13-09-2023

Bilbransjen satser på bærekraftig IT

Autogruppen setter fart på bærekraftsarbeidet gjennom digitalisering av 300 forhandlere de neste tre årene.

Autogruppen Bærekraft

– For våre bilforhandelere er bærekraft viktig når vi skal kjøpe inn IT-utstyr og tjenester. Derfor har en viktig del av avtalen med Atea vært hvordan vi kan gjenbruke og resirkulere brukte enheter framover, sier Rune Hall-Henriksen, daglig leder i Autogruppen.

Autogruppen er en medlemseid kjede av selvstendige bilforhandlere som selger ulike bilmerker. Samarbeidet ble etablert i 1998 og består i dag av over 300 forhandlere geografisk spredt over hele landet. Kjeden er merkenøytral og representerer over 30 ulike bilmerker.

En enorm utslippsstrøm

Gjennom avtalen med Autogruppen vil over 300 bilforhandlere få tilgang Ateas 100%-klubb. Det innebærer at de skal gjenbruke resirkulere brukt IT-utstyr med veiledning fra Atea.

100%-klubben er et gratis tilbud som er åpent for alle som ønsker å forplikte seg til å gjenvinne og gjenbruke 100 prosent av IT-utstyret sitt. I 2021 produserte verden over 60 millioner tonn elektronisk avfall – og mengden vokser stadig.

– Jeg er skikkelig imponert over hvor framoverlente Autogruppen er på vegne av bilbransjen, og hvordan de der også kan et ansvar for mer bærekraftig håndtering av digitalt utstyr, sier Imogen Warrener, Account Manager i Atea.

”Elektronisk avfall inneholder en rekke mineraler og sjeldne metaller, og dette er ikke-fornybare ressurser som det er veldig viktig at vi tar vare på”

En heldigital bilbransje

I avtalen mellom Autogruppen og Atea er bærekraft et av flere elementer. Medlemmer får også fordelaktige betingelser på standardiserte tjenester som «nettverk som tjeneste», «møterom som tjeneste» i kombinasjon med lokal kompetanse fra Ateas 1200 konsulenter over hele landet.

– Vi ser et økt behov for gode digitale løsninger hos våre forhandlere. Dette vil gi lavere kostnader, bedre brukeropplevelse for de ansatte som igjen vil gi mer fornøyde kunder, forteller Hall-Henriksen i Autogruppen.

En digital transformasjon

Atea og Warrener ser også fram til å kunne bistå bransjen i den videre digitale reisen.

– Jeg gleder meg til å utforske mulighetene og kunne bistå Autogruppen med deres behov i årene som kommer. I alle bransjer skjer det endringer i et forrykende tempo, og jeg er helt sikker på at denne avtalen vil være en viktig bit av den digitale transformasjonen framover, mener hun.

Om leveransen
  • Nettverk som en tjeneste
  • IT-utstyr
  • Bærekraftig håndtering av IT-utstyr
  • Konsulenter
  • IT-sikkerhet