybertrusler? Tenk igjen! Utforsk forskjellene mellom disse verdenene og lær hvordan du kan beskytte din virksomhet. Vi avslører sannheten: Operasjonell teknologi (OT) er ikke lenger immune mot cybertrusler. Oppdag hvordan behovet for digital innovasjon har åpnet opp OT-nettverkets angrepsflater, og få innsikt i hvordan skurkene tilpasser seg. Bli med på et foredrag som avdekker hemmelighetene bak IT og OT.

Dette foredraget er verdibasert

Foredragsholder: Ivar Gjervan, Atea

13:50-14:10
Hvordan bygge moderne infrastruktur?

Vi utforsker hvordan norske virksomheter tar i bruk moderne applikasjoner, og utvikler innovative og digitale tjenester. Vi gir deg en teknisk innføring i hvordan du kan etablere en topp moderne infrastruktur for å oppnå fart og smidighet. Vi avslører hemmelighetene bak "sovereign cloud", tar et dypdykk i containerteknologi, slenger oss inn i Kubernetes-universet, og avdekker hva automasjon kan gjøre for din virksomhet.

Dette foredraget er teknisk 

Foredragsholder: Trond Jakob Sjøvang, Atea og Bjørn-Tore Jensen, VMware 

14:20-14:40
Den store produksjonsrevolusjonen: Knus skilleveggen mellom IT og OT

Vi avslører hemmeligheten bak å knuse skilleveggen mellom IT og OT, og låser opp kraften i analyse og data for optimalisering og effektivisering. I denne historien snur vi hierarkiet på hodet når OT tar en leksjon fra IT-avdelingene. De skal vise at de kan spille på samme lag og danse i harmoni med ledelsen og strategiske beslutningstakere. Er du klar for den magiske samspillsformelen?

Dette foredraget er verdibasert

Foredragsholder: Lars Iversen, Atea

 

Sky og datadrevet innovasjon

10:45-10:55
Introduksjon til fagprogrammet

Bli med på reisen gjennom innovativ bruk av data og skytjenester. Er du klar til å ta i bruk dine data ?- AI bølgen er over oss og data er viktigere enn noen gang. Hva må til for å lykkes? Mulighetene er mange!

Foredragsholder: Audun Smørgrav, Atea

10:55-11:15
Dagens trusler mot skytjenester og hvordan sikre seg
Bruk av skytjenester fortsetter å øke og norske bedrifter legger stadig mer personsensitiv informasjon hos skytjenesteleverandører. I dette foredraget deler "foredragsholder" erfaringer fra Atea sitt eget hendelseshåndteringsteam og hva de opplever ute hos norske bedrifter når det kommer til angrep mot skytjenester. Vi skal også se på hvordan vi kan gjøre oss litt sikrere og hva som er viktig å tenke på i tiden fremover når det kommer til sikkerhet og sky.
Dette foredraget er verdibasert

Foredragsholder: Bendik Tobias Berntsen, Atea

11:30-11:50
Skyen som drivkraft for bærekraft: Konkrete tips og erfaringer

Bli med oss på en reise mot en bærekraftig skyplattform! I dette inspirerende foredraget deler vi verdifulle tips og erfaringer som vil hjelpe deg med å maksimere kostnadseffektiviteten samtidig som du sikrer effektive aktiviteter mot virksomhetens bærekraftmål. Er du klar for reisen?

Dette foredraget er verdibasert

Foredragsholder: Hanne Zakariassen, Atea

12:05-12:25
Når IT gir rektor økt innsikt, lærer elevene mer

Vi avslører hvordan gode og enkle innsiktsverktøy kan bistå rektorer og lærere til å effektivisere den administrative hverdagen, og sette søkelys på det som virkelig betyr noe: pedagogisk ledelse og elevens suksess.

Dette foredraget er verdibasert

Foredragsholder: Lena Almåsvold Andersen Atea og Henriette Dolven, Microsoft

13:20-13:40
Fra AI-forbruker til AI-skaper

Drømmer du om å være mer enn bare en passiv tilskuer i den spennende verden av kunstig intelligens? Det er på tide å ta skrittet fra å være en AI-forbruker til å bli en AI-skaper, og sette ditt preg på den digitale fremtiden. Vi utforsker de ulike aspektene ved å skape AI-løsninger, fra konseptualisering og design til utvikling og implementering.

Dette foredraget er teknisk

Foredragsholdere: David Lara Arango, Atea og Lars Nordbryhn, IBM

13:50-14:10
Fra innovasjon til datadrevet suksess
Bli inspirert av suksesshistoriener fra våre kunder og oppdag kraften i å være en datadrevet organisasjon.

Recharge:
Recharge har satset på å bygge en datadrevet bedriftskultur. Dette inkluderer å forbedre organisasjonseffektiviteten ved å automatisere og effektivisere rapporteringsprosessene. Gjennom å dele og involvere alle avdelinger skaper de tillit og nysgjerrighet rundt bruk av data. Ved å bli en datadrevet bedrift styrker Recharge sin evne til innovasjon og oppnår bedre resultater internt.
Dette foredraget er teknisk

Foredragsholder: Joakim Nilsson, Atea
14:20-14:40
Datakraftens byggestener - veien til suksess
La deg inspirere av engasjerende historier, og oppdag hvordan byggestenene for enestående dataplattformer kan være katalysatoren for datadrevet innovasjon.
Fjordkraft:
Bli med oss når vi dykker ned i historien om Fjordkraft, og deres suksess med å bygge opp en sanntids datastrømløsning som er skreddersydd for kontinuerlig tjenesteutvikling. Vi avslører de hemmelige ingrediensene som har gjort Fjordkraft til en ledende aktør innen datadrevet innovasjon. Gjennom strategisk tilrettelegging og utnyttelse av sanntids datastrømmer, har Fjordkraft oppnådd enestående resultater og satt en ny standard for fremtidig suksess.
Dette foredraget er teknisk

Foredragsholder: Frode Clausen, Atea

 

Samarbeidspartnere

Gullpartnere:

Sølvpartnere: