04-04-2022

Utviklingen setter helt nye krav til organisasjonen

Stadig flere deler av samfunnet blir digitalisert, og snart er «alt» koblet til internett. Dette medfører en rekke gevinster, som økt effektivitet og rask utvikling, men også noen sikkerhetsutfordringer, sier Lasse Halvorsen, Technical Account Manager i Samsung.

Servere med illustrasjon av lys oppå

Ansatte jobber allerede mye remote, og det blir neppe mindre av dette i fremtiden. Dette stiller helt nye krav til organisasjonen om å sikre data på den enkeltes mobile enhet, og være trygg på at informasjonen er lagret på en forsvarlig og sikker måte, uten at dette går på bekostning av brukervennligheten og administrasjonen av løsningen.

Vi ønsker oss alle en fleksibel mobilløsning, der vi kan ha både privatlivet vårt og arbeidslivet på samme enhet, uansett hvor vi befinner oss. Derfor er vi avhengige av at enhetene kan være koblet på offentlige nettverk, samtidig som de beskytter selskapets viktige data fra cyberrisiko.

– Software-løsningen Knox Suite inneholder sikkerhetsløsninger som kan hjelpe med nettopp dette, for eksempel ved å separere jobbdelen på enheten fra resten, slik at det trengs en ekstra kode for å få tilgang på denne, forteller Halvorsen.

Knox Suite har også flere andre smarte løsninger, som Samsung E-FOTA, som lar selskapet styre software-oppdateringene på sine enheter. På denne måten kan man sørge for at enhetene oppdateres, eller at de ikke oppdateres før man er sikre på at virksomhetskritiske oppdateringer er kompatible med de nye oppdateringene. På denne måten kan man øke sikkerheten på enheten, og samtidig garantere at det ikke går utover selskapets drift.

Halvorsen trekker fram følgende punkter bedriftene må tenke på når de håndterer data:

  • Isolere: Personlig bruk må skilles fra jobbruk. På samme måte må noen jobbapplikasjoner skilles fra andre.
  • Kryptere: Viktig informasjon må krypteres på en god måte
  • Oppdateringer: Bedriften må sørge for at nødvendige oppdateringer blir gjennomført når det er på tide

For å oppnå denne sikkerheten jobber Android og Samsung Knox sammen for å gi Samsung-enhetene unike sikkerhetsfunksjoner. Som enhetsprodusent tilbyr Samsung maskinvare- og programvareintegrert sikkerhet helt fra produksjonsstadiet.

– Alle data som lagres og overføres er sikkert kryptert ved hjelp av sofistikerte krypteringsalgoritmer. Knox gir forbedret datakryptering ved hjelp av avanserte teknologier som Dual-layered Data-At-Rest og Sensitive Data Protection, forteller Halvorsen.

– Ved å bruke Work Profile kan man også sikre at all arbeidsdata skilles helt fra personopplysningene for å beskytte brukernes personvern når du bruker Samsung-enheter både til jobb og personlige formål. Knox gir også en ekstrafunksjon som gjør at tredjepartsapper kan isoleres på et sikkert sted på en fullstendig administrert enhet, fortsetter han.

Halvorsen forteller også at Knox gir klassens beste kjøretidsbeskyttelse, og sikrer at det ikke er uautorisert tilgang til kjernen, slik at denne ikke kan modifiseres av uvedkommende. I en tid der vi ikke starter enhetene våre på nytt like ofte som før, blir dette stadig viktigere.

– Mobilen er ikke lenger bare en telefon, den er en pc og et arbeidsverktøy. Derfor er det viktig at mobilens sikkerhet blir tatt på alvor, avslutter Halvorsen.