04-07-2023

Atea Graduate: Nicholas de Flon

Nicholas de Flon jobber som juniorkonsulent i Analytics avdelingen. Gjennom graduateperioden har han jobbet på et langtidsprosjekt for Tine der han skal erstatte dagens dataplattform med en ny og moderne løsning.

Nicholas De Flon

Hvilken utdanning har du?

Jeg er utdannet siviløkonom fra NHH og Høgskolen i Østfold, med spesialisering i finansiell økonomi og business analytics.

Fortell litt om hvilke oppgaver du har? 

Oppgavene jeg har i dag i prosjekt innebærer både back-end og front-end-utvikling i et dataplattformprosjekt. Det vil si å lage SQL-scripts som en del av back-end og rapportutvikling i Power BI som front-end. Samt kartlegging med forretningsbrukere hva de trenger, hva kildedataen er og tilgjengeliggjøre de på plattformen.

Hva er det kuleste prosjektet du har jobbet med i Atea? 

Jeg har vært hos TINE i et langtidsprosjekt i hele graduateperioden min, så valget er ikke vanskelig, men fortsatt veldig kult synes jeg. Prosjektet går ut på å erstatte dagens dataplattform med en ny, toppmoderne løsning. Så jeg har fått muligheten til å jobbe med noen av de flinkeste i bransjen og med den nyeste, mest «trendy» teknologien, som dbt og Databricks. Jeg har lært utrolig mye og er veldig takknemlig for muligheten!

Hva har du lært som Graduate i Atea?

Som Graduate har jeg lært å be om utfordringer, gripe muligheter, tørr å spørre når du sitter fast, vær nysgjerrig, spør kunden heller et spørsmål for mye enn for lite. Som Graduate er det ikke forventet at du skal kunne alt, du skal lære. Vær en svamp, vær nysgjerrig og spør dumme spørsmål.

Har du noen tips eller råd til studenter som vurderer IT-bransjen?

Med økonomibakgrunn så er IT-konsulent et lite sjangerhopp, men jeg angrer på ingen måte. Det har vært utrolig lærerikt. Jeg jobber med kjempespennende oppgaver, kule teknologier, i en bransje som utvikler seg veldig raskt. Det er alltid noe nytt å kunne lese seg opp på og noe nytt å lære og dypdykke i. Så hvis du har en annen bakgrunn enn IT, men har en interesse for det så kan jeg absolutt anbefale det.

Om Nicholas de Flon

💡 Alder: 28

🏡 Bosted: Oslo

🎓 Utdanning: Siviløkonom

👨‍💻 Stillingstittel: Juniorkonsulent

🍽️ Favorittmat: Koreansk BBQ

✌️ Funfact: Personlig rekord på å løse rubiks kube på under 1 minutt