05-01-2023

Hvorfor bør programvarehus velge Azure? Her er fem gode grunner

Som programvareselskap, eller Independent Software Vendor (ISV), møter man i det digitale landskapet en rekke utfordringer. Alt fra å etablere en stabil og skalerbar infrastruktur, til å kunne tilby en innovativ, brukervennlig og konkurransedyktig programvare til sluttkunde. Egil Svindal Fernando, løsningsrådgiver i Atea, gir deg fem grunner til hvorfor du bør velge Azure-tjenester.

Egil Svindal Fernando i Atea foran en elv.foto

Atea jobber daglig med programvarehus i alle faser rundt programvareutvikling. Helt fra idefasen sikres på riktig plattform, sikkerhet og skalerbarhet by-design. For å hjelpe programvareselskap å navigere i jungelen av tilbud, har Microsoft valgt å sertifisere de som de mener har riktig kompetanse og tjenestesett. Atea er et av 11 selskaper i Europa som innehar statusen “ISV Expert partner”-statusen fra Microsoft. Å benytte Azure-tjenester fra Microsoft kan hjelpe programvarehus med å løse mange utfordringer. 

Fem måter Azure-tjenester kan bidra til å forbedre din virksomhet: 

 1. Skalerbar infrastruktur

  Med Azure kan programmvareselskap enkelt skalere opp eller ned etter behov, noe som gir en stabil og pålitelig plattform for programvaren. Dette kan spare selskapene for store investeringer i egen infrastruktur, og gi dem muligheten til å fokusere på utviklingen av sin egen programvare og kode. Her kan man også bruke tjenester som Auto-Scale og Elastic Pools, som gjør det enklere å skalere opp og ned databaser og andre tjenester. Azure-tjenester som Azure App Service, Azure Kubernetes Service (AKS) og Azure Functions gir selskapene muligheten til å skalere sine applikasjoner og tjenester på et globalt nivå, og levere høy ytelse og pålitelighet til sine brukere.
 2. Backup og sikkerhet

  Programvareselskaper er avhengige av å beskytte kritiske data mot tap eller lekkasjer. Azure tilbyr en rekke sikkerhetsløsninger, inkludert Azure Backup som automatisk kan ta backup av nye tjenester, og Microsoft Sentinel, som overvåker nettverk, tjenester og data for sikkerhetsbrudd. Det finnes også gode tredjepartsverktøy for å sikre en god backup av Azure miljøet. 
 3. Global distribusjon

  Mange programvareselskaper ønsker å tilby sine tjenester globalt, men dette kan være kostbart og komplisert å sette opp. Azure tilbyr løsninger for global distribusjon, som Azure Traffic Manager. Dette gir brukerne tilgang til den nærmeste, raskeste instansen av en tjeneste, og Azure Content Delivery Network, som gir rask og sikker levering av innhold til brukere, over hele verden.

 4. Kommersialisering

  ISV-er bør vurdere å gå inn på Azure Marketplace ettersom det kan være en god måte å nå et større publikum og øke eksponeringen av sin programvare. Azure Marketplace er en nettbasert plattform som gjør det mulig for ISV-er å distribuere sin programvare til Azure-brukere, slik at de lett kan finne og bruke den. Det kan også være en god måte for ISV-er å få tilgang til nye forretningsmuligheter og potensielt øke sin inntjening.
 5. Integrering med andre tjenester

  Selskapene kan bruke Azure til integrasjon ved å utnytte Azure-tjenester som Logic Apps, Service Bus og API Management for å bygge integrasjonsløsninger som kan koble sammen ulike systemer og applikasjoner. De kan også bruke Azure Functions for å utvikle skreddersydde integrasjonsfunksjoner, og Azure Event Hub for å håndtere hendelser og meldinger i integrasjonsprosessen. Selskapene kan også utnytte Azure-verktøy som Azure Monitor for å overvåke integrasjonsprosessene og sikre deres pålitelighet og ytelse. 
Egil Svindal Fernando i Atea foran en elv.foto
Egil Svindal Fernando
Løsningsrådgiver
Send e-post til