Til hovedinnhald
Tilbake til Community – Kristiansand

Program

Sjekk ut vår spennende agenda for Community Kristiansand

Programmet for årets Community er delt inn i tre hovedspor: Hybrid Platforms, Information Management og Digital Workplace.

 

14 oktober 2020

Kim Sigurd Wennerberg, lokasjonsansvarlig Atea Kristiansand og Brim-kaptein Jonas Legernes ønsker deg hjertelig velkommen til Community i Kristiansand. Programlederne Christian Brosstad og Miriam Yacoov-Csangov gir deg en smakebit av dagens agenda. 

Paneldebatt ledet av Michael Jacobs, adm. direktør Atea Norge.

Deltakere:

• Ketil Børstein Stensrud, markedssjef Palmesus
Paneldebattant Ketil Børstein Stensrud er CMO for Palmesus, og har vært med på den eventyrlige reisen siden starten for det som er blitt Norges største kommersielle festival. I løpet av de siste 15 årene har Ketil jobbet med marketing, sponsing, tech, PR og kommunikasjon både her til lands og internasjonalt for brands som Adidas, HSBC, Porsche, så vel som institusjoner som Qatar Olympic Committee og Mubadala Sovereign Wealth Fund. Kåret til «Årets Foredragsholder» i 2017. Vinner av «Norges mest attraktive sponsorobjekt» i 2018 og 2020 (Palmesus).  

• Tine Sundtoft, Fylkesrådmann i Agder og tidligere Klima- og miljøminister
Paneldebattant Tine Sundtoft er en norsk høyre-politiker. Hun er tidligere klima- og miljøminister i regjeringen til Erna Solberg (fra 16. oktober 2013 til 16. desember 2015). Sundtoft studerte siviløkonomi ved Bedriftsøkonomisk Institutt 1986-1990. Hun var næringspolitisk rådgiver for Høyres stortingsgruppe 1995–1996, regiondirektør i NHO på Agder 1996–2005 og fylkesrådmann i Vest-Agder fylkeskommune 2005–2013. Hun var medlem av Lillesand kommunestyre 1988–1991, 2. vararepresentant til Stortinget fra Aust-Agder 1989–1993 og generalsekretær i Unge Høyre 1990–1992. I årene 1992–1995 var hun innvalgt i Aust-Agder fylkesting, der hun var gruppeleder for Høyre, medlem av fylkesutvalget og leder i fylkesskolestyret og hovedutvalget for samferdsel. I 2019 ble Sundtoft oppnevnt som medlem av Karantenenemda. Fra 2020 er Sundtoft Agder fylkeskommunes første fylkesrådmann.


• Leif Skiftenes Flak, leder for Center for Digital Transformation og professor i informasjonssystemer ved Universitetet i Agder 
Paneldebattant Leif Skiftenes Flak er professor i informasjonssystemer og leder for CeDiT – Centre for Digital Transformation ved UiA. Flak har tett på 20 års erfaring med forskning på digitalisering i offentlig sektor. Han har bred prosjekterfaring og har deltatt i en rekke referansegrupper og ekspertpanel for organisasjoner som Helsedirektoratet, Riksrevisjonen og Direktoratet for økonomistyring. Flak er aktivt medlem av det internasjonale forskningsmiljøet knyttet til digitalisering av offentlig sektor og informasjonssystemer.

• Gry Moen, direktør for forretningsutvikling i Sparebanken Sør
Paneldebattant Gry Moen er direktør for forretningsutvikling i Sparebanken Sør, som er en av landets største regionsparebanker. Finansbransjen er svært digitalisert, og bankene fikk virkelig testet ut de digitale kundeløsningene da landet stengte ned i mars. Hun er utdannet innen økonomi og internasjonal markedsføring fra Ecôle Superiéure de Commerce Grenobles / Nantes, og har en Master innen Ledelse og Innovasjon fra BI. Har tidligere erfaring fra bl.a. Statoil, Telenor og LOS / Agder Energi.

Stein Kjølberg har vært ansatt i Jotun i mer enn 30 år, og har i det meste av denne tiden jobbet innen området skipsmaling. Han har bred erfaring fra salg, markedsføring og ledelse, og har tilbrakt mer enn 10 år ved noen av utenlandskontorene til Jotun. Stein er utdannet som sivilingeniør innen marin teknikk fra Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet (NTNU) i Trondheim. I denne samtalen vil vil få innsikt i hvordan Jotun arbeider med bærekraft ved bruk av robotteknologi og innovasjonen Hull Skating Solutions. 

The new normal

Lær om HP’s perspektiv på hvordan Covid 19 har påvirket brukerne, sikkerheten og IT-avdelingene i hastedigitaliseringen av hjemmekontor. Covid.19 har framskyndet behovet for å la arbeidstakere jobbe sikkert, hvor og når de vil. Erfaringene viser at vi har kapasitet til å snu oss raskt og adoptere nye rutiner og arbeidsmetodikk. Trenden før Covid-19 var økt bruk av digitale arbeidsplasser, offsite kontorer og uavhengighet, men evnen bedrifter hadde for å gjennomføre prosjektene varierte veldig. Men denne endringen kommer også med en pris. Undersøkelser sier at 60% av private rutere er satt opp med standardpassord. Hvordan skal vi sikre at endepunktet, eller våre PCer, er sikre i en arbeidshverdag hvor vi i stor grad jobber utenfor bedriftens sikre miljø.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Tor Petter Abrahamsen, Teknologirådgiver i HP og Nima Soleimanzadeh, Løsningsspesialist i Atea
Elsket av brukerne, Elsket av IT, klarert av alle

Kjernen i moderne ledelse og sikkerhet er å gi brukerne den digitale arbeidsplassen som gir dem muligheten til å oppnå mer på tvers av alle enhetene sine, samtidig som den gir den nødvendige sikkerhet og beskyttelse av organisasjonens eiendeler. Brukere elsker denne opplevelsen fordi de kan jobbe hvor, når og hvordan de vil uten å redusere funksjonalitet eller brukeropplevelse.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Dag Nyrud, Director Modern Workplace - Microsoft 365
Den digitale arbeidsplassen

Hva ser de digitalt innfødte etter ved valg av arbeidsgiver og hvordan påvirker markedstrendene den digitale arbeidsplassen?

: Digital Workplace
Foredragsholder: Lars Iversen, Strategisk rådgiver i Atea
IT-økonomi i tider med langvarig krise

Hvordan skal CFO strategi for cashflow og økt produktivitet være i en pandemi som verden er inne i nå. Er bedriften rustet til nye kriser som vil komme? Å opprettholde evnen til å betale regningene og til å øke produktiviteten er helt nødvendig i tider med langvarig krise. Mye av ansvaret vil ligge på CFO når en slik strategi skal avgjøres.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Charlotte Nordstrøm Larsen, Atea Finans
Autonom IT. The future is now!

Snart er selvkjørende biler en selvfølgelighet, om man skal tro de mest optimistiske i den industrien. Men hvordan er det innenfor IT? Er autonomi veien å gå i en verden hvor kostnader skal kuttes og prosesser forenkles i jakten på gode kundeopplevelser og hurtig markedstilpasning? Nå som våre kunder og partnere begynner å ta i bruk teknologier som 5G, kunstig intelligens og maskinlæring, blir kravene til oss som produsent stadig mer spennende. Takket være den tette integrasjonen mellom Dell EMC og VMware kan vi nå presentere hvordan dette kan løses i praksis uavhengig av om du som kunde har begynt å automatisere allerede eller om dere skal begynne IT-transformasjonen nå.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Egil Næss, Senior løsningsrådgiver Automatisering i Atea og Eyvind Røst, Senior Partner Systems Engineer i Dell Technologies
1/3 av alle migreringer til skyen feiler

Egil i Atea forteller deg hvordan du ikke blir en av de.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Egil Svindal Fernando, Løsningsrådgiver Cloud i Atea
Bærekraft og data hånd i hånd

Visste du at dataanalyse er en av de viktigste verktøyene du har for mer bærekraftige produkter, tjenester og drift? Sigbjørn Høgne og Elisabeth Nissen Eide gir deg innføring i hvordan data og tilgang på gode data er en katalysator for å rigge virksomheten for fremtiden.

