Til forsiden
Tilbake til Arrangementer

Moderne bruk av data - For teknologer og ledere

Velkommen til Trondheim!

Mange virksomheter ønsker å bli mer innovativ, og ta i bruk ny teknologi. Hva er din virksomhets kjernevirksomhet, og hvordan støtter IT opp rundt forretningsstrategien? Hvordan kan moderne bruk av data gi merverdi som fremmer innovasjon og konkurransekraft?

Hva skal til for å lykkes med digital transformasjon?

 

Påmelding nederst på siden!

Tid
13/6 2022, 08.00 - 14.00
Sted
Britannia Hotel
Adresse
Dronningens gate 5, Trondheim, Norway Vis på kart
Pris
Gratis, No show gebyr 450,-

Se program og meld deg på under:

08:00-08:30
Registrering og kaffe
08:30-08:40
Velkommen v/Rolf Erik Hjulstad, regionsdirektør Atea
08:40-09:15
Keynote - Ledelsens involvering er avgjørende for en vellykket digitalisering

Etter koronakrisen - som radikalt har dyttet den digitale transfomasjonen mange år fremover i utvikling, begynner mange å ane hva som venter oss på den andre siden av det digitale skiftet. Virksomhetene presses fra mange hold på å få tatt ut effektene data gir, for å skape verdier for kundene og holde konkurrentene borte. Hvorfor må styrene og direktørene sette seg i forsetet for å lykkes med digitaliseringen? Hvordan gjør man det?

Foredragsholder: Lars Iversen, strategisk rådgiver i Atea

09:15-09:30
Pause
09:30-12:10
Parallellsesjoner

Se innhold lenger ned på siden

12:25-12:50
AWS - En plattform for innovasjon

Historisk har ledere i private og offentlige virksomheter, måttet velge mellom å ta raske beslutninger basert på magefølelse og erfaring, eller å ta langsomme beslutninger basert på research og analyse. Ved å aktivt bruke data, moderne skyteknologi og nye måter å bygge infrastruktur på, kan man nå få i både pose og sekk. Skyen og moderne applikasjonsutvikling, gir også bedrifter muligheten til å øke hastigheten og redusere risikoen på innovasjon, ved å gi dem verktøy som minker terskelen for å bygge produkter og tjenester.

12:50-14:00
Avrunding og lunsj i Palmehaven

Spor 1: Teknologi

09:30-09:50
Journey to the cloud (Reisen til skyen)

Skyen er i stadig utvikling. Fra VM-er til containere og serverless. Har sikkerheten din gjort det samme? Palo Alto Networks vil vise deg hvordan de ser for seg å sikre SAAS og IAAS-tjenester både nå og i fremtiden.

Foredragsholder: Marius Holmsen, Palo Alto

09:50-10:10
Hva kjennetegner en moderne infrastruktur?

Hvorfor skal man ha en moderne infrastruktur lokalt i en skybasert verden, og hva består den av? Vi ser på hvilke verdier kunder kan realisere med modernisering av infrastrukturen sin, og hvordan de sikrer løsningen for å beskytte kritiske data. Hvilke investeringer må til for å komme i gang med leveranse av interne IT-tjenester i dag?

Stikkord: VxRail, PowerStore & PowerSwitch med VMWare Cloud Foundation.

Foredragsholder: Andreas Baadnes, Dell Technologies

10:10-10:30
Pause
10:30-10:50
Skybaserte nettverk. Er det en god ide?

Om verdien med skybaserte nettverksløsninger og Cisco Meraki spesielt og hvordan Meraki på få år har vokst til å bli verdens ledende, skybaserte nettverksløsning. Og ikke minst om partnerskapet med Atea på teknologiområdet der kunder kan velge mellom cloud, hybrid og on premise løsninger. Vi snakker også om hvorfor Meraki passer så godt akkurat i Norge og hvordan Ciscos sikkerhetsløsninger er direkte integrert fra brannmurer og helt ned til DNS-trafikken. Cisco Meraki er selve definisjonen på "single pane of glass" management i et enkelt brukergrensesnitt.

Foredragsholder: Niels Fredrik Berthelsen - Cisco Norge 

10:50-11:10
Hvordan bygger HPE en Hybrid Plattform

Foredragsholder: Pål Gade Halvorsen, Country Manager Hybrid IT, Hewlett Packard Enterprise Norway

11:10-11:30
Pause
11:30-12:10
Grenseløs IT med VMware Multicloud

Grenser mellom datarom og skyer viskes ut

Med VMware Tanzu bygger du en sømløs digital grunnmur for dagens og morgendagens tjenester med støtte for virtuelle servere, kontainere og Kubernetes. En felles plattform for IT og utviklere hvor du kan bygge, kjøre, drifte og sikre dine tjenester. Sømløs kobling mellom lokalt datarom, AWS, Azure, Google, IBM, Atea og Oracle. I Tanzu fremstår vSphere i helt ny drakt med integrert Kubernetes.

Foredragsholder: Roger Samdal, WMware

12:10-12:25
Pause

Spor 2: Ledelse

09:30-09:50
Strategisk rammeverk

For å unngå punkt-digitalisering er det nødvendig å etablere et strategisk rammeverk for utviklingsarbeid. Digitalisering er mer en optimalisering, det handler og om å skape nye verdier for kundene. Det vil si en metodikk for å definere et målbilde, for å få oversikt over pågående utviklingsprosjekter samt prioritere nye initiativer. Vi viser hvordan de som lykkes med dette jobber.

Foredragsholder: Lars Iversen, Strategisk rådgiving, Atea

09:50-10:10
Data plattform - Bunnpris

En forutsetning for å komme i gang med smartere bruk av data, er å samle organisasjonens data på et felles sted hvor dem er enkelt tilgjengelig for bedriften. Det blir en kort gjennomgang av et slikt prosjekt hos Bunnpris og vi går gjennom hvilke muligheter organisasjonen har fått med denne data plattformen.

Foredragsholder: Ruben Ravnå, Atea Analytics

10:10-10:30
Pause
10:30-10:50
Innovative tjenester med PowerApps

Info kommer

Foredragsholder: Martin Bekken, Microsoft

10:50-11:10
Hvordan utnytte kunstig intelligens for økt...

Data science, maskinlæring og dens mulighetsrom er på mange bedrifters agenda, men hva skal til for å komme i gang, og er din bedrift egentlig klar? En kortfattet presentasjon om det å bruke maskinlæring, med noen tilhørende eksempler fra våre kunder.


Foredragsholder: Marius Aleksander Olavsrud, Atea Analytics

11:10-11:30
Pause
11:30-11:50
Det moderne datasenter er i rivende utvikling

Det moderne datasenter er i rivende utvikling. Data har blitt den sentrale bærebjelken i veldig mange organisasjoner. Det stilles stadig større krav fra sluttbrukerne samtidig som man skal tenke på sikkerhet, kostnadskontroll og ta i bruk nye teknologier. Administrerende Direktør i Dell Technologies Norge, Geir Rostadmo-Strømme vil gi oss noen tanker rundt hvordan vi oppfatter disse utfordringene og hvilke trender og erfaringer vi ser.

Foredragsholder: Geir Rostadmo-Strømme, Administrerende Direktør Dell Technologies Norge

11:50-12:10
Skyen som kommer til deg!

Skyen som kommer til deg - HPE Greenlake

Foredragsholder: Stig Alstedt, Sales Director Channel, Hewlett Packard Enterprise Norway

12:10-12:25
Pause

Ved å samtykke godtar du at vi behandler og lagrer dine personopplysninger, og at dine opplysninger kan deles med våre samarbeidspartnere. Dette er nødvendig for å organisere og tilrettelegge aktiviteten, sikre kundeopplevelsen og følge opp deltakerne på en god måte. Les mer i vår personvernserklæring og om samtykket