28-05-2020

Ny arbeidshverdag: 8 av 10 er positive til hjemmekontor på Vestlandet

De ansatte i IT-selskapet Atea både trives og er mer effektive på hjemmekontor, viser en fersk medarbeiderundersøkelse.

EinarVaage.bilde

Koronasituasjonen i Norge har endret arbeidshverdagen til de fleste av oss. Det gjelder også for de IT-ansatte i Atea Region Vest, som har kontorlokaler i byene Stavanger, Haugesund, Stord, Bergen, Førde, Ålesund, Fosnavåg og Kristiansund. Derfor var IT-selskapet spent da resultatene fra den interne medarbeiderundersøkelsen kom for kort tid siden:

– I de siste ni ukene har over 90 prosent av ansatte i Atea Region Vest tilbragt på hjemmekontor. De aller fleste har opplevd det å jobbe hjemmefra som svært positivt. De opplever den nye arbeidshverdagen som mer effektiv og bærekraftig gjennom bruk av gode digitale verktøy, sier Einar Vaage, Regiondirektør Vest i Atea Norge.

I undersøkelsen oppga hele 9 av 10 ansatte at de opplevde hjemmekontoret som et bra sted å være.

– Nesten alle er fornøyde

Hjemmekontor innebærer økt bruk av videomøter, og mer digital samhandling med kolleger, leverandører og kunder enn før. 8 av 10 av de ansatte i Atea på Vestlandet mener effektiviteten er bedre hjemmefra. Tilgang til gode IT-systemer og verktøy er essensielt for å få hjemmekontortilværelsen til å fungere.

– Nesten alle er fornøyde med tilgang til IT-systemene hjemmefra. Det er jeg overbevist om at er helt avgjørende for de positive tilbakemeldingene. Det henger også selvfølgelig tett sammen med at mange er mer produktive hjemmefra. mener Vaage.

Og legger til:
– Jeg tror også de ansatte setter pris på en mer bærekraftig arbeidshverdag. De bidrar til lavere utslipp, og bruker mindre tid på transport til og fra jobb, sier Vaage.

Savner å treffe kollegaer

De ansatte viser en positiv innstilling til videre bruk av hjemmekontor, men en gjentakende tilbakemelding er at flere savner kollegene på arbeidsplassen: 

– Vi ser at flere er positive til å ha hjemmekontor, og flertallet av de ansatte i Region Vest ønsker å jobbe hjemmefra oftere etter koronakrisen. Men ut i ifra den interne undersøkelsen, er det flere som savner å treffe kollegaer og kunder fysisk, og ikke bare gjennom telefon og en skjerm. Det sosiale samholdet på arbeidsplassen og den menneskelige kontakten blant kollegaene er verdifull. Det handler om de små hverdagslige rutinene som de daglige kontordiskusjonene, samtalene i lunsjen, humoren og ikke minst kantina, sier Vaage.