: Information Management
Foredragsholder: Sigbjørn Høgne, Director of Analytics i Atea og Elisabeth Nissen Eide, Head of Sustainability & Compliance i Atea
Åpent kontorlandskap på hjemmekontoret med Webex

Når mange av oss tilbringer mye tid på hjemmekontoret og noen er på kontoret eller på sitt hjemmekontor. Da er det viktig å ha digitale verktøy som gjør denne overgangen på samhandling brukervennlig, sikker og med høy kvalitet uten at det går utover effektiviteten og helsa til medarbeiderne.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Geir Andre Haaland, Produktspesialist - Samhandling og Skyløsninger i Cisco Norge
Øk ansatte opplevelsen av arbeidsplassen med en moderne arbeidsflate

Arbeidsgivere har lenge fokusert på at de ansatte skal få best mulig opplevelse av arbeidsplassen gjennom kultur og kontormiljø. Men hva med teknologien vi bruker hver dag på jobb? Som privatpersoner tar vi i bruk teknologi som jobber for oss og er brukervennlig. Tilsvarende løsninger i arbeidslivet øker de ansattes opplevelse av arbeidsplassen. Fornøyde ansatte gir fornøyde kunder.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Stian Wetterstad, Senior Partner Account Manager i Citrix
Prioritert brukeropplevelse gir bedre samhandling, økt sikkerhet og bedre økonomi

Vegrer brukerne våre seg for teknologiendring? Den siste tiden har vist oss at fleksibilitet, sikkerhet og samhandling med teknologi er elementært. Som industriens bredeste IT-Produsent evner Dell Technologies og levere på kritiske områder for fremtidig suksess.

: Digital Workplace
Foredragsholder: David Hall, Client Solutions Manager i Dell Technologies
Kontainerteknologi - den nye vinen?

... eller IT-sjefens nye klær? Kontainerteknologi er her nå, og brukes i større grad av utviklermiljøer. Samtidig får IT-avdelingen ansvaret for å ivareta sikkerhet, compliance og smidighet på tvers av plattformer. Sky. On-premise. Hybrid. Mange lurer derfor på om nye og gamle deler av organisasjonen kan sameksistere, eller om vi går inn i et paradigmeskifte. De største aktørene innenfor området - IBM og VMware - møtes derfor til en begivenhetsrik diskusjon, hvor de vil avdekke sannheter rundt kontainerteknologi, hvorfor det er viktig nå og hvor verdien sitter for deg som kunde.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Chris Kristiansen, Leder Datarom Løsningssalg i Atea, Lars Nordbryhn, Senior Architect i IBM og Steffen Moen, Senior Solutions Architect i VMware
HPE GreenLake: Skyen som kommer til deg!

Vi er enige om at skyen har kommet for å bli. Men vi er også enige om at IT er hybrid, siden standard-skyen ikke passer for alt og alle. Gi oss 15 minutter, og du får høre hvordan du kan kjøpe IT som en kortreist privat skytjeneste.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Andreas Abrahamsen, Forretningsutvikler og Stig Alstedt, Teknologidirektør i Hewlett Packard Enterprise
Hvordan sikre en trygg migrering til skyen uten å risikere tap av data eller samhandling

Atea og Microsoft tar deg gjennom beste praksiser.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Tord Glad Nordahl, Strategisk teknologirådgiver i Atea og Lars-Erik Aas, Senior Specialist Manager i Microsoft
IBM Food Trust

Med IBM Food Trust fra Atea kan mange bransjer dra nytte av et økosystem som sikrer en smartere, tryggere og med bærekraftig matindustri. Gjennom bruk av blockchain viser vi hvordan sporbarhet kan implementeres slik at dagens forbrukere som er opptatt av sikkerhet og bærekraft kan gjøre gode valg basert på tilgjengelig informasjon.

