Til forsiden
27-06-2024

Atea med ny topprangering innen bærekraft

For femte år på rad har Atea blitt tildelt den høyeste vurderingen innen miljø- og sosial ytelse av EcoVadis. – Denne anerkjennelsen gir oss motivasjon til å fortsette å skape en positiv endring i IT-bransjen og for våre kunder, sier Nelly Flatland, bærekraftsdirektør i Atea.

– Som markedsleder har vi et ansvar for at klima og miljø skal være styrende i alle våre tjenester og beslutninger. At vi får denne utmerkelsen for femte år på rad gir kundene våre trygghet og tillit om at deres valg av Atea som samarbeidspartner også er et valg for en mer bærekraftig fremtid, forteller Flatland.  

Atea opprettholder den høyeste “platinum” rangeringen for sitt arbeid knyttet til blant annet arbeids- og menneskerettigheter, internasjonale retningslinjer og reguleringer for bærekraftige innkjøp, og oppfølging av leverandørkjeder. Denne rangeringen plasserer IT-selskapet blant topp 1 % av de over 130 000 vurderte selskapene.

EcoVadis er anerkjent som den mest pålitelige leverandøren av bærekraftvurderinger for bedrifter. EcoVadis har i år evaluert og vurdert over 130 000 selskaper, i over 180 land og på tvers av 220 industrier.

EcoVadis vurderer globale selskapers prestasjoner ved hjelp av 21 ulike kriterier innen fire kategorier:  

 1. Miljø: Vurderer selskapets miljøpåvirkning, inkludert energiforbruk, utslipp og avfallshåndtering. 
 2. Arbeids- og menneskerettigheter: Ser på selskapets praksiser rundt arbeidsforhold og menneskerettigheter, inkludert helse, sikkerhet og mangfold.
 3. Etikk: Fokuserer på selskapets forretningsetikk, som korrupsjon, bestikkelser og konkurransebegrensende praksis.
 4. Bærekraftige innkjøp: Vurderer hvor bærekraftig et selskap anskaffer sine varer og tjenester.

Atea jobber aktivt for med å skape en endring i IT-bransjen og har satt seg ambisiøse bærekraftsmål mot 2030. IT-selskapet har mottatt flere utmerkelser for sitt bærekraftsarbeid den siste tiden:  

 • I januar bekreftet Atea sin status som verdens mest bærekraftige IT-tjenesteselskap ved å sikre en plass i Corporate Knights' "Global 100"-rangering for tredje år på rad, med en plassering som nummer 41 totalt.
 • I februar ble Atea anerkjent for lederskap innen bedriftsgjennomsiktighet og prestasjoner på klimaendringer av den globale miljøorganisasjonen CDP, og sikret en plass på deres årlige ‘A List’.
 • I mai 2024 ble Atea anerkjent av Financial Times som et av de europeiske selskapene som gjør betydelige fremskritt i å redusere sine klimagassutslipp. Dette er tredje gang Atea har mottatt denne prestisjetunge anerkjennelsen.
 • I mars 2024 publiserte Atea sin første integrerte års- og bærekraftsrapport. Denne rapporten gir en helhetlig oversikt over Ateas prestasjoner, som omfatter både finansielle resultater og bærekraftsinitiativer. 

  Nelly Flatland
  Har du spørsmål?
  Nelly Flatland, Leder for Bærekraft
  Send e-post til