23-12-2021

Viken Vest inngår rammeavtale med Atea

Atea og Viken Vest innkjøpssamarbeid har inngått en omfattende rammeavtale for anskaffelse av helt nytt IT-utstyr gjennom leasing og kjøp. Avtalen omfatter blant annet stasjonære PCer, tynnklienter, skjermer, nettverkskabler og reserveutstyr.  

Skal styrke utdanningssektoren for 20 kommuner 

– Vi er stolte og glade over å få fornyet tillit av Viken Vest i dette viktige samarbeidet for å sikre gode digitale arbeidsplasser og økt læring i skolen. På denne måten opplever vi at vi er med å gjøre kommunenes administrasjon enda mer effektiv, og sikre at skolene når sine læringsmål. Det passer flott i vår arbeid for å bygge Norge med IT, sier Borger Kruge Regiondirektør Sør i Atea Norge.

– Dette er en strategisk viktig avtale for kommunene i Viken Vest Innkjøpssamarbeid. Når kommunene samarbeider på denne måten gir det bedre avtaler, der kommunale interesser står i sentrum og vi minimerer transaksjonskostnadene i den enkelte kommune. Vi opplever at Atea er en trygg samarbeidspartner som er opptatt av å ivareta kommunenes interesser og gir god kundeservice i alle ledd. Vi er spesielt imponert over Atea sin fremoverlente holdning når det kommer til bærekraft. Her har vi allerede dratt god nytte av Atea sin verdifulle kunnskap også ut over IT-området. Vi ser frem til et godt og fruktbart samarbeid de neste 6 årene, sier Line H. Aufles, Kontraktsforvalter Viken Vest.

viken og atea

Om avtalen

Avtalen er et samarbeid initiert av kommunene Øvre Eiker, Lier, Ringerike, Modum og Atea, og gjelder for hele 20 kommuner i Viken Vest.

Kommunene som er med i samarbeidet er:

Lier kommune, Øvre Eiker kommune, Modum kommune, Ringerike kommune, Ål kommune, Flå kommune, Nesbyen kommune, Hemsedal kommune, Hole kommune, Hol kommune, Krødsherad kommune, Kongsberg kommune, Gol kommune, Sigdal kommune, Rollag kommune, Flesberg kommune, Tinn kommune, Hjartdal kommune, Notodden kommune, Nore og Uvdal kommune.

Rammeavtalen skal også dekke andre juridiske enheter i Viken Vest som kommunale foretak og andre organer under kommunal forvaltning. Rammeavtalens verdi er på 50 millioner kroner pr. år, og løper i de neste 6 årene. (2+4 år).