13-12-2023

Ane Marte Hausken er ny Atea-direktør i Rogaland

Ane Marte Hausken er ansatt som ny regionsdirektør i Atea med ansvaret for region sørvest, og går inn i ledergruppen i Atea Norge. Hun kommer til Atea fra stillingen som administrerende direktør i Lyse Energi, og har lang erfaring fra teknologi- og energibransjen.  

Ole Petter Saxrud og Ane Marte Hausken

— Jeg er svært fornøyd med å ha fått Ane Marte med på Atea-laget. Hun er en drivende dyktig leder med omfattende erfaring fra store virksomheter i teknologi- og energibransjen. I tillegg har hun en sterk kjennskap til regionen fra før av, og vil spille en helt sentral rolle i vår strategi for å fortsette veksten og forsterke vår posisjon i denne regionen, sier Ole Petter Saxrud, adm. direktør i Atea Norge.  
 
Ane Marte Hausken kommer til IT-selskapet Atea fra Lyse Energi, der hun har vært toppleder siden 2021. Hun får ansvaret for Atea region sørvest, med kontorer i Stavanger, Haugesund og Stord. Hun starter i stillingen den 1. april 2024. 

Erfaring fra teknologibransjen

Ane Marte Hausken har hatt flere lederstillinger i Lyse-konsernet, og var før det ansatt i IT-konsulentselskapet Accenture. Hun ble tilbake i 2021 kåret en av Norges fremste tech-kvinner av Abelia og ODA-nettverket. Nå gleder hun seg til å ta fatt på nye oppgaver i et av Norges største IT-selskaper.  
 
— Jeg ser veldig fram til å starte i Atea, med mange dyktige kollegaer som alltid setter kundenes behov først. Atea kombinerer ekspertise fra de største globale IT-aktørene med tung regional tilstedeværelse. Å være nær med riktig kompetanse er avgjørende siden IT utvilsomt blir både viktigere og vanskeligere for bedrifter og offentlig sektor, sier Hausken.

Hausken er utdannet sivilingeniør i kommunikasjonsteknologi fra NTNU, og har en MBA fra NHH i strategisk ledelse.