Til forsiden
09-07-2020

Atea og Bertel O. Steen digitaliserer bilbransjen

En av Norges største bilimportør, Bertel O. Steen, har signert en ny avtale med IT-selskapet Atea. I avtalen inngår det leveranse av klienter, drift av klienter og konsulenttjenester. Avtalen har en anslått verdi på ca. 100 millioner kroner og har en varighet på fire år.

Bertel O Steen og Michael Jacobs

– Vi er veldig stolte over å ha vunnet en ny klientavtale med Bertel O. Steen. Avtalen er meget spennende og omhandler reisen til moderne infrastruktur, og hvordan vi sammen med Bertel O. Steen skal tilby sluttbrukeren markedets beste brukeropplevelse, sier Michael Jacobs, adm. direktør i Atea Norge. 
 
Bilbransjen står midt i en spennende digitaliseringsprosess. Kunder stiller stadig høyere krav og forventninger om opplevelse, rådgivning og service. Bertel O. Steen arbeider kontinuerlig med å kunne tilby gode digitale løsninger og tjenester for sine kunder.  

Modernisering av infrastruktur 

Omfanget i avtalen dekker også frittstående forhandlere og kapitalselskaper. Det vil si at Bertel O. Steen kommer opp i over 300 lokasjoner i Norge og har over 6000 brukere. Viktige områder for Bertel O. Steen i avtalen var brukeradopsjon og brukeropplæring. Disse områdene har blitt spesielt aktuelt på grunn av koronasituasjonen, og bilimportørens ansatte har fått en rekordstart i bruken av samhandlingsverktøyet Teams.  
 
 Atea hjalp oss da vi brått ble kastet på hjemmekontor i midten av mars. Vi var helt i starten av en overgang til Teams og bestemte oss raskt for å akselerere. Det gikk overraskende bra. I den nye avtalen skal Atea hjelpe oss videre med infrastruktur, drift og digital samhandling, sier Runar Myhre, IT-direktør i Bertel O. Steen.


På bildet, fra venstre: Vidar Buind (Atea), Mohammad Naeem (Atea), Øyvind Hirch (Bertel O. Steen), 
Ole Petter Saxrud (Atea), Dag Senderud (Atea), Runar Myhre (Bertel O. Steen) og Michael Jacobs (Atea). 

Bærekraftig samarbeid  

Bærekraft er et område som det fokuseres på både hos Atea og Bertel O. Steen. Med Atea sin gjenbruks- og resirkuleringstjeneste «Goitloop», blir IT-utstyret til bilimportøren levert på en sikker og miljømessig måte. Bertel O. Steen setter pris på det bærekraftige og langsiktige samarbeidet med Atea:  
 
– Vi har et bærekraftig, langsiktig og godt samarbeid med Atea. Vi utfordrer hverandre, prøver og feiler – og har stor tillit til hverandre. Denne klientavtalen er en bekreftelse på et langsiktig samarbeid. Avtalen betyr at vi får utviklet samarbeidsplattformen vår og redusert kostnader. Det betyr også stabilitet både for oss og Atea, sier Myhre. 

– Vi har levert tjenester og produkter til Bertel O. Steen i 20 år, og er glad for at vi nå får fire nye år med godt samarbeid, avslutter Jacobs.  

Om Bertel O. Steen

Bertel O. Steen AS er en av Norges største bilimportører, og importerer til sammen ni merker for personbil og nyttekjøretøy til Norge. Bertel O. Steen er også en stor aktør innen bildetalj, bilfinansiering, verksteddrift og eiendoms- virksomhet. I 2019 hadde konsernet en omsetning på 15 milliarder kroner, og sysselsatte 2 500 årsverk. Hovedkontoret ligger i Lørenskog kommune.