05-12-2022

Bli kjent med Erlend

Erlend er seniorkonsulent og jobber med skytjenester både for kunder og i interne prosjekter. Som et sideprosjekt startet han å utvikle en tjeneste for kostnadsoptimalisering, fordi han så en mangel i markedet. Tjenesten skal nå videreutvikles med mål om å kunne tilby den til alle kunder i Atea.

Om Erlend Rushfeldt

Alder: 23

Bosted: Trondheim

Utdanning: Fagbrev i IKT-servicefag

Stillingstittel: Seniorkonsulent

Favorittmat: Blåskjell

Funfact: Er 3x kretsmester i troppsgymnastikk

1. Hva innebærer jobben din?

Jeg jobber som seniorkonsulent i teamet Hybrid plattform. Der jobber jeg med skyteknologi og mer spesifikt Microsoft Azure. Som seniorkonsulent jobber jeg både med kunder og interne prosjekter i Atea.

Arbeidet mot kunder innebærer alt fra løsningsrådgivning, strategiarbeid, prosjektarbeid, feilsøking og feilretting. Her er det kunder i alt fra små bedrifter med 10 ansatte opp til store kommuner med flere tusen sluttbrukere, samt prosjekter som varer i flere år.

2. Hvordan er en typisk arbeidsdag?

En typisk arbeidsdag for meg starter kl. 07:30, med en kaffekopp sammen med kolleger. Etter litt kaffe, er det rett inn i første møte. Det kan være enten et prosjektmøte eller andre kundemøter, før jeg setter meg ned for å jobbe med spesifikke oppgaver mot kunder. Jeg strukturer ukene mine i forveien, der jeg setter av hver av dagene til spesifikke kunder. Det er ikke alltid man klarer å holde seg til planen, men som oftest holdes strukturen.

Siden jeg jobber med kunder rundt om i hele Norge blir det en del Teams-møter med enkelte perioder der jobben innebærer reise. Etter covid, er de aller fleste kunder fornøyd med at jeg jobber remote og jeg møter kun opp på lokasjon om det er en vesentlig fordel å møtes fysisk. Dette er som oftest hel- eller halvdags workshopper.

Etter å ha spist lunsj klokken 11 er det jobbing frem til klokken blir 15:30, da går veien videre ned på treningsrommet. Her er vi en gjeng med kolleger på Trondheimskontoret som trener rett etter jobb, 3-4 ganger i uka.

3. Hvilke trender tror du kommer til å prege bransjen i tiden som kommer?

Noe som jeg ser mer og mer hos kunder som er flyttet til sky, er at de er mer opptatt av kostnad. Ikke bare å spare penger, men å vite at de betaler riktig for det de behøver. I skyen koster (nesten) alt penger. Alt har en pris med kroner per time eller per GB. Det mangler kunnskap i markedet om hvordan man skal optimalisere og få mest mulig ut av forbruket sitt. Og nå som økonomien blir strammere hos flere bedrifter, så tror jeg at behovet kommer bare til å bli større.

4. Hva er dine beste tips for å holde seg oppdatert innen IT-bransjen?

Jeg gjør selv ganske mye for å holde meg oppdatert, men jeg klarer likevel ikke å få med meg alt. Selv ikke innen mitt eget fagfelt. Faget mitt er både jobben og hobbyen min, så jeg bruker både jobb og fritid på å holde meg oppdatert og lære nye ting.

På jobb oppdager jeg nye funksjoner og tjenester som plutselig dukker opp i ulike portaler rundt omkring. Jeg sjekker ukentlig nyheter fra enkelte leverandører for å se hva som er nytt hos dem. I tillegg er jeg heldig som er med i flere forum internt i Atea, der flere deler og lærer bort det de kan.

Jeg har en liste med 4-5 podkaster som jeg hører på jevnlig, enten når jeg trener eller går tur. I tillegg følger jeg en hel gjeng med mennesker på Twitter som jobber innenfor bransjen. Jeg er en stor tilhenger av å dele informasjon med andre og lære bort mens du lærer selv.

5. Hva er du mest stolt av å ha oppnådd?

Jeg er veldig stolt over noe jeg fikk til i Atea i år. Jeg jobbet med å lage en tjeneste for kostnadsoptimalisering av Azure miljø. Dette startet som noe jeg jobbet med ved siden av prosjekter og som jeg presenterte internt i Atea Trondheim. Etter hvert fikk jeg presentere tjenesten for Atea sitt Cloud Center of Excellence, som jobber sentralt med strategi for Atea sin skysatsning. De var veldig imponert over tjenesten og ville være med å videreutvikle den, med et måle om å kunne tilby den til alle kunder i Atea.

6. Hva er din største interesse eller hobby?

Jeg er veldig glad i å gå på konserter og festivaler. Det har blitt en god del av det opp gjennom årene. Litt mangel i 2020 og 2021, men endelig er det tilbake. Det er selvfølgelig mest av metal konserter og festivaler, men det blir mye annet også. Året er som oftest fylt med minst én konsert eller festival i måneden.