03-05-2016

Designed for IT, loved by users

Hvordan kombinere IT-avdelingens krav om sikkerhet, enkel utrulling og support, med de ansattes behov for fleksibilitet, mobilitet og kule enheter?

Hvitt hjerte på mørkerosa tastaturknapp

Før var datamaskiner kun et verktøy for å få gjort den jobben vi skulle på kontoret. Omtrent på linje med en gravemaskin. Ingen tar med gravemaskinen hjem på ettermiddagen og surfer rundt i hagen en sen ettermiddagstime. Sånn var det også med datamaskinen. Den sto på kontoret og ble brukt der. Kun IT-avdelingen hadde kompetanse og interesse av å velge hva slags IT-utstyr vi fikk tilgang til.

To verdener som kolliderer

På kort tid har kompetansen til, og kravene fra brukerne gjort at denne verdenen er snudd på hodet. IT-avdelingen har ikke lenger all makt, men de har fortsatt ansvar for at dataene til virksomheten er sikre. Ingen lett jobb når både Ola, Kari, Maryam og Ahmed løper ut og kjøper akkurat den PC-en, det nettbrettet og ikke minst den smarttelefonen de forelsker seg i til enhver tid. Deretter kobler de opp jobbmail og alt de kan av data fra jobben inn mot sin nyetablerte flamme, og forholdet er etablert. Et tett og intenst forhold, med jevnlige opplastinger av bilder, utstrakt kommunikasjon med fjern og nær og hyppige besøk på diverse sosiale medier. Et skikkelig trekantforhold, med virksomheten som mer eller mindre villig påheng.

Jobb og privatliv hos sluttbrukeren smelter sammen. Vi bruker samme enhet på jobb og privat. Vi vil at det skal se kult ut, enheter er image-byggende, i tillegg skal det fungere. Alltid, hele tiden. 

På den andre siden trenger IT at det skal være sikkert, mulig å administrere, enkelt å rulle ut, bra support og service-tilgjengelighet osv. IT har endt opp som moralens voktere når vi stadig forelsker oss i nye enheter. De ønsker trofasthet og monogami, men innser at det er uoppnåelig.

Mindre, tynnere, raskere, sterkere og lekrere

Hele produktkjeden påvirkes av endringer i adferd hos sluttbruker. HP leverer nå noen enheter som er så tynne at du nesten skjærer deg på dem. De er mindre, raskere, sterkere og lekrere enn noen gang. Dette ivarertar forbrukerens image. Men det er like viktig at Imaget til bedriften som skal lages og instaleres  på en enkel måt.  HP Image Assistant (IA) hjelper til med det. IA er gratis og følger med de nyeste klientene fra HP. Både virksomhetens og den enkelte forbrukers image er da ivaretatt.

X2 1012 er en av flere nyvinninger fra HP som tilfredsstiller både sluttbrukeren og IT-avdelingen. Det er en enkel, lett, 12 tommers enhet som ser bra ut og gjør det den skal. Den er solid, tåler en støyt, har bestått 12 av testene som USAs forsvar krever, som er blant de tøffeste kravene du møter. Enheten er en kombinasjon av nettbrett og PC, du deler den enkelt i to, fjerner tastaturet og står igjen med et nettbrett. Det følger også med en penn som gjør at den kan brukes som en vanlig notatblokk der du noterer for hånd. Du kan swipe med pennen, og det har også kommet løsning for å signere dokumenter med den. Det er med andre ord en helt nye måte å jobbe på. I tillegg er den lekker å se på.

Små, tynne, bærbare enheter gjør at vi kan jobbe hvor vi vil. Også fra kafeer, flyplasser og andre steder hvor vi ikke er helt alene. Du har sikkert erfart at det kan være en real utfordring å ha telefonmøte fra PC-en mens det er en kakofoni av lyder i bakgrunnen. For å gjøre dette enklere har HP utviklet Noise Reduction, som finnes gratis i alle generasjon 3 –produkter.  Den fjerner ganske enkelt bakgrunnsstøyen og lar deg gjennomføre møtene dine hvor som helst, uten at mottakeren hører det som skjer rundt deg.

Når det rosa blikket på din nye flamme har begynt å avta og du tenker at den ikke lenger er like attraktiv som før kan du trøste deg med at USB C følger med. USB C er en kontakt som kan transportere forskjellige signaler, vanlig USB, Thunderbolt 3 som gir deg høyere hastigheter, strøm inn og ut, pluss at den også kan sende bildesignaler. Den kan ikke settes inn feil, og gir ekstrem ytelse når man bruker den sammen med Thunderbolt dock.

Sikkerheten er ivaretatt

HP har kontroll på egen BIOS. De skriver kildekoder osv. til egen BIOS og har dermed solid kontroll. Dette gjør IT-avdelingen glad, og forbrukeren kan trygt velge imagebyggende, kule enheter uten at IT-sjefen får søvnløse netter.

Revolusjon

Synes du til og med nettbrett er for store å «drasse på»? Da kan du glede deg til høsten. I august kommer HP med mobiltelefonen du kan sette i dockingen mot skjerm, mus og tastatur. Den vil da som fungere som en datamasking. Kan kobles mot en lapdock, da er den en bærbar PC, den fungerer også som tablet, men er en telefon. Et skikkelig kinderegg med andre ord. En revolusjon er på gang. Det er bare å vente i spenning.

Se HP-produkter i Atea eSHOP her. 

Åpenhet om hvilke tester som er gjennomført og passert gir forbrukerne trygghet.

 

De nye enhetene må dekke behovene fra både bruker og IT-avdeling.