Til forsiden
12-05-2021

Fem gode grunner for å velge Mac

Mac på jobben er smart, lønnsomt og bærekraftig. Her er fem gode grunner til å velge Apple.

#1 Sikkerhet og personvern – best i klassen

Mac brukes i privat og offentlig sektor med de høyeste krav til sikkerhet, og macOS Big Sur tar verdens mest avanserte operativsystem for datamaskiner til nye høyder. Operativsystemet er utviklet for å utnytte Apples nye M1‐chip maksimalt, med enestående ytelse, svært god batteritid, klassens beste sikkerhetsfunksjoner og den største samlingen av apper til nå i noen Mac. Komplekse passord gjøres brukervennlig med fingeravtrykk. Du kan også kjøre iPhone- og iPad-apper direkte på Mac med M1-chippen.

#2 Enkelt å sette opp Apple-produkter

Ta en Mac ut av esken, start opp, tast inn passordet ditt og resten går av seg selv. Alt av innstillinger, apper, sikkerhet, VPN, Wi-Fi nettverk, kryptering, servere, bokmerker og lignende blir konfigurert uansett hvor du er, så lenge du har tilgang til internett. Så enkelt er det med Apple Business Manager og Mobile Device Management (MDM)*, og IT behøver ikke å løfte en finger. Det spiller ingen rolle om det er én eller flere tusen Macer som rulles ut.

#3 Samspill mellom enheter og programvare – inkludert Microsoft Office 365

Har du en iPhone eller iPad fra før, virker en Mac kjent fra første stund. Du finner mange av de samme funksjonene og appene, og de fungerer sømløst sammen, slik at du kan jobbe mer effektivt. Du kan starte et prosjekt på iPad eller iPhone og avslutte det på Mac. Og med AirDrop kan du sende dokumenter lynraskt, sikkert og kryptert fra én Apple-enhet til en annen. Nå kan også bruke iPhone apper på Mac.

Microsoft Office 365 som fungerer utmerket mellom Mac, iPhone, iPad og Windows. Microsoft Exchange er integrert i operativsystemene til Apple. Gode løsninger for AD finnes også.

#4 Lønner seg økonomisk

Mac betyr mindre brukerstøtte og nedetid. Brukerne er selvhjulpne, og moderne IT-drift gir en høy grad av automatisert berøringsfri utrulling uten hjelp fra IT – så kan IT bruke tiden på viktigere oppgaver som digitalisering av bedriften.

Fordi Apple-produkter lever lenger, holder også restverdien seg høy. Apples operativsystem og jobb-apper er gratis inkludert kryptering og VPN, det samme gjelder oppdateringer.

En studie utført av Forrester Consulting for Apple, viser en besparelse på hele kr 5700 per Mac (versus en Windows-maskin) over en 3 års periode.

#5 Apple lager både maskinvaren og operativsystemet

For IT er det viktigste at det bare funker – hver gang, hver dag og at sikkerhetene er ivaretatt. Hvem savner å skulle installere og oppdatere drivere, virus-skanning og alt annet? Fordi Apple lager både maskinvaren og operativsystemet, så slipper IT å tenke på det. Apple er ledende på sikkerhet, personvern og lang batteritid (nye MacBook Pro har 20 timer). Mac er brukervennlig, stabilt og sikkert fordi Apple lager både maskinvaren og operativsystemet – det bare funker.

MacBook Pro med M1

Apples mest populære bærbare Pro-maskin for bedrifter forvandles helt med Apples nye M1-chip. Den har en lynrask åttekjerners prosessor og opptil åttekjerners grafikkprosessor som lar deg utvikle spesialløsninger for bedriften. 16-kjerners Neural Engine som akselererer maskinlæringsoppgaver, for eksempel stemmegjenkjenning og dataanalyse. Mulighet til å kjøre iPhone- og iPad-apper på Macen din med macOS Big Sur. Og klasseledende innebygde sikkerhetsfunksjoner. Med batteritid på opptil 20 timer gjør 13-tommers MacBook Pro deg produktiv som aldri før.

I front også på bærekraft

Alle Apple sine datasentre og butikker er allerede karbon nøytrale. I tillegg hevder Apple at innen 2030 skal også alle produktene være karbon nøytrale, i hele produktsyklusen – fra de er designet, produsert, fraktet, brukt og resirkulert. Gjenvinning satses det mye på, for eksempel er MacBook Air produsert med 100% resirkulert aluminium i kabinettet, 100 % resirkulert tinn i loddemetallet i hovedkortet og er uten arsen, kvikksølv, bromerte flammehemmere, PVC og beryllium.

*MDM løsninger f.eks. Jamf, Microsoft Intune (for iOS og iPadOS), VMware Workspace ONE, IBM MaaS360 osv.