Til forsiden

Tøyen Bee & Bee er et insekthotell utstyrt med teknologi, som gjør at vi kan følge villbienes hemmelige liv inne i hotellet. Vi ønsker at flere skal lære om villbier og andre insekter, hvordan vi kan ta vare på dem – og hvorfor dette er så viktig. For forskerne vil dette kunne gi ny innsikt og bidra til økt kunnskap om insektenes liv. Pollinerende insekter er helt avgjørende for både naturen og matfatet vårt og de ville, pollinerende insektene er blant artene som sliter mest. 

Live fra hotellet som endelig har fått besøk!

Hotellet ble satt ut i begynnelsen av mai og inneholder 10 kamera og 6 sensormoduler. I sommer har det ikke vært noen aktivitet, men nå i august kom endelig vår første gjest. På Naturhistorisk museum sine nettsider kan du se live-stream fra alle kamera og sensordata. Hvis du klikker på kamerafeed "Vepsetaljen", så vil du se gravervepsen som jobber med å innrede hullet. Den flyr en del ut og inn, men er du litt tålmodig vil du kunne se den. Les mer i blogginnleggene under kamerafeedene for spennende oppdateringer. 

"Parasite hotel" - Bonusepisode av podkasten "Teknologi og mennesker"

I denne episoden snakker vi om vårt høyteknologisk insekthotell som har flyttet inn på Botanisk hage. Det har fått navnet Tøyen Bee & Bee og er et samarbeid mellom Naturhistorisk museum, Atea og IBM. Ukens gjester er Hallvard Elven, insektforsker ved Naturhistorisk museum, Bjørn Hegle, rådgiver iOt i Atea, og Lars Nordbryhn, seniorarkitekt, IBM. Programleder er Christian Brosstad, Atea.

Gå til oversikt over alle podkastepisodene.