06-11-2023

IT/OT: Når atomer møter «bits and bytes»

Internett er nå for alvor i ferd med å treffe den fysiske verden. En rapport fra Accenture, «Technology Vision 2023», peker på sammenkoblingen av operasjonell teknologi (OT) og informasjonsteknologi (IT) som en del av trenden med å koble sammen det digitale (bits) og det fysiske (atomer).

video

96 % av ledere sier - i den samme rapporten - at sammensmeltingen av digitale og fysiske verdener, over det neste tiåret, vil transformere bransjer og gi økt innovasjonskraft. Det er dette batteriselskapet Freyr jobber med akkurat nå. Mer om det i podkasten.

Strategi, kunnskap og kompetanse

Potensialet med å få data ut av en produksjonsprosess, for analyse, optimalisering og økt verdiskaping, er stort. Men dette krever en strategi, ny kunnskap og kompetanse for å lykkes.

Vi spør hvilke muligheter representerer IT/OT for industrien fremover. Og hva blir utfordringene når IT skal ta større ansvar inn i OT-verden?

Gjester 

Ukens gjester er Ida Eriksdatter Brobakke, lead designer i Inventas, Daniel Wahl Bolle, daglig leder i Step Solutions, og Lars Iversen, strategisk rådgiver i Atea Norge. Programleder er Christian Brosstad, Atea Norge.

Lytt til episoden