Til forsiden
26-04-2017

Hvordan modernisere datavarehuset?

I en økende kompleks verden, så blir datavarehuset mer og mer viktig.

Mann i datasenter med PC

Moderne informasjonsplattform

Det moderne datavarehuset vil ha en sentral plass i alle virksomheter som skal følge med på digitaliseringen som skjer. Datavarehus har blitt et litt snevert begrep for den moderne informasjonsplattformen, som veldig mange virksomheter nå trenger. En moderne informasjonplattform gir data konsumentene enkel, raskt og sikker tilgang til alle data de trenger i sin hverdag.

I tillegg så kommer det nye strenge personvern regler fra EU (GDPR), som alle bedrifter må forholde seg til. For å løse de nye kravene på en rask og god måte, så vil en god arkitektur og de riktige verktøyene være avgjørende.

Den enkleste og beste måten å modernisere datavarehuset og bygge en moderne informasjonsplattform, er å bruke data virtualisering. Kjært barn har mange navn, og Gartner har valgt å kalle dette for Logisk Datavarehus.

Kort fortalt, så bygges det virtuelle-/logiske-datamodeller, og ingen data flyttes før en datakonsument trenger dataene. Data kan dermed hentes direkte i sanntid fra kildesystemene uten å gå via et datavarehus.

Hvorfor er dette bra?

  • Reduserer/fjerner kopiering av data
  • Forenkler utviklingen og reduserer utviklingstiden drastisk
  • All aksess til data gjøres fra et grensesnitt
  • Gir data konsumentene enkel og sikker tilgang til data
  • Verktøy som løser mange GDPR utfordringer

Data virtualisering kan ikke erstatte alt et datavarehus og ETL er gode på. Trenger man å ta vare på historikk eller har komplekse transformasjoner, så vil ikke data virtualisering kunne fullt ut erstatte datavarehuset. Selv om du ikke helt kan fjerne datavarehuset, så kan data virtualisering brukes for å bygge stjernemodeller eller data marts på toppen av datavarehuset.

Data virtualisering har mange bruksområder og passer inn i mange arkitekturmønstre. Vi mener det er den beste og enkleste måtene å modernisere på. Vil du vite mer om hvordan data virtualisering kan modernisere ditt datavarehus? Ta kontakt med oss, så kan vi vise deg hvordan du kan kutte kostnader og utviklingstid, og få fornøyde brukere.