24-09-2019

Atea kjøper konsulentselskap i Stavanger

– Fremtidens virksomheter er datadrevet. Nå investerer vi ytterligere på dataanalyse, databaseteknologi og utvikling for å møte etterspørselen i markedet, sier Ateas adm. direktør Michael Jacobs. – Med oppkjøpet av DatabaseForum, øker vi kapasiteten utover de over 100 medarbeiderne vi har innenfor fagfeltet i dag.

Christian Brosstad
Christian Brosstad
Kommunikasjonsdirektør
Michael Jacobs

I alle bransjer investeres det stort i datadrevet utvikling, det gjør også teknologiselskapet Atea med oppkjøpet av DatabaseForum, sier Michael Jacobs:

- Med blant annet digitalisering av offentlig sektor, utviklingen i havbruksnæringen, samt endringer i petroleums- og offshorenæringen, er det mye som skjer på Vestlandet. Med oppkjøpet av Databaseforum, får Atea en sterkere posisjon som også komplimenterer vårt eksisterende kunnskapsmiljø i resten av landet. 

DatabaseForum ble etablert i 2004 og består i dag av 16 spesialister på databaseteknologi, dataanalyse og utvikling. Selskapet har en rekke kunder innenfor privat- og offentlig sektor. Ansatte består av en energisk gruppe med talenter med tung kompetanse.

Daglig leder i DatabaseForum, Tor Jan Austdal, gleder seg til å bli en del av Ateas satsning: 

- Vi sitter i dag på bred kunnskap. Å bli en del av Ateas totale tjenestetilbud betyr at vi kan jobbe videre med kundene våre innenfor flere områder, nettopp fordi vi blir en del av et helhetlig økosystem. Vi ser også frem til å styrke et allerede stort fagmiljø. 

I 2018 kjøpte Atea dataanalyseselskapet Sherpa, og har i dag omtrent 100 ansatte som jobber med dataanalyse og innsikt på tvers av Norge. Med oppkjøpet av DatabaseForum, utvider Atea kunnskapen innenfor et av selskapets viktigste satsingsområder for fremtiden.

Om DatabaseForum

DatabaseForum rådgir og utfører arbeid innenfor databaseadministrasjon, skytjenester, dataanalyse og utvikling. Selskapets konsulenter er godt sertifiserte med tung kompetanse. DatabaseForum er et ledende fagmiljø. I 2018 hadde selskapet en omsetning på 15,2 millioner kroner og driftsresultat på 5,9 millioner kroner.

Om Atea Norge (Atea AS)

Atea er Norges ledende og mest sertifiserte IT-leverandør, og har bredde- og spisskompetanse innenfor alle deler av IT-infrastrukturmarkedet. Vi er 1650 ansatte og har kontorer i 25 byer fordelt over hele Norge. Atea-konsernet er Norden og Baltikums største, samt Europas nest største leverandør av IT-infrastruktur. Selskapet er notert på Oslo Børs og omsatte for omtrent NOK 35 milliarder i 2018.