22-02-2021

Ti gode grunner til å velge Apple

Apple på jobben er smart, lønnsomt og bærekraftig. Her er ti gode grunner til å velge Apple.

To personer jobber med hver sin mac

#1 Sikkerhet – alt er alltid kryptert

iPhone, iPad, Mac brukes i privat og offentlig sektor med de høyeste krav til sikkerhet. Apple er best i klassen med operativsystemer som er bygget fra bunnen av for mobilitet, med kryptering av lagring og kommunikasjon på systemnivå som standard. Alt er alltid kryptert. Komplekse passord gjøres brukervennlig med fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning. Sikkerhetsløsninger sørger for at både tredjeparts apper og Apple har tilgang til dataene dine på måter som er godkjent av deg.

#2 Enkelt å sette opp Apple-produkter

Ta ut av esken, start opp, tast inn passordet ditt og resten går av seg selv. Alt av innstillinger, apper, sikkerhet, Wi-Fi nettverk, servere, bokmerker og lignende blir konfigurert uansett hvor du er, så lenge du har tilgang til internett. Så enkelt er det med Apple Business Manager og Mobile Device Management (MDM)*, og IT behøver ikke å løfte en finger. Det spiller ingen rolle om det er én eller flere tusen enheter som rulles ut.

#3 Apple + Microsoft = sant

Microsoft Office 365 fungerer utmerket mellom iPhone, iPad, Mac og Windows. Det samme gjelder webtjenester som Altinn, banken din og skytjenester du bruker. Microsoft Exchange støtte er integrert i operativsystemene til Apple (iOS, iPadOS og macOS).

 

#4 Fritt valg gjør det enkelt og effektivt

La de ansatte velge selv, la de bruke verktøyene de allerede bruker og kjenner – det lønner seg. iPhone, iPad og Mac er laget for å samarbeide, slik at ansatte kan jobbe enklere og mer produktivt. At man jobber mer effektivt med teknologi man kjenner fra før og ønsker å jobbe med, er opplagt. Med fritt valg av arbeidsverktøy blir du en attraktiv arbeidsgiver.

#5 Lønner seg økonomisk

iPhone, iPad og Mac betyr mindre brukerstøtte og nedetid. Brukerne er selvhjulpne, og moderne IT-drift gir en høy grad av automatisert med berøringsfri utrulling uten hjelp fra IT – så kan de bruke tiden på viktigere oppgaver som digitalisering av bedriften. Fordi Apple-produkter lever lenger, holder også restverdien seg høy. Apples operativsystem og jobb-apper er gratis, det samme gjelder oppdateringer. En studie utført av Forrester Consulting for Apple, viser en besparelse på hele kr 5700 per Mac (versus en Windows-maskin) over en 3 års periode. Les mer om det her.

#6 Tilgjengelig for alle

Hver eneste iPhone, iPad og Mac leveres med kraftige hjelpefunksjoner for personer med nedsatt syn, hørsel eller motorikk. Les mer om dette her.

#7 Blir enda bedre sammen

Har du en iPhone eller iPad fra før, virker en Mac kjent fra første stund. Du finner mange av de samme funksjonene og appene, og de fungerer sømløst sammen, slik at du kan jobbe mer effektivt. Du kan starte et prosjekt på iPad eller iPhone og avslutte det på Mac. Og med AirDrop kan du sende dokumenter lynraskt, sikkert og kryptert fra én Apple-enhet til en annen. Nå kan man til og med bruke iPhone apper på Mac’en.

#8 Lang levetid

Høy byggekvalitet og operativsystemer som er bakoverkompatible, betyr at nye funksjoner blir lagt til på eldre enheter ved oppgradering og sikkerhetsfunksjoner holdes ved like. Det åpner for høy grad av gjenbruk – det er bra for miljøet fordi hvert produkt har lang levetid før det blir resirkulert.

#9 I front også på bærekraft

Alle Apple sine datasentre og butikker er karbon nøytrale, og innen 2030 skal alle produktene også være produsert med 100% fornybar energi, har Apple sagt. Gjenvinning satses det mye på, for eksempel er MacBook Air produsert med 100% resirkulert aluminium i kabinettet, 100 % resirkulert tinn i loddemetallet i hovedkortet og er uten arsaen, kvikksølv, bromerte flammehemmere, PVC og beryllium.

#10 Apple lager både maskinvaren og operativsystemet

For de aller fleste av oss er det viktigste at det bare funker - hver gang, hver dag. Hvem savner å skulle installere og oppdatere drivere, virus-skanning og alt annet? Apple lager både maskinvaren og operativsystemet, så slipper du det. Apple er ledende på sikkerhet, personvern, lang batteritid (nye MacBook Pro har 20 timer) og godt brukergrensesnitt for å nevne noen flere eksempler. Apple passer som hånd i hanske med alt det andre du er opptatt av på jobb og fritid. Det bare funker.

*MDM løsninger f.eks. Jamf, Microsoft Intune, VMware Workspace ONE, IBM MaaS360 osv.

Snakk med oss om Apple på jobb

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)