28-09-2020

La oss spille sammen - og gjøre hverandre gode!

Selv som ivrig Brann supporter kan jeg (innimellom) uttrykke beundring for det som Nils Arne Eggen fikk til med Rosenborg på 90-tallet.

Nærbilde av kodelås i sølv

Og i boken Godfoten skriver han: "Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl. Men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode!" Dette er jo ord til ettertanke og er like gjeldende for de fleste i dag som den gang, enten i jobbsammenheng eller på privaten.

Dette gjelder selvfølgelig også for alle som jobber med Cybersikkerhet (og det gjør jo alle i større eller mindre grad). Det er en kontinuerlig og arbeidskrevende prosess som går ut på stadig kvalitetsforbedringer i alle ledd for å bygge en sikkerhetskultur og en robuste sikkerhetsløsinger for å ivareta virksomhetens verdier.

Er det ikke på tide at sikkerhetsløsningene dine også fungerer som et team?

Historisk har sikkerhetsindustrien innovert som gal for å holde tritt med angripere (og vi vil fortsette å gjøre det). Vi ser et problem, og vi bygger en boks.

For eksempel, skadelig programvare som går amok i nettverket ditt? På tide å kjøpe litt anti-malware-teknologi. Dine ansatte blir lurt av et phishing-angrep? Da må vi ha anti-phishing produkter. Skal dere ut i skyen? Hva er den beste skysikkerhetsløsningen på markedet?Selv om innovasjon er nødvendig og fantastisk, har det skapt en uhåndterlig kompleksitet for mange virksomheter. For hvert nytt produkt vi lager, kreves det flere mennesker for å administrere det. Derfor, i stedet for å jobbe proaktivt, bytter du febrilsk mellom utallige sikkerhetsapplikasjoner hele dagen bare for å prøve å finne de største problemene. Eller du bruker all tiden din på å prøve å integrere ulike løsninger på egen hånd.

Ifølge Cisco´s CISO Benchmark Study fra 2019 mener 79 prosent av respondentene at det er utfordrende å organisere sikkerhetsvarsler fra flere leverandører. Og nesten en tredjedel av respondentene sa at de led av "cyberutmattelse" - noe som betyr at de har gitt opp å prøve å være i forkant av skadelige trusler. Så hva kan vi gjøre med denne utfordringen uten å ansette masse mennesker (som det forøvrig er mangel på)?

En plattformtilnærming til sikkerhet

I Cisco fortsetter vi å innovere våre respektive sikkerhetsteknologier for å holde tritt med angriperne. Samtidig legger vi større vekt på å gjøre disse teknologiene mer effektive og enklere å jobbe med. Vi kaller det vår plattformtilnærming til sikkerhet - fordi en plattform støttet av et dusin søyler er sterkere enn bare søylene.

Gjennom denne plattformtilnærmingen utnytter vi integrering, automatisering og maskinlæring slik at teknologiene våre fungerer for deg - ikke omvendt. Teknologiene du kjøper for å sikre miljøet ditt, burde gjøre ting enklere for deg, ikke vanskeligere.

Ja, vi tilbyr mange sikkerhetsprodukter, for det er mange forskjellige typer trusler der ute og uendelige mange måter for dem å komme seg inn. Men la oss ikke miste skogen av syne for bare trær. Målet er å få til en sømløs, helhetlig sikkerhetsplattform som gjør det mulig å oppdage en trussel i en del av virksomheten og blokkere den overalt ellers - fra datasenter, nettverk og sky, til e-post, endepunkter og alt imellom. Vi ønsker å bygge et system der komponentene snakker med hverandre og samarbeider som et team for å hindre angriperne i å lykkes.

Cisco lanserte SecureX i juni

Cisco SecureX plattformen kobler sammen bredden av Cisco´s integrerte sikkerhetsportfolio i tillegg til tredjeparts verktøy for en konsekvent og forenklet løsning for bedre synlighet, muliggjøre automasjon og styrker bedriftens sikkerhet. Plattformen aggregerer data fra AMP for Endpoints, Umbrella, Stealtwatch Enterprise, Stealtwatch Cloud, Email Security, Web Security, Next Generation brannmur, Threat Grid, Duo, Cisco Defense Orchestrator og Tetration for økt synlighet og raskere responstid ved sikkerhetshendelser. Plattformen setter deg i stand til å prioritere, spore og respondere på alarmer via den innebygde løsningen for hendelseshåndtering. Du kan der raskt respondere med å sette i gang mitigerende tiltak på tvers av flere sikkerhetsprodukter og løsninger, som å isolere endepunkter og blokkere filer, IP adresser, domeneoppslag.

Ønsker du mer informasjon om SecureX? Kontakt Atea IT-sikkerhet her:

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)