Til hovedinnhald
Tilbake til Infrastruktur

Datasenter

Det moderne datasenteret bygges med fleksibilitet og automatisering. Effektive datarom i din virksomhets lokasjoner skal kunne kombineres med offentlige- og private skytjenester som for eksempel.

Med offentlige skytjenester menes f.eks. Microsoft Azure, Amazon, Salesforce og Google (tjenester som bestilles og leveres over internett).

Med private skytjenester menes f.eks. tjenester produsert og tilgjengeliggjort av infrastruktur-leverandører som Atea, eller dine egenproduserte tjenester som tilgjengeliggjøres over internett.

Hybride løsninger er fremtiden for mange kunder. I hybride løsninger kombineres infrastruktur i kundens egne lokaler (On Premise), med private (Private Cloud, f.eks. Atea Cloud) og offentlige skytjenester (Public Cloud), i et felles management. Løsningene gir også forutsigbarhet og skalerbarhet i innarbeide økonomiske modeller.

 

On Premise

 

Datasenter On Premise må kunne driftes, overvåkes, skaleres og administreres enkelt sammen med dine løsninger i skyen. Den hybride reisen er fremtiden. Alt fra det fysiske datarommet med effektive løsninger for strøm og kjøling, servere, lagring og nettverkskomponenter - til hyperkonvergerte løsninger, drift og forvaltning.

Virtualisering av ressurser, som prosesseringskapasitet, lagring og nettverk, stiller nye krav til et effektivt og automatisert management. Ressurser definert i programvarelaget (Software Defined Everything) gir muligheter vi ikke så for oss for kort tid siden. Det er en akselererende utvikling på området. Enorme datamengder og forventninger til rask tilgang på disse i effektive beslutningsprosesser stiller store krav til løsningen i datasenteret ditt.

Atea har lang erfaring som integrator og leverandør av tradisjonelle løsninger innen IT-infrastruktur. Vi har et tett samarbeid med ledende leverandører som HP Enterprise, EMC, Cisco, IBM, VMware og Microsoft.

 

 

mann jobber i datasenter.foto

 

 

 

Atea Cloud

 

Tjenester produsert og/eller driftet av Atea og tilgjengeliggjort for deg over internett. Du kan kjøpe tjenestene enkeltvis eller samlet, og løsningene kan skaleres opp og ned med fleksibilitet i forhold til din virksomhets behov og kostnadskontroll. Tjenestene kombineres med On Premise- og Public Cloud-tjenester.

Tjenester gjennom Atea Cloud:

  • Atea Cloud Client Operation
  • Atea Advantage (ASP)
  • Video-as-a-Service
  • Digital Signage-as-a-Service
  • Meeting room-as-a-Service
  • Atea Rapid Sharepoint
  • Backup as-a-Service
  • Disaster Recovery-as-a-Service

 

Public Cloud

 

Tjenester kan bestilles og leveres enkelt og effektivt over internett. Eksempler på tjenester er Microsoft Office 365, Microsoft Azure, Amazon og Google Intrastructure as a Service.

Disse tjenestene kombineres med tjenestene On Premise og/eller i en privat sky (Private Cloud) og kan utvikles steg for steg etter behov – den hybride reisen.

Verdiøkning får du med rådgiving og konsulenter på stedet eller over internett i analyse-, planlegging- og implementeringsfasen.

Kontakt oss

 

By consent, you accept that we store your data in our systems. Read more in our privacy statement.

Tilbake til Infrastruktur
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer