02-05-2023

– Vi flytter maktbalansen tilbake til sikkerhetsteamet

Kunstig intelligens har vært, og er, en vital del av sikkerhetsløsningene våre, men med åpen tilgang til denne kunstige intelligensen er det ikke lenger bare de kommersielle aktørene som har tilgang til den nye teknologien, skriver Robert Ørsnes i VMware.

Det har skjedd svært mye i IT-verden det siste året. Kunstig intelligens har vært, og er, en vital del av sikkerhetsløsningene våre, men med åpen tilgang til denne kunstige intelligensen er det ikke lenger bare de kommersielle aktørene som har tilgang til den nye teknologien. Mørke krefter er allerede i sving med samme, om ikke mer, kraft enn vi har og det gjør at vi må begynne å ta i bruk alle funksjoner og informasjon vi har tilgjengelig, fra alle grener av IT-driften, for å kunne oppdage om vi er under angrep, sier Robert Ørsnes i VMware. 

XDR - et sikkerhetssystem som overvåker og beskytter 

XDR er en relativt ny måte å tenke sikkerhet på. Der man tradisjonelt har hatt IT-sikkerhetsverktøy som har fokusert på å oppdage trusler på ett enkelt nivå, overvåker og beskytter XDR flere lag og aspekter av infrastrukturen, inkludert skytjenester, servere, nettverksenheter, endepunkter og alt annet vi kan logge.

– VMware Carbon Black XDR flytter maktbalansen fra motstanderne og tilbake til sikkerhetsteamet. Systemet gjør det rett og slett vanskeligere for angripere å gjemme seg, sier Ørsnes.

Carbon Black XDR er en videreutvikling av Enterprise EDR og moderniserer Security Operation med rask og nøyaktig deteksjon, visualisering og analyse av endepunkt, nettverk, arbeidsbelastning og brukerdata i kontekst. Systemet krever ingen maskinvarebaserte nettverkssensorer, og distribueres uten endringer i infrastrukturen. Slik kan man forvandle en flåte av endepunkter og workloads til distribuerte nettverkssensorer.

Carbon Black XDR er basert på VMware Contexa™, og Carbon Black XDR-telemetri analyseres i Contexa™-trusselintelligensskyen, der den kombinerer milliarder av sikkerhetshendelser. Dette gir det autorativ kontekst på tvers av arbeidsbelastninger, brukere og nettverk. Det vil vi trenge når vi beveger oss inn i den nye verdenen av kunstig intelligens.