06-07-2023

Bli kjent med Theodor i Atea

Som Sustainability Advisor skal Theodor bistå interne og eksterne interessenter i spørsmål relatert til bærekraft. Han startet som sommer-intern, og har nå jobbet seg opp til å få ansvar for prosjekter som 100 %-klubben, bærekraftambassadør-nettverket og Atea Sustainability Focus.

Theodor i Atea Norge
Om Theodor Gjelsten

ūüí°¬†Alder:‚ÄĮ23
 
ūüŹ°¬†Bosted: Oslo¬†

ūüéď Utdanning: Bachelor i Organisasjonspsykologi og ledelse¬†

ūüĎ®‚ÄćūüíĽ Stillingstittel: Sustainability Advisor¬†

ūüćĹÔłŹ¬†Favorittmat:‚ÄĮItaliensk tr√łffelpasta¬†

‚úĆÔłŹ Si en funfact om deg selv: Jeg er en matentusiast og elsker √• eksperimentere p√• kj√łkkenet. Ofte blir det veldig bra ‚Äď andre ganger.. ikke!¬†

1. Fortell litt om veien din inn i Atea

Mitt f√łrste m√łte med Atea var i desember 2020, og da var jeg omtrent halvveis inn i studiet mitt. Jeg var p√• det tidspunktet aktiv i studentforeningen for linjen min og vi hadde invitert Atea til √• holde et foredrag. Fokuset var Atea som selskap, kulturbygging, teknologi og b√¶rekraft. Det var heller ikke hvem som helst som representerte Atea den dagen, men selveste konserndirekt√łr Steinar S√łnsteby og b√¶rekraftsjef Elisabeth Nissen Eide. Jeg husker at jeg ble veldig imponert over energiniv√•et til begge to og de fanget oppmerksomheten min med blant annet hvordan teknologi kan brukes i utdanning. Etter endt foredrag mannet jeg meg opp til √• g√• frem til scenen for √• sl√• av en prat med Steinar, noe som ledet til at jeg fikk et visittkort og mailet med han i ettertid. Samme dag annonserte Atea et sommerinternship, og man kan vel si at jeg allerede var solgt og bestemte meg for √• gj√łre det jeg kunne for √• kapre plassen.¬†¬†

Som du kanskje har gjettet allerede, var jeg heldig nok til √• kapre plassen som summerintern og fikk velge √• jobbe i b√¶rekraftavdelingen sammen med Elisabeth. Jeg og en annen student fikk i oppdrag √• kartlegge Ateas interne engasjement rundt b√¶rekraft og hvordan vi kunne bygge b√¶rekraftkraftkultur. Resultatene ble presentert foran ledelsen og vi fikk gode tilbakemeldinger p√• forslagene v√•re til forbedring. Gjennom en st√łrre unders√łkelse kom det frem at de √łnsket flere interne tiltak, som ledet til en intern Goitloop-aksjon som ble gjennomf√łrt et halvt √•r senere. I tillegg ble det kartlagt at det var et sterkt √łnske om kompetansehevende kurs p√• b√¶rekraft, som styrket ideen om at det var p√• tide med Atea B√¶rekraftskolen.¬†B√¶rekraftskolen er et obligatorisk kurs med en videoserie og digitale moduler som skal gi alle ansatte den n√łdvendige kompetansen til √• im√łtekomme kundene og samfunnet sitt √łkende behov p√• b√¶rekraft. N√•r ansatte har gjennomf√łrt kurset blir de¬†sertifisert som b√¶rekraftshelter ūüŹÖ¬†

Etter endt internship holdt jeg jevnlig kontakt med Atea for √• se p√• videre karrieremuligheter, og like f√łr endt bachelor fikk jeg en telefon fra Atea om at de √łnsket √• ta en prat med meg. En samtale ble til tre, jeg gjennomgikk personlighetstester og assesmenttester, og plutselig hadde jeg landet dr√łmmerollen som nyutdannet.¬†¬†

2. Hva inneb√¶rer jobben din?‚ÄĮ¬†

Som r√•dgiver for b√¶rekraft i Atea Norge, er min hovedoppgave √• bist√• interne og eksterne interessenter i sp√łrsm√•l relatert til b√¶rekraft. Mine ansvarsomr√•der er blant annet √• drive initiativer som 100 %-klubben, b√¶rekraftambassad√łr-nettverket og Atea Sustainability Focus videre som prosjektleder. Samtidig som jeg st√łtter ansatte rundt omkring i Norge i kundedialoger, holder foredrag og driver med kompetanseutvikling. F√•r √• lykkes i dette er det viktig at jeg holder meg oppdatert p√• det som skjer i verden n√•r det kommer til b√¶rekraft og teknologi, de store problemstillingene og hvordan dette p√•virker oss. Jeg har ogs√• ansvar for klimarapportering i Norge, og har som m√•l √• automatisere og effektivisere datainnsamlingen mest mulig.¬†¬†¬†

3. Hvordan er en typisk arbeidsdag? ‚ÄĮ¬†

Min typiske arbeidsdag starter alltid med en god varm kopp kaffe for √• f√• fortgang i maskineriet. Deretter er det bare √• sjekke kalenderen og innboksen for √• planlegge dagen. Som r√•dgiver best√•r den mye av m√łter og svare opp henvendelser fra andre ansatte og kunder. Det som er s√• g√ły med rollen min er at jeg m√łter s√• utrolig mange forskjellige og dyktige mennesker p√• tvers av Norge og over landegrenser. Jeg f√•r gleden av √• jobbe med kundeansvarlige, l√łsningsselgere, konsulenter, ledere og mange fler, med sv√¶rt variert tematikk, sp√łrsm√•l og ideer.¬†¬†

Etter vi fullf√łrte B√¶rekraftskolen har vi ogs√• sett en sterk √łkning i id√©myldring helt ned p√• teamniv√• og opp til toppledelsen, der gjengangeren er at alle √łnsker √• gj√łre mer p√• b√¶rekraft ‚Äď knyttet opp min sin fagdisiplin. Dette har resultert i at mer av min typiske arbeidsdag best√•r nettopp av √• samarbeide og sparre med disse, for √• drive forretningsutvikling p√• b√¶rekraft.¬†¬†

Videre har jeg et ansvar for √• s√łrge for at den informasjonen jeg sitter p√• blir godt distribuert utad i organisasjonen. Det betyr i praksis at jeg lager materiale som kan brukes i anbud, presentasjoner som kan brukes ut mot kunder, samt holder workshops og internforedrag for kompetanseheving. ¬†‚ÄĮ¬†

4. Hvilke trender tror du kommer til å prege bransjen i tiden som kommer? 

Det er mange trender som vil p√•virke bransjen og hvordan vi lever i √•rene som kommer. Alle skal digitalisere mer og det er en hyppig utvikling i IT-bransjen med ny teknologi og AI som kommer p√• l√łpende b√•nd. Jeg har fors√łkt √• bryte det ned og har identifisert 3 trender som vil ha en stor p√•virkning.¬†¬†

Twin-transition er den f√łrste trenden, og handler om hvordan vi kan utvikle en mer b√¶rekraftig fremtid, samtidig som vi f√•r tilfredsstilt v√•re behov for teknologi og digitalisering. Ved bruk av big data, AI og automasjon kan vi optimalisere ressursbruk og produksjon, samtidig som vi reduserer utslipp og kostnader. Se for deg at maten du konsumerer produseres av b√łnder p√• en ressurseffektiv m√•te, fordi de vet n√łyaktig hvilke avlinger de skal plante n√•r ‚Äď de har tilgang til store mengder data, takket v√¶re √•pne plattformer som samler offentlig milj√łinformasjon, v√¶rmeldinger eller data fra g√•rdssensorer.¬†¬†

Sirkul√¶r√łkonomi er en annen stor trend som har v√¶rt pratet om i mange √•r, men som i √•rene fremover i st√łrre grad vil bli kommersialisert. Spesielt i IT-industrien er vi avhengig av at maskinvaren vi selger, blir returnert til verdikjeden etter endt bruk for √• sikre at vi har ressursene som kreves for √• produsere nytt IT-utstyr. En annen trend som kan bidra til en sirkul√¶r√łkonomi er ¬ęAs a service¬Ľ-konseptet, der virksomheter leaser over en periode i stedet for √• kj√łpe og eie det selv. P√• den m√•ten sikrer man at eksempelvis IT-utstyr blir b√¶rekraftig avhendet i stedet for √• havne i en skuff og samler st√łv.¬†¬†

Den tredje store trenden som vil p√•virke bransjen fremover er de nye reguleringene fra EU. De nye endringene kan deles inn i to hovedkategorier, hva er egentlig b√¶rekraftig og hvordan kan vi sammenlignbart m√•le det? EU taksonomien er utviklet for √• fastsl√• hvilke √łkonomiske aktiviteter som kan anses som b√¶rekraftige, og designet for √• hjelpe til med √• bekjempe klimaendringer og fremme b√¶rekraftig √łkonomisk vekst. I dag ser vi at fler og fler virksomheter har begynt √• m√•le sine utslipp fra egen drift og varene de produserer. Utfordringen er at de i stor grad benytter forskjellige parametere og m√•lemetodikk i rapporteringen slik at vi ikke med trygghet kan sammenligne om ett produkt er mer b√¶rekraftig enn et annet. Dette er form√•let til CSRD eller Corporate Sustainability Reporting Directive, og vil ramme alle st√łrre virksomheter i EU allerede i 2024. Dette er omfattende og tidkrevende arbeid som i dag hovedsakelig er manuelt. Derfor er vi avhengig av ny teknologi for automatisering av datainnsamling, analysering og visualisering. ¬†‚ÄĮ¬†

5. Hva er dine beste tips for √• holde seg oppdatert innen IT-bransjen?‚ÄĮ¬†

IT-bransjen utvikler som kontinuerlig og da er det viktig √• f√• den ferskeste informasjonen. Personlig l√¶rer jeg mest av √• dra p√• konferanser med tematikk som interesserer meg og prate med foredragsholderne i ettertid for √• stille eventuelle sp√łrsm√•l jeg m√•tte ha. Her blir gjerne det nyeste og det som kommer, presentert direkte fra kilden. Videre er det en rekke podcaster og b√łker som man kan l√¶re mye spennende av. Men til syvende og sist er det beste tipset jeg kan komme p√• √• v√¶re nysgjerrig. Finn de trendene som interesserer deg og gj√łr research deretter. Da er det mye enklere √• holde seg oppdatert.¬†¬†¬†‚ÄĮ¬†

6. Hva er du mest stolt av √• ha oppn√•dd? ‚ÄĮ¬†

Jeg er veldig stolt over √• ha landet rollen jeg i dag besitter rett etter bachelor. Jeg husker jeg ble fortalt at det ikke var noe vits √• s√łke jobb etter bachelor og at jeg bare burde ta master med en gang, fordi det er for stor konkurranse for de mest spennende jobbene. N√• sitter jeg her ett √•r senere og har reist p√• kryss og tvers i Norge og Sverige, mens jeg har f√•tt utviklet meg i en kjempefart med s√• mange utfordringer jeg tidligere bare kunne ha dr√łmt om. Da m√• det v√¶re lov √• v√¶re litt stolt.¬†¬†

7. Hva er din st√łrste interesse eller hobby? ‚ÄĮ‚ÄĮ¬†

Utover jobb og karrierebygging er jeg politisk interessert og styremedlem i DKSF ‚Äď H√łyres Studenter i Oslo. Her dyrker jeg lidenskapen min for politikk, debatt og selvf√łlgelig √• fremme b√¶rekraftig utvikling av samfunnet. Som styremedlem er jeg ansvarlig for medlemmer og sosiale medier, samtidig som jeg bist√•r i planlegging av faglige og sosiale begivenheter. Oslo H√łyre arrangerer regelmessig Representantskap for √• vedta ny politikk og diskutere utviklingen av partiet. Her har jeg en delegatplass og bidrar med √• sende inn resolusjoner og nye forslag til politikk p√• vegne av og sammen med foreningen min.¬†¬†

Theodor Gjelsten