27-01-2023

Bli kjent med Svitlana

Svitlana jobber som Pricing Specialist, der hennes hovedområde er priser for maskinvare i Ateas nettbutikk. En typisk arbeidsdag for henne kan være å analysere prislister og samarbeide med selgere fra hele landet for å sørge for at kundene får best mulig pris.

Om Svitlana Lebid

Alder: 34

Bosted: Oslo

Utdanning: Bachelor i økonomi og administrasjon fra Kyiv Nasjonalt økonomisk universitet og Master i Leadership and management fra Linneuniversitet.

Stillingstittel: Pricing Specialist

Favorittmat: Borsch som er en tradisjonell ukrainsk matrett. 

Si en funfact om deg selv: Jeg har overnattet i telt i Sahara. 

1. Hva innebærer jobben din?

Jeg jobber som Pricing Specialist i eCommerce-teamet. Mitt fokusområde er priser for maskinvare i eShop, som er vår nettbutikk. Målet mitt er å maksimere lønnsom vekst via prisoptimalisering i Atea.

Jobben min innebærer mye dataanalyse. Jeg følger opp mange forskjellige prislister og ser hva som kan justeres slik at salg av maskinvare blir mer profitabelt. I tillegg sjekker jeg prisene til våre konkurrenter som er tilgjengelige på nettet og ser om Atea kan være mer konkurransedyktig på markedet.

2. Hvordan er en typisk arbeidsdag?

I det siste har jeg brukt mye tid på et spennende prosjekt som handler om prisoptimalisering i Atea. Andre oppgaver som inngår i en typisk arbeidsdag, kan være at jeg analyserer forskjellige prislister og samarbeider med selgere fra hele landet for å sørge for at kundene får best mulig pris. Jeg har mye kontakt med mine kollegaer i Danmark, Finland og Sverige. Vi deler kompetanse, utfordringer og erfaringer med hverandre. Sammen er vi veldig opptatt av ONE Atea og hvordan vi kan jobbe i samme retning på tvers av alle land.

Videre har jeg mye kontakt med Insight teamet som hjelper meg med å utvikle et Dashboard så jeg kan ha oversikt over profitt og margin.

3. Hvilke trender tror du kommer til å prege bransjen i tiden som kommer?

Vi ser det allerede, men jeg tror at bransjen i større grad kommer til å fokusere på software og cloud computing. På grunn av cloud computing og stadig raskere netthastigheter og mulighet for å koble seg opp på nettet til enhver tid, kommer vi ikke til å ha samme behov for PCer med hardware som er i stand til å utføre komplekse kalkulasjoner. I forbindelse med at bransjen går mer og mer mot cloud, tror jeg også at bransjen kommer til å bli mer "as-a-service", hvor vi leaser ut hardware og software til for eksempel møterom i stedet for at bedriftene kjøper dette til eget eie.

Videre er jeg sikker på at AI som ChatGPT kommer til å endre "alt" fremover. Vi går en veldig spennende tid i vente.

4. Hva er dine beste tips for å holde seg oppdatert innen IT-bransjen?

Hør på podcasts som tar for seg IT. Mitt tips er «Teknologi og mennesker» laget av Oslo Business forum og Atea. Har du mulighet vil jeg også anbefale å delta på konferanser og samlinger som handler om IT-relaterte temaer. Nå om dagen er det mye snakk om AI og metaverse.

Ellers vil jeg anbefale å være nysgjerrig og snakke med personer som jobber med faget.

5. Hva er du mest stolt av å ha oppnådd?

Da jeg studerte bachelor i Ukraina for mange år siden, drømte jeg om å jobbe i et internasjonalt selskap. Etter bacheloren tok jeg master i Sverige og ble forelsket i Skandinavia. Jeg er veldig stolt av at mine drømmer til slutt ble virkelighet og at jeg nå jobber i Atea Norge med så mange fantastiske folk.

Veien hit var lang, men spennende og lærerik. Jeg er oppvokst og studerte i Ukraina, studerte videre i Sverige, jobbet i et fransk selskap i Polen i 2,5 år og har lært meg norsk og norsk kultur. I tillegg har jeg lært meg å gå på ski!

6. Hva er din største interesse eller hobby?

På fritiden liker jeg å trene, svømme, gå på tur, stå på alpint og gå på ski. Jeg er veldig glad i å reise og synes det er spennende å utforske nye steder både i Norge og i utlandet. Det mest spennende stedet jeg har vært er Patagonia.

Da jeg var yngre gikk jeg på musikkskole i Ukraina og det hender fortsatt jeg spiller piano, men hovedsakelig popsanger.

Jeg liker også å padle kajakk, men jeg gjør det ikke så ofte. Kanskje det blir målet for sommeren i år.

Svitlana står forran en isbre