18-01-2021

Inngår sky-avtale med Jotun til 150 millioner kroner

Atea og Jotun inngår en 5-års avtale for skytjenester til en estimert verdi av 150 millioner kroner. – Det betyr enormt mye for oss at et selskap av Jotuns størrelse velger oss som partner, sier Michael Jacobs, adm. direktør i Atea.

Michael Jacobs

Jotun er et av verdens ledende selskaper innen maling og «coating». Med sine over 10 000 ansatte, produksjon i 23 land og tilstedeværelse i over 100 land, gjør de nå en digital investering for å fortsette veksten av det tradisjonstunge selskapet:

– Vi er enormt stolte over å ha landet en så viktig kontrakt med det som er et unikt selskap, i både norsk og internasjonal sammenheng. Vi gleder oss til at Jotun skal ta de neste digitale stegene sammen med oss videre ut i skyen og rigge selskapet for framtiden, sier Michael Jacobs, adm. direktør i Atea.

Avtalen har en varighet på fem år, og Atea skal blant annet drifte Jotuns skytjeneste, samt flytte mer av dataen deres ut i den offentlige skyen til Microsoft Azure.

En tøff konkurranse

Konkurransen har vært stor om å vinne avtalen med Jotun. Fra starten av var det flere IT-selskaper som kjempet om kontrakten med malingsgiganten. I sluttrunden stod det mellom tre selskaper, der Atea til slutt gikk av med seieren.

– Atea utpekte seg tidlig i prosessen som en sterk kandidat gjennom å vise bred kunnskap og samarbeidsvilje rundt Jotuns komplekse IT-landskap, i tillegg til å vise stort fokus på driftssikkerhet, kvalitet og videre IT-utvikling. Vi er trygge på at de gode relasjonene vi har etablert gjennom tidligere prosjekter samt Ateas sterke ekspertise vil bidra til vellykket IT-drift, sier Gerhard Von Krogh, Group IT director i Jotun.

Med denne avtalen driftes IT-systemene til malingsproduksjonen over hele verden fra Ateas skytjeneste. For Jotun var det helt nødvendig at leverandøren hadde solid erfaring og kunne garantere for driftssikkerhet døgnet rundt.

– Atea som leverandør av IT-systemer kan vise til en infrastruktur som er nødvendig for å kunne levere, bygge og drifte Jotuns globale IT-landskap. Denne avtalen bygger videre på et godt og velfungerende samarbeid gjennom flere år som danner et viktig grunnlag for fremtiden innen flere fagområder. Vi ser fram mot en spennende skyreise de neste årene, sier Von Krogh.

Vokser raskt

Satsingen på sky er stor i Atea, og IT-selskapet har spesialisert seg på både standard og skreddersydde skytjenester, alt etter hva behovet til kundene er. Det kan være virksomheter som trenger private skytjenester med lokale servere på arbeidsplassen, tilgang til Ateas datasentre eller bruk av den offentlige skyen, med for eksempel Microsoft Azure. 

– Veksten på sky har vært svært god for Atea. Med store og viktige kunder som Jotun, viser vi at Atea er den riktige partneren å bruke når man skal gjøre viktige digitale investeringer for framtiden, sier Jacobs i Atea.