Til forsiden
08-03-2022

Åsne Holtklimpen i Atea er kåret til en av Norges 50 fremste teknologikvinner

Blant de 1000 nominerte ble Åsne Holtklimpen, sjefskonsulent i Atea, kåret til en av Norges 50 fremste teknologikvinner av Abelia og ODA-nettverket.

Åsne Holtklimpen i Atea.foto

– Jeg er utrolig stolt av å bli trukket fram sammen med så mange dyktige kvinner i teknologibransjen. Jeg må rette en ekstra stor takk til mine nærmeste ledere og kolleger i Atea, som har lært meg så mye og gitt meg tillit til å utvikle meg. Der alle ideer og tanker jeg har heiet frem, og mange blir til virkelighet, sier Holtklimpen i Atea.

Hun kommer opprinnelig fra Åsmarka, en liten bygd mellom Moelv og Lillehammer. De siste 18 årene har hun bodd i Kristiansand, og har jobbet for Atea de siste tre årene fra sørlandsbyen.

Utnytter mulighetene som ligger i teknologien

Holtklimpens viktigste oppgave er å få virksomheter og deres ansatte til å samhandle effektivt og smart ved å bruke mulighetene som ligger i teknologi.

– Jeg er veldig takknemlig for de spennende oppgavene jeg har fått i Atea. Sammen med kundene våre, ser jeg på hvordan man skal få mest mulig ut av de innvesteringer som virksomhetene gjør i digitale verktøy. Det handler om å forstå hvordan man jobber sammen, hvilke muligheter de ser inn i framtiden og hvordan teknologien kan bidra inn i dette arbeidet, forteller hun.

Holtklimpens spesialfelt er Microsoft-universet, der hun jevnlig også holder kurs om blant annet Microsoft Teams og SharePoint for virksomheter. I tillegg deler hun tips og triks med følgere i sosiale medier.

– Jeg er veldig ivrig etter å dele kunnskap om systemene, og legger flittig ut små videosnutter eller forklaringer på hva funksjoner gjør, smarte tips eller nyttige ting som kommer, sier Holtklimpen.

Ønsker å øke andelen kvinner

Det er ODA-Nettverk, Nordens ledende nettverk for kvinner i tech, og Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter, som står bak kåringen. Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i næringslivet. 

– Jeg synes denne kåringen bidrar til å sette lys på en viktig utfordring, og håper den kan inspirere flere kvinner til å velge IT-bransjen. Det er helt klart rom for mere mangfold, så her må vi bare brette opp ermene og tenke sammen om hvordan vi kan bidra til å rekruttere enda flere kvinner framover, mener Holtklimpen.

– Vi er stolte

IT-sektoren vokser, men nye tall fra Kantars årlige undersøkelse for ODA-Nettverk viser at kvinneandelen innen IT er på beskjedne 29 prosent.

– Det er fantastisk at Åsne blir trukket fram i denne kåring. Vi er så stolte av å være en arbeidsgiver som legger til rette for at våre medarbeidere utmerker seg og får utviklet sin spisskompetanse. Samtidig har vi som bransje en stor jobb å gjøre for å rekruttere enda flere kvinner og sørge for mer mangfold. Det ansvaret tar vi framover med resten av IT-bransjen og andre gode hjelpere, sier Ole Petter Saxrud, adm. direktør i Atea Norge.

Om kåringen

Etter en åpen nominasjonsprosess er de 50 vinnerne valgt ut av en jury ledet av Øystein Eriksen Søreide. I juryens kriterier er det fastslått at kandidatene må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle. 

Kvinnene kan jobbe på alle nivåer, fra gründere av en teknologibasert bedrift, til toppledere med budsjett- og personalansvar, fageksperter og rådgivere. Kåringen omfatter privat, offentlig og ideell sektor, og er åpen for alle som identifiserer seg som kvinne.

Ettersom kåringen handler om å løfte opp de nye og “up and coming” har juryen valgt å legge inn et skille der de som allerede er har stått på listen over Norges 50 fremste tech-kvinner ikke kan stå på listen flere ganger, i samme rolle.

Her finner du oversikten over alle de 50 fremste kvinnene i tech-bransjen.

Juryen har bestått av: 

  • Kristine Dahl Steidel, administrerende direktør i Microsoft 
  • Steffen Sutorius, administrerende direktør i Digitaliseringsdirektoratet
  • Anne Grethe Solberg, Forsker II hos OsloMet – storbyuniversitetet
  • Sumeet Singh Patpatia, global head of diversity, inclusion and belonging i Schibsted
  •  Thomas Reinertsen, EVP & Managing Director i Capgemini Invent Norway
  • Letizia Jaccheri, professor ved Instituttet for datateknologi og informatikk ved NTNU i Trondheim, og professor ved UiT.
  • Line Henriette Holten, generalsekretær i Tekna
  • Anette Roll Richardsen, CEO at Watchcom Security Group
  • Gunn Severinsen, CEO i Squeed og styreleder i ODA-Nettverk
  • Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia