07-05-2018

Teknologi driver menneskets utvikling

Den årlige globale Dell Technologies-konferansen i Las Vegas er akkurat blitt historie. Les vår egen partneransvarlige Lise Sværis reisebrev fra de foregående dagene.

Banner Dell Technologies

Årets tema var Make it Real med partnere og sluttkunder fra hele verden på plass. Deltagerne fikk informasjon om alt innenfor Dell Technologies portefølje: fra servere og lagring til programvare.

På konferansens første dag beskrev Dells Michael Dell de overordnede målene for Dell Technologies fremover: Det er tydelig at konsernet er i stor forandring, både på grunn av fusjonen som har pågått i noen år, men også at markedet endrer seg og at de lytter veldig nøye til de globale markedskreftene som påvirker bransjen for å finne det rette tilbudet for kundene. Det handler om revolusjonerende ideer, kreativitet og å virkeliggjøre det man ønsker det man drømmer om. Teknologi driver menneskets utvikling, i dette århundret er teknologene rockestjerner.

I sin keynote fremhevet Michael Dell hvordan IT-bransjen har beveget seg, og vi nå igjen er datasenter-fokusert. For å møte fremtiden må digitaliseringsstrategien være virksomheters bedriftsstrategi. Tingenes internett gir oss mer og mer data. I 2020 forventer vi at hver by produserer 200 petabytes daglig gjennom nye produkter og tjenester. Dette vil igjen skape flere kunder, og enda mer data, men det er også en indikator på hvor viktig det er å tenke sikkerhet når vi bruker IoT.

Tingenes internett gir oss stadig mer data, hvor det er selskapene som bruker dataene på best mulig måte som vil bli vinnerne fremover. Dell Technologies investerer en milliard dollar i løpet av de neste tre årene, og viser at de blir en spennende spiller i dette markedet. Det understreker viktigheten av å ha et godt økosystem og partnere for å kunne levere relevante løsninger til kundene.

Dell Technologies har kommet veldig langt siden fusjonen, og mye av det som ble presentert i løpet av dagen viser et sterkere selskap som bygger suksess ved å bruke teknologi for å bygge kundeverdi.

En av de mer hjertevarme eksemplene på hvordan teknologi kan bidra til samfunnsnytte er samarbeidet Dell har med University of Southern California (USC), et initiativ kalt Brave Mind. Ved å bruke VR og AR, kan man sette amerikanske soldater som har vært i Irak for å behandle posttraumatisk stress.

Årets konferanse var inspirerende – nå er det opp til oss deltagere å ta med oss det vi har lært hjem og make it real!