: Information Management
Foredragsholder: Trond A. Henriksen, Group Lead FoodTrust & Blockchain i Atea og Espen Braathe, IBM Food Trust Europe
11.00-11.30
Jobb der du vil, når du vil - med god kvalitet

Jobb der du vil/kan, når du vil/kan. Corona eller ikke, Logitech hjelper deg

Logitech viser frem hvordan man kan jobbe bedre, enten det er med barn løpende rundt bena eller man er tilbake på kontoret og i møterommet. Hva er siste nytt, og ikke minst hvordan bruker man disse verktøyene best mulig uansett hvilken plattform man jobber på.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Henrik Staff, Head of B2B Nordics og Kian Novajan, B2B Account Manager i Logitech
Apple på jobben – Gi de ansatte et reelt fritt valg!

En klar majoritet velger Apple når de får et valg, og valgfrihet gjør ansatte produktive, kreative og førnøyde. Samtidig er sikkerhet, personvern og bærekraft elementer som ivaretas ved valg av Apple på jobb. Behovet for brukerstøtte og nedetid blir også betydelig mindre i forhold til manga andre plattformer. Atea gjør det enkelt og kostnadseffektivt å anskaffe, distribuere og støtte iPhone, iPad og Mac i din virksomhet. Vi viser hvordan du enkelt kan ta i bruk Apple-teknologi – og hvorfor det er lurt og lønnsomt.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Michael Nicolai Hartmann Petersen, konsulentleder Digital Workplace i Atea
Din digitale transformasjonsreise

Din digitale transformasjonsreise ligger veldig mye i hendene til dine ansatte og de verktøyene de har tilgjengelig. Er din arbeidsplass tilstrekkelig sikker og produktiv til å tiltrekke seg nye og holde på eksisterende talenter.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Renate Woldseth, løsningsrådgiver Digital Workplace i Atea
Kostnadskontroll av sky og datarom

Atea og VMware har sammen utviklet en tjeneste som gir kundene det beste fra to verdener. Atea Cloud Intelligence Service er en plattform som gir mulighet for selvbetjening og automatisering av tjenesteleveranser fra eget datarom og valgfri sky. En innebygget analysemotor gir deg kostnadskontroll og skreddersydde rapporter slik at du kan optimalisere forbruket i skyen og redusere kostnader. Slutt gjetteleken, gjør innsiktsbaserte beslutninger. Spar tid og penger med Atea Cloud Intelligence Service.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Tomas Carl Segerlund, Solution Sales Specialist i Atea og Roger Samdal, Senior Strategic Partner i VMware Nordics
Fleksibelt IT innkjøp

Atea E-shop

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Oscar Thøgersen, Head of Hybrid Platform og Stian Engebretsen, eCommerce Manager i Atea
Kast budsjettet - styr etter data

Koronasituasjonen viser med all mulig tydelighet hvor lite relevant et budsjett blir som styringsverktøy. Det er mye viktigere å ha gode data som beskriver den virkeligheten som er rundt din virksomhet nå. De virksomhetene som har etablerte dataplattformer med oppdaterte data har et konkurransefortrinn overfor de som må starte Korona-situasjonen med å begynne å lete etter data.

: Information Management
Foredragsholder: Mats Resaland, Data & Artificial Intelligence Solution Specialist i Microsoft
Kundecase: Bertel O. Steen
Bertel O. Steen var tidlig ute med å sette ut drift av sine klienter. Vi får høre om det som er bra og det som er mer krevende for å lykkes med et slikt prosjekt. Hva er effektene og hva bruker IT-avdelingen spart tid på? Det vil bli en spennende samtale om fordeler og hva du bør forberede deg på når du tenker på løsninger med klientdrift.
: Digital Workplace
Foredragsholder: Øyvind Hirsch, Leder for drift og forvaltning i Bertel O. Steen
Mer produktivitet igjennom partnere

Daniel Kvalheim fra Samsung vil ta dere igjennom siste mobile nyheter, mer spesifikt rundt sterkere partnerskap med Microsoft og hva det vil bety for PC & Mobil – ikke PC vs. Mobil. Han vil også snakke kort om ny Enterprise Edition offering – med Knox Suite. Samt nyheter innen Smart Signage skjermer.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Daniel Kvalheim,Technical Account Manager i Samsung Norge
Hvordan bygge en mer bærekraftig fremtid?

Atea legger betydelig vekt på klima, miljø og samfunnsansvar hos sine underleverandører. Hør Atea og Lenovo beskrive hvordan de som ledende teknologibedrifter samarbeider om dette i sine løsninger for den digitale arbeidsplassen.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Tor-Egil Hesjasveen, leder for Digital Workplace i Atea og Morten Holsve Johansen, IT-sjef i Lenovo
Sikker nok?

Vi hører ukentlig om nye sårbarheter i programvarer som ondsinnede aktører kan utnytte, passord som er kommet på avveie og filer som ble åpnet ved en feil. Med et stadig endrende trusselbilde, mangel på sikkerhetsressurser og mer komplekse IT- og OT-miljø kan det være vanskelig å manøvrere i IT-sikkerhetslandskapet. Men hvordan skal din virksomhet kunne ha oversikt over alle teknologier, prosesser, krav og ikke minst sårbarheter? Og når er virksomheten «sikker nok»? Basert på Grunnprinsippene versjon 2.0 tar Thomas Tømmernes og Vegard Kjerstad deg gjennom utfordringer, muligheter, krav og anbefalinger når det kommer til IT-sikkerhet i 2020.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Thomas Tømmernes, IT-sikkerhetssjef og Vegard Kjerstad, sjefskonsulent i Atea
Kan IT-drift gjøres bærekraftig?

Dagens energiforbruk er ikke bærekraftig, og IT er storforbruker. Dell Technologies og Hewlett Packard Enterprise (HPE) vil vise hvordan du kan redusere energibruken til IT-tjenester og gjøre totalregnskapet mer bærekraftig.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Elisabeth Nissen Eide, Head of Sustainability and Compliance i Atea, Charlotte Flø Haanes, Head of Marketing and Communication i Dell Technologies og Stig Alstedt, Teknologidirektør i Hewlett Packard Enterprise
Å gjøre det som er riktig

Teknologi sies ofte å være det som skal være å løse mange av de utfordringer bedrifter og samfunnet som helhet står overfor i dag. Cisco og Atea ønsker å vise hvordan vi kan gå fra daglige tidstyver til å ha mulighet til å flytte blikket til hvordan vi sammen kan løse de virkelige utfordringene.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Per Arne Sørkilflå, Enterprise Networking Team Lead i Cisco og Marius Hole, løsningsarkitekt i Atea
Automasjon er den nye normalen: Hvordan vinne tilbake kompetansen hos de ansatte?

Hurtig endring er den eneste konstante faktoren og teknologi er nøkkelen for å adressere den nye normalen. Vi ser nærmere på hvorfor automasjon av forretningsprosesser for veldig mange er blitt avgjørende for å overleve og skape konkurransefortrinn. Atea bruker UiPath til nettopp dette, hør hvilke erfaringer Atea selv har gjort samt en rekke andre organisasjoner i Norge.
“The only way to win is to learn faster than anyone else” – Eric Ries

: Information Management
Foredragsholder: Christian Våge, leder automasjon i Atea og Eirik Taule, Sales Manager i UiPath
12.00-12.05
Hvordan revolusjonere regnskapsbransjen ved bruk av AI teknologi? v/Lene Diesen adm. direktør i Semine

Mange vil si at regnskapsbransjen har vært en konservativ bransje i mange år. Hvordan kan en start up fra Kristiansand i det hele tatt tenke at den skal revolusjonere denne bransjen? Hva er det som er så spesielt med AI teknologi som kan gjøre dette mulig? Dette er noen av spørsmålene vi får besvart i Lene Diesen sitt foredrag. Hun vil fortelle om Semine sin reise fra en "start up til scale up", og hvordan ny teknologi gjør det mulig å utfordre de veletablerte aktørene. 

13.55-14.00
Tilbake til Community – Kristiansand
